Минесота тимбервулвси

С Википедије, слободне енциклопедије
Минесота тимбервулвси
Minnesota Timberwolves
КонференцијаЗападна конференција
ДивизијаСеверозападна дивизија
Основан1989.
ИсторијаМинесота тимбервулвси
(1989—данас)
ДворанаТаргет центар
Дворана Капацитет18 500
ЛокацијаМинеаполис, Минесота
Боје клуба         
ТренерКрис Финч
ВласништвоГлен Тејлор
Прваци0
Прваци конференције0
Прваци дивизије1 (2004)
Домаћи jersey
Team colours
Домаћи
Гостујући jersey
Team colours
Гостујући

Минесота тимбервулвси (енгл. Minnesota Timberwolves) су амерички кошаркашки клуб из Минеаполиса, Минесота. Играју у НБА лиги (Северозападна дивизија).

Историја[уреди | уреди извор]

Минесота, члан западне конференције, дивизија Северозапад, није мењала ни име ни дворану од свог оснивања, а играју у „Таргет“ центру који прима 19,356 гледалаца.

Клуб је основан 1989. године. У првих седам година, Минесота је служила више као тренинг партнер, јер је знало да се деси да имају и скор 15-67.

Ствари су кренуле набоље од 1995. када у тим долази млади Кевин Гарнет, који је велику помоћ имао од Стефона Марберија и Тома Гуглиоте, па је 1996. забележен и први пласман у плеј-оф, а почела је серија од осам везаних појављивања у пост сезони.

Истина, првих седам пута испадали су у првој рунди, али је зато сезона 2003/04. била посебна, јер су догурали до финала Запада, где су искусни Лејкерси били бољи 4-2. После тог неуспеха, све је кренуло лоше по екипу. Почела је нова серија без плеј-офа, а 2007. тим је напустио и Кевин Гарнет у историјској размени са Бостоном који је у Минеаполис проследио рекордних пет играча, два пика са драфта и новац у замену за Гарнета.

Ништа није добро изгледало по Минесоту, све док се није појавио Кевин Лав. Момак, који је познат као дабл-дабл машина унео је нови живот Тимбервулвсима, који иако нису прекинули низ без плеј-офа, коначно почињу да делују као тим са потенцијалом. Ипак Лав је у лето 2014. мењан у Кавалирсе, а Минесота је добила прве пикове са последња два НБА драфта, тако да са новим младим играчима креће у нови почетак.

Играчи[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]