Slavko Beleslin

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Slavko Beleslin
No portrait gray test-sr.svg
Datum rođenja(1974-01-16)16. januar 1974.(45 god.)
Mesto rođenjaBeograd
SFRJ
TelevizijaPrva

Slavko Beleslin (16. januar 1974) srpski je televizijski voditelj i novinar.

Biografija[уреди]

Slavko Beleslin je rođen 16. januara 1974. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Živi i radi u Beogradu, i oženjen je Ivom.

Karijera[уреди]

Karijeru je započeo 2001. u informativnoj redakciji na Trećem kanalu RTS-a, a nakon gašenja kanala prelazi na BK televiziji gde je prošao kroz sve nivoe informativnog programa. Radio je kao reporter, urednik i voditelj „Telefakta”, reporter i snimatelj emisije „Expirijum”, zamenik urednika i voditelj jutarnjeg programa „Budilnik”. Ispred i iza kamere izveštavao je sa mnogih značajnih događaja: petooktobarske demonstracije, osnivanje prve demokratske Vlade, hapšenje Slobodana Miloševića i svih parlamentarnih izbora koji su od tada održani.

Zatim prelazi u produkcijsku kuću „Adrenalin” gde je radio kao urednik i scenarista emisija: „Piramida”, „Ja imam talenat”, „Karaoke obračun”, „Genijalci”, „Tehničari”, „Familijada”, „Katarina”, „Moj TV Dnevnik” i mnogih drugih.

Kao urednik i voditelj kviza „Piramida” prelazi na TV Pink gde je vodio i „Nacionalni dnevnik” sve do 2011. Karijeru nastavlja u informativnoj redakciji televizije B92 gde je godinama radio kao urednik i voditelj centralnih vesti i specijalnih emisija u paru sa Ivanom Konstantinović, a vodio je i Bulevar, da bi kasnije prešao na Hepi televiziji gde je vodio „Dobro jutro Srbijo” sa Bojanom Ristivojević, a vodio je i Telemaster. Godine 2014. prelazi na Nova.rs gde je vodio Novi Dnevnik. Na RTS-u je zajedno sa koleginicama Majom Nikolić i Natašom Miljković bio autor i voditelj emisije Studio 3, a vodio je i Jutarnji program i Dnevnik RTS-a. Zatim se vraća u informativnu redakciju TV B92 gde ostaje do gašenja te televizije. Učestvovao je kao urednik u postavljanju informativnog programa novoosnovane televizije O2. Posle toga prelazi na TV Prva gde je vodi 150 minuta sa Marijom Kilibardom i Majom Nikolić.[1][2][3][4][5]

Reference[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]