Андревље

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
ЦЕПТОР
Andrevlje 006.jpg

Андревље је туристичко одредиште на Фрушкој гори, изнад села Черевић код Беочина.

Локацију одликује велика ливада, својеврсно острво унутар густе шуме, која је једно од омиљених стецишта излетника и кампера за првомајске празнике. Пространа ливада, са постављеним головима за мали фудбал, љуљашкама и клацкалицама, погодна је за породични излет у природи. Од Андревља постоји пешачка стаза до Летенке и Партизанског пута, а долазак возилом је могућ из смера Черевића.[1]

Конгресни центар[уреди]

Андревље као Центар за привредно-технолошки развој Војводине настао је 2008. године након обнове некадашњег одмаралишта. Одмаралиште је прерасло у Центар за привредно-технолошки развој Војводине на Андревљу - ЦЕПТОР. Основна намена новоотвореног Центра је да се у пријатном амбијенту, у срцу Фрушке горе, који се простире на 2.700 м², окупе домаћи и страни привредници, улагачи и научници, да се организују маркетиншке, управне, финансијске и друге активности, као и да се на овом месту одржавају презентације, саветовања, симпозијуми и семинари.

Потписан је споразум о коришћењу Центра са представницима четири института и четири факултета Новосадског универзитета и Технолошким факултетом „Михајло Пупин" из Зрењанина, као и са Привредном Комором Војводине, ВИП - Фондом за привлачење страних инвестиција и Центром за стратешка истраживања - ЦЕСС.

Види још[уреди]

Извори[уреди]

  1. „Излетиште Андревље”. Фрушкаћ. Приступљено 5. 5. 2018. 

Спољашње везе[уреди]