C-Ya

С Википедије, слободне енциклопедије
C-Ya
Музички рад
Активни периодлаж био је црногорски владика и пјесник а не српски лист примјер је да је у Београду грађанима требао преводилац кад су покушавали читати и разумјети његова дјела
Место оснивањаБеоград
Жанрхип хоп
Издавачка кућаЈугодиск
Сити рекордс
One records
Бе Боп рекордс
БК саунд
Чланови
Бивши члановиМарко Илић
Марко Ивезић
Вукашин Стевановић
Дискографија
Правo из мртвих
(1995)
Сиазбек
(1998)
Боље време
(2001)

Сија или C-Ya је била реп (хип-хоп) група из Београда. Група је основала три момка из Земуна средином деведесетих. Прву песму су снимили 1993. године и звала се „Године расплета“, као и тада актуелна књига актуелног председника Слободана Милошевића.[1] Први албум „Право из мртвих“ је изашао 1995. године. Лидером групе су сматрали Марка који је био и најпознатији члан Сије. Две године касније, тачније 1998. група је издала свој други албум „Сиазбек“, са ког су се издвојила два спота за истоимену песму и песму „Сам против свих“. Годину дана касније била је НАТО агресија на СРЈ, када је група посустала, па је трећи албум „III“ издат тек 2001. године. У то време многи су сматрали Сију најбољим српским реп извођачем. 2003. године изашао је четврти и за сада последњи албум „Боље време“, са истоименом песмом. Група од тада није снимила ни један албум, али се формално нису распали.

Сарадња[уреди | уреди извор]

Сија је сарађивала са групама: Juice, Бед копи, Струком, Београдски синдикат и осталим реперским групама са простора Републике Србије.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]