Разговор са корисником:Sashko1999

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Референициране измене[уреди]

Уклањање референцираних измена без икаквог образложења се сматра вандализмом! --Милићевић (разговор) 13:02, 2. фебруар 2018. (CET)

Зашто је цели текст враћен?, поставио сам изворе за написано. Sashko1999 (разговор) 14:27, 2. фебруар 2018. (CET)

Колико си текста избрисао код Прабугара ? Мени је то спорно. --Mile (разговор) 15:43, 2. фебруар 2018. (CET)

Не пуно, а избрисао сам га јер то што је било написано садржало је велику количину расизма, није било тачно, а и нису били наведене изворе за то. Мислим да тренутни чланак је солидног квалитета. Што се тиче чланка о Бугарима, изменио сам га јер је био заиста неквалитетан, а и садржао је врло мало извора, ја сам поставио многу више извора који су релеванти и зато мислам да се треба вратити моји текст. Sashko1999 (разговор) 16:50, 2. фебруар 2018. (CET)

Ја мислим да је најбоље назад на прву опцију, пре твојег брисања. Коме и шта тачно је спорно ? Које речи ? Било је и прије мешања са бугарске Википедије, који су долазили овде да шарају. Препављање чланка није добро. --Mile (разговор) 16:54, 2. фебруар 2018. (CET)

Па нису речи него целе реченице, зато сам ги и отстранио. Немогу сада да се сетим свима, али заиста су били непријатне за читање јер су били расистички, а и како што сам рекао, нису били наведени извори за то што је било написано. Навешчу пример за Бугарима са монголоидним очима, то није тачно јер не постоје таквих Бугара, ја сам пуно изтраживао и нигде нисам видео да негде пише таква ствар, тако да очигледно је да тај који је то написао, није био ни мало објективан. Sashko1999 (разговор) 17:13, 2. фебруар 2018. (CET)

Егзархија је установила бугараше, не бугаре, и не сечам се да би била нека депортација "Бугара" из Куманова. Где су данас ? --Mile (разговор) 17:11, 2. март 2018. (CET)

Очито не знаш историју Македоније, Бугара у Македонији су били и прије основање Егзархије, за то постоје докази. А данас ти Бугари су постали Македонци, јер комунисти након другог светског рата су решили да створе македонски нацију, исто као и црногорски, а касније и бошњачку. Ово бугараши је српска погрдна реч за сви они Словени који су се изјашњавали као Бугари, а као Бугари су се изњашњавали највечи део Словена из Македоније. Sashko1999 (разговор) 17:19, 2. март 2018. (CET)

Очито не знаш и да Егзархија је дошла у Македонији тако што је народ из Македоније гласао за њу на референдуму, значи народ је хтео ту цркву и затоа је та успостављена и у Македонији. Успут, ево ти неколико примера за Бугаре из Куманова прије основање Егзархије.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Стефан_Димитров_(политик)

https://bg.wikipedia.org/wiki/Михаил_Байловски

https://bg.wikipedia.org/wiki/Зафир_Тасев

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гьоро_Борозан

https://bg.wikipedia.org/wiki/Божил_Димитров Sashko1999 (разговор) 17:31, 2. март 2018. (CET)

Егзархат је била ствар Софије, не народа у Македонији. Иначе имаш и србомане, не само бугараше. --Mile (разговор) 17:45, 2. март 2018. (CET)

Већ сам рекао да Егзархија је дошла у Македонији тако што је народ из Македоније гласао за њу на референдуму, значи да није гласао да она дође, њу не би никада било. Sashko1999 (разговор) 17:47, 2. март 2018. (CET)

http://macedonia-history.blogspot.mk/2006/10/history-of-macedonia-1750-1878.html Sashko1999 (разговор) 18:00, 2. март 2018. (CET)

То може на буагарској Википедији да прође, можда пробаш и на Македонској. Ако се они тако слажу, мада не верујем. Братко, промашена вам читава историја. Од Сакс-Кобург, до балканских ратова. Штета да су вас Руси спочетка ценили више. Како ветар дува једни се брзо окречу.

Ако желиш можемо заједно да урадимо "Софијску декларацију", конекција ВМРО-усташе...тај чланак још морам да напишем. Такође бисмо могли да напишемо тај чланак "о промашеном времену" код Бугара, Балкански рат-1-2 мировна. Напиши нешто о томе, занимива реч. --Mile (разговор) 18:07, 2. март 2018. (CET)

Ја само говорим истину, можеш да питаш код год желиш историчара и сваки ће ти рећи да је ово тачно, значи поновићу по трећи пут, Егзархија је дошла у Македонији тако што је народ из Македоније гласао за њу на референдуму, значи да није гласао да она дође, њу не би никада било. А штом су ти људи гласали да дође Егзархија, били су Бугари. Успут, еве ти један ваш докуменат из 1890 године у који неки Бугари из Македоније пишу да их ви сами зовете Бугари.

http://strumski.com/biblioteka/?id=660

http://www.strumski.com/books/AdresaPitomaca_Sv_Save_D_Gruev_.pdf

"Зар ми срби?! Ми, са којимо се овде свагда поступало као са бугарима, ми који смо и од овдашње мале деца називани "бугарима"?!...Ми се само можемо дивити толикоj дрскости оних, који нас називају "србима", кад они тиме не чине друго шта, већ нарањују срце, како нама, тако и сваком родољубу македонцу...Крв није вода каже српска народна пословица...и нека сваки србин зна, да као што сваки србин радо би главу дао но да промени своје дично име - Србин, тако исто и сваки бугарин браниће своју народност до последњег часа од сваког туђег насртаја." Sashko1999 (разговор) 18:20, 2. март 2018. (CET)

Трпаш измене у скорашњим изменама и у историји чланка[уреди]

Молим те да престанеш да чуваш измене хиљаду пута. Једноставно једном изменом средиш све и то је то. Хвала -Александар Живковић () 19:44, 2. март 2018. (CET)