Пређи на садржај

ЈРЈ Мој издавач — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
књижевност за децу
Ред 13: Ред 13:
== Библиотеке ==
== Библиотеке ==
;Библиотека „5+“
;Библиотека „5+“
Једна од најпопуларнијих едиција намењена школама је програм лектира из библиотеке 5+. У овој едицији објављена су дела многих књижевника за децу и младе као што су [[Десанка Максимовић]], Зејн Греј, [[Бранислав Нушић]], [[Гвидо Тартаља]], [[Жил Верн]], [[Гроздана Олујић]], [[Харијет Бичер Стоу]], [[Александар Пушкин]], [[Бранко Ћопић]], [[Ференц Молнар]], [[Ханс Кристијан Андерсен]], [[Џек Лондон]], [[Јанко Веселиновић]], [[Karlo Kolodi|Карло Колоди]], [[Џонатан Свифт]] и други.
Једна од најпопуларнијих едиција намењена школама је програм лектира из библиотеке 5+.


== Референце ==
== Референце ==

Верзија на датум 18. август 2023. у 21:10

ЈРЈ Мој издавач
Основано1984
Матична државаСрбија
СедиштеБеоград

ЈРЈ Мој издавач је издавачка кућа из Београда, Србије, основана 1984. године са циљем да обогати дечији свет књиге и пружи издања која красе библиотеке многих домова. Током дугогодишње сарадње ЈРЈ је постао познат не само по великом броју дечијих издања, већ и по школским приручницима за учење језика, граматикама и речницима.[1]

Награде и признања (избор)

Њени сарадници су носиоци бројних награда и признања од којих се издваја Награда „Светосавски печат“ за највреднију укупну издавачку продукцију.

Библиотеке

Библиотека „5+“

Једна од најпопуларнијих едиција намењена школама је програм лектира из библиотеке 5+. У овој едицији објављена су дела многих књижевника за децу и младе као што су Десанка Максимовић, Зејн Греј, Бранислав Нушић, Гвидо Тартаља, Жил Верн, Гроздана Олујић, Харијет Бичер Стоу, Александар Пушкин, Бранко Ћопић, Ференц Молнар, Ханс Кристијан Андерсен, Џек Лондон, Јанко Веселиновић, Карло Колоди, Џонатан Свифт и други.

Референце

  1. ^ „Архивирана копија”. JRJ moj izdavac. Архивирано из оригинала 27. 04. 2017. г. Приступљено 27. 4. 2017. 


Спољашње везе