НБА Ол-стар викенд

Из Википедије, слободне енциклопедије

НБА Ол-стар викенд, или једноставније НБА Ол-стар, је кошаркашки догађај који сваког фебруара НБА организује у различитим градовима САД-a. Суботом се организују узбудљива такмичења, a главни догађај викенда је Ол-стар утакмица која се одиграва у недељу.

Догађају Ол-стар викенда[уреди]

Субота[уреди]

D-League Ол-стар утакмица[уреди]

За више информација погледајте чланак D-League Ол-стар утакмица.

Први пут одржана је 2007. године. У тој утакмици учествују играчи из НБА ниже лиге. Прву побједу однио је Исток резултатом 114-100. Ова утакмица се не одржава у истој арени као све остале активности Ол-стар викенда него на НБА Jam Session's помоћном терену.

Такмичење у закуцавању[уреди]

За више информација погледајте чланак НБА такмичење у закуцавању.

Овотакмичење показује креативност и вјештину НБА играча у закуцавањима. Након сваког покушаја или постигнутог закуцавања пет судија оцјењује закицавање оцјенама од 1 до 10, а највећи збир бодова након једног закуцавања је 50. Уобичајена правила „дуплог вођења“ се не уважавају и дозвољена су.

Такмичење у тројкама[уреди]

За више информација погледајте чланак НБА такмичење у брзом шутирању тројки.

Најбољи шутери лиге такмиче се и покушавају погодити што више кошева у одређеном времену који им доносе побједу. Шутирају пет лопти са сваког од пет изабраних мјеста иза линијеод три поена. Свака лопта вриједи један поен осим шарених лопти (енгл. money balls) које доносе два поена. Највећи број бодова у једној рунди је 30.

Skills Challenge[уреди]

За више информација погледајте чланак Skills Challenge.

Ово такмичење је први пут одржано 2003. године. Ту играчи показују своје вјештине у дриблингу, гађању, додавању, брзини и прецизности. Двејн Вејд је ово такмичење освајао два пута.

Shooting Stars такмичење[уреди]

За више информација погледајте чланак Shooting Stars такмичење.

У овом такмичењу учествују бивши НБА играч, садашњи НБА играч и WNBA играчица истог тима, односно из истог града. Задатак је што бржа дати кошеве са одређених позиција на трену.

Недјеља[уреди]

Ол-стар утакмица[уреди]

За више информација погледајте чланак НБА Ол-стар меч.

Одржава се у недјељу и најважнији је догађај цијелог викенда. Играчи из обе конференције изабрани глсаањем наступају на утакмици као чланови Истока или Запада.

Спољашње везе[уреди]