Стеван Гајић

С Википедије, слободне енциклопедије
Стеван Гајић
Лични подаци
Датум рођења(1984-00-00)1984.(39/40 год.)
Место рођењаБеоград, СФР Југославија
ДржављанствоСрбија
ОбразовањеУниверзитет у Београду
Универзитетски колегијум у Лондону
Средњоевропски универзитет
Научни рад
ИнституцијаИнститут за европске студије
Московски државни институт међународних односа Министарства иностраних послова Русије

Стеван Гајић (Београд, 1984) српски је политиколог, научни радник и универзитетски професор. Гајић је научни сарадник Института за европске студије у Београду и професор на Московском државном институту међународних односа Министарства иностраних послова Русије на Катедри за упоредне политичке науке.

Биографија[уреди | уреди извор]

Образовање[уреди | уреди извор]

Рођен је 1984. године у Београду. Дипломирао је 2008. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, а током основних студија био је на студентској размени на Универзитету Висконсина у Оу Клеру и похађао је Београдску отворену школу. На Школи за словенске и источноевропске студије Универзитетског колегијума у Лондону је 2009. године завршио мастер у области студија средње и источне Европе. Потом је 2010. године завршио мастер студије национализма на Средњоевропском универзитету у Будимпешти.[1]

Докторирао је 2016. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду са дисертацијом „Два виђења будућности Афроамериканаца у Сједињеним Америчким Државама – Фредерик Даглас и Вилијам Де Бојс".

Течно говори енглески и руски језик, а служи се и бугарским.

Академска каријера[уреди | уреди извор]

Од 2019. године запослен је као научни сарадник Института за европске студије, а од 2019. године је и професор по позиву на Катедри за упоредну политикологију Московског државног института међународних односа Министарства иностраних послова Русије.[2]

Дела[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Стеван Гајић”. Институт за европске студије. 
  2. ^ „Гайич Стеван”. Московский государственный институт международных отношений (университет) МИД Российской Федерации (МГИМО).