Rok Li

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Rok Li (engl. Rock Lee) je izmišljeni lik iz Naruto mange i animea kojega je kreirao Masaši Kisimoto (engl. Massashi Kishimoto).

On je nindža iz sela Konohagakure. U timu je sa Ten Ten i Nedžijem Hiugom. Njihov sensej je Gaj. Li nije u stanju da koristiti većinu nindža tehnika, ali zato ima odlične taidzicu vještine. Li sanja o tome da postane nindža uprkos svojim nedostacima. Brojna manga i anime publika komentarisala je njegov lik. Poređen je sa Brus Lijem i Noelom Galakherom.

Kreacija i koncepija[уреди | уреди извор]

Masahaši Kišimoto je izjavio da je uživao u crtanju Lijevog lika više nego bilo kojeg drugog.

Ličnost[уреди | уреди извор]

Kada je došao na nindža akademiju Li je shvatio da nije u stanju da koristi neke nindza tehnike. Rezultat toga bio je pocetak konstantnog i teškog treniranja kako bi mogao parirati talentovanijim borcima. Posle završene akademije Li se pridružio Gajevom timu zajedno sa Ten Ten i Nedzijem Hjugom. Gaj je bio Lijeva inspiracija i uzor kako da postane pravi nindža, a i sam Gaj je uživao trenirajući Lija.

Sposobnosti[уреди | уреди извор]

Li nema razvijen niti gendzicu ni nindzicu, ali zato ima dosta razvijen tajdzicu. Li moze otvoriti 6 od ukupno 8 kapija čakre sto ne polazi za rukom ni dosta talentovanijim i iskusnijim ninjama od njega,jer je to vrlo rizična tehnika.Li takođe posjeduje i lotus tehniku...