Корисник:Bunjevac Panonski/ Smišno na sr wiki

С Википедије, слободне енциклопедије
  • Миа Чорак, је била америчка примабалерина, српско-италијанског порекла. (Иако је била и хрватска балерина то се не сме написати, а да је српска порекла нема извора ал нема везе због тога :)

_________________________________

  • Ратко Младић, љубитељ је меда и пчеларства. Има сина Дарка (1969) који је ожењен. Даркова супруга Биљана родила је 2. марта 2006 године на Клиници "Народни фронт" (Београд) здраво мушко дете, друго Ратково унуче, коме је дато име Стефан, највероватније по Светом Стефану, заштитнику Републике Српске

_______________________________

  • Оливер Дулић српски политичар, хирург и некадашњи ватерполиста српско-буњевачког порекла. Крштен је у српској православној цркви по својој вољи. Слави славу света Петка. (Ово све пише у уводу да се зна ко је.)

_________________________________

  • Хрватско-словеначка сељачка буна, "Нема говора о Хрватима међу тадашњим кајкавцима, јер Антун Радић, зачетник етнологије код Хрвата наводи податак у" Дому "да су касније од Словенаца настали Хрвати кајкавци ..."

____________________________________

______________________________

  • Bošnjaci, крајње пристрасни чланак

__________________________

_____________________________

  • Vukovar Početkom rata u Hrvatskoj nakon proglašenja nezavisnosti u samom gradu počinju da izbijaju pojedini sukobi i miniranje srpskih lokala. Početkom septembra meseca, srpska vojska počinje napade za oslobođenje grada od pobunjenih separatista. Nakon tri meseca borbe , Vukovar oslobađaju srpske snage 17. novembra....

________________________

  • Dubrovačka republika (1991). Dilo obožavatelja, u kojem jasno možemo vidit da člamak nema puno dodirnih tačaka s stanjem u Dubrovniku. Kao da je ta tvorevina dočekana s oduševljenjem a ne progonom čilog stanovništva.

____________________

  • Istorija Dubrovnika Lažno predstavljanje podataka s popisa stanovništva iz 1890. godine, između ostalih nebuloza.