Алтернативна телевизија

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Алтернативна телевизија
Тип Приватна медијска кућа
Земља  Босна и Херцеговина
Доступност

Република Српска
Босна и Херцеговина

преко сателита i Интернета
Седиште Бања Лука
Кључни људи Наташа Тешановић, генерални директор
Датум покретања 1996.
Веб-сајт www.atvbl.com

Алтернативна телевизија (АТВ) медијска је кућа и телевизијска станица са сједиштем у Бањој Луци. Покрива територију Републике Српске.

Сједиште Алтернативне телевизије се налази у улици Гундулићева 33 у Бањој Луци. Алтернативна телевизија запошљава преко 110 уредника, новинара, репортера, сниматеља, монтажера и осталих радника.

Покривеност[уреди]

АТВ телевизијски студио покрива 90% територије Републике Српске, укључујући градове Требиње, Мркоњић Град, Фоча, Вишеград, Бања Лука, Приједор, Милићи, Братунац, Сребреница, Рогатица, Пале, Теслић, Добој, Зворник и Вишеград. Сигнал Алтернетивне телевизије се простире и у сјеверозападном дијелу Србије, сјевероисточном дијелу Хрватске и сјеверном дијелу Федерације БиХ.

Телевизијски програм[уреди]

Највећу пажњу гледаоца из Републике Српске привлаче АТВ емисије:

  • Апостроф
  • Хероји Игора Пожгаја
  • Један на један
  • Досије
  • Ово је Српска

Историја[уреди]

Алтернативна телевизија је настала у новембру 1996. а у јуну 1997. године је званично регистрована од стране Министарства информисања Републике Српске. Страни донатори који су омогућили оснивање и развој Алтернативне телевизије су првенствено: (Swedish Helsinki Committee, Open Society Institute, Press Now).

АТВ је завршила изградњу властитог објекта 2006. године, а 17. маја 2006. године се званично усељава и почиње емитовање програма из властите АТВ зграде.

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]