Андревље

С Википедије, слободне енциклопедије
ЦЕПТОР

Андревље је туристичко одредиште на Фрушкој гори, изнад села Черевић код Беочина.

Подручје Андревља одликује велика ливада, пропланак унутар густе шуме, која је једно од омиљених стецишта излетника и кампера за првомајске празнике. Пространа ливада, са постављеним головима за мали фудбал, љуљашкама и клацкалицама, погодна је за породични излет у природи. Од Андревља постоји пешачка стаза до Летенке и Партизанског пута, а долазак возилом је могућ из смера Черевића.[1]

Конгресни центар[уреди | уреди извор]

Андревље као Центар за привредно-технолошки развој Војводине настао је 2008. године након обнове некадашњег одмаралишта. Одмаралиште је прерасло у Центар за привредно-технолошки развој Војводине на Андревљу - ЦЕПТОР. Основна намена новоотвореног Центра је да се у пријатном амбијенту, у срцу Фрушке горе, који се простире на 2.700 м², окупе домаћи и страни привредници, улагачи и научници, да се организују маркетиншке, управне, финансијске и друге активности, као и да се на овом месту одржавају презентације, саветовања, симпозијуми и семинари.

Потписан је споразум о коришћењу Центра са представницима четири института и четири факултета Новосадског универзитета и Технолошким факултетом „Михајло Пупин" из Зрењанина, као и са Привредном Комором Војводине, ВИП - Фондом за привлачење страних инвестиција и Центром за стратешка истраживања - ЦЕСС.

Види још[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Излетиште Андревље”. Фрушкаћ. Приступљено 5. 5. 2018. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]