Разговор с корисником:Vladan Vučković Paja

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Vladan Vučković Paja. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Vladan Vučković Paja. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Ф± 01:26, 28. април 2012. (CEST)[одговори]

Članak o samom sebi...[уреди извор]

Nije preporučljivo pisati. No, kad si več počeo, potrudi se da ga podupreš neutralnim, proverljivim i pouzdanim izvorima. --Јагода испеци па реци 22:32, 3. мај 2012. (CEST)[одговори]

Претпреглед[уреди извор]

Желим да Вам се захвалим за доприносе Википедији. Међутим, препоручујем Вам да користите дугме прикажи претпреглед пре снимања измена. Ово Вам помаже да пронађете грешке уколико сте их направили и спречава загушење скорашњих измена и историје странице. Хвала још једном. Павлица причај 22:40, 3. мај 2012. (CEST)[одговори]


Проблем са ауторским правима за датотеку Vladan vuckovic paja.jpg[уреди извор]

Poštovani, Izvinjavam se što prilikom prvog uploud-a fotografije za stranicu Vladan Vučković Paja nisam naveo licencu fotografije. To sam sada učinio i fotografiju, pod istim nazivom ponovo postavljam na stranicu, ali sada sa definisanom licencom. S obzirom da se radi o fotografiji koja je snimljena za omot muzičkog albuma (što sam naznačio u opisu) odabrao sam tu licencu. Ukoliko sam u tome načinino neku grešku, molim Vas, obavestite me radi eventualne korekcije. Vladan Vučković PajaVladan Vučković Paja (разговор) 11:32, 18. јун 2012. (CEST)Vladan Vučković Paja (разговор) 12:50, 18. јун 2012. (CEST)[одговори]

Poštovani, Program je odbio ponovno postavljanje fotografije pod istim imenom (iako je sada snabdeven licencom). Preimenovao sam fajl u vladan vuckovic paja sa licencom.jpg, međutim program je ponovo odbio upload. Da li je potrebno da formiram novu datoteku pod nekim sasvim drugim imenom? Unapred hvala,Vladan Vučković Paja (разговор) 11:44, 18. јун 2012. (CEST)Vladan Vučković Paja (разговор) 12:50, 18. јун 2012. (CEST)[одговори]


Недостаје лиценца
Недостаје лиценца

Здраво, Vladan Vučković Paja. Хвала ти што си послао датотеку Vladan vuckovic paja.jpg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. micki 21:23, 4. мај 2012. (CEST)


Проблем са ауторским правима за датотеку Vladan vuckovic paja.jpg[уреди извор]

Недостаје лиценца
Недостаје лиценца

Здраво, Vladan Vučković Paja. Хвала ти што си послао датотеку Vladan vuckovic paja.jpg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. micki 14:49, 5. јун 2012. (CEST)

Poštovani,

Obaveštavam Vas da sam upravo postavio na članak Vladan Vučković Paja fotografiju pod nazivom " Omot albuma JAZZiJA.jpg " na kojoj je uredno navedena licenca " omot albuma ". Detalje o nastanku fotografije i mom vlasništvu nad njom naveo sam u opisu slike. Nadam se da sam ovime ispunio sve uslove za postavljanje fotografije (u odnosu na prethodnu iteraciju kada je ista fotografija, pod nazivom " vladan vučković paja.jpg " bila obrisana zbog nedostatka naznake licence.

Hvala, Vladan Vučković PajaVladan Vučković Paja (разговор) 10:24, 19. јун 2012. (CEST)[одговори]

Ukoliko ste Vi vlasnik fotografije, mogli biste umesto postojeće licence da stavite {{cc-by-sa-3.0}}. To znači da bi i drugi mogli slobodno da preuzimaju tu fotografiju, redistribuiraju je, menjaju i sl. pod uslovom da se navede ko je autor originala i da se slika objavi pod istom ili nekom sličnom licencom. Inače, izvinjavam se što malo kasnim sa odgovorom. Bio sam manje aktivan nekoliko prethodnih dana. micki 11:41, 19. јун 2012. (CEST)[одговори]

Poštovani, najlepše hvala na odgovoru i pomoći. Sledio sam Vaše instrukcije i promenio licencu. Napominjem da sam licencu promenio na datoteci: "Omot albuma JAZZiJA.jpg" (koja je i uvedena u članak). Takođe, verovatno nepotrebno, napravio sam i kopiju navedene aktivne datoteke i kopija se zove: "Omot albuma JAZZiJA 1.jpg". Ukoliko je potrebno brisanje navedene kopije, ljubazno ću Vas zamoliti da to učinite umesto mene, da ne bih napravio neku grešku jer nikada do sada nisam brisao datoteku. Srdačan pozdrav, Vladan Vučković PajaVladan Vučković Paja (разговор) 20:07, 19. јун 2012. (CEST)[одговори]

Finalizacija članka[уреди извор]

Poštovana Jagoda,

Proteklih dvadesetak dana rada na unosu referenci u članak na Vikipediji pomogli su mi da dodatno uredim dokumentaciju koja se odnosi na moju muzičku karijeru, ali i da upoznam mnoga pravila u vezi sa pisanjem tekstova na Vikipediji. Moram da priznam, iznenadio sam se obimom i kompleksnošću tih pravila. Iako sam redovno korisnistio Vikipediju, nije mi bila poznata metodologija generisanja tekstova. Ignorantia nocet :-)

Navodeći brojne reference za svoje faktografske tvrdnje, možda sam ugrozio pravilo Vikipedije koje kaže: „...preterano povezivanje omalovažava članke i odvlači od Vikipedijine svrhe“. To nije bila moja namera. Jednostavno, u segmentu „Biografija“, za hronološke intervale od pet godina iznosio sam samo najznačajnije faktografske navode u kratkim rečenicama bez vrednosnih sudova. To je zahtevalo da se, praktično, svaka rečenica referencira. (Svoju neutralnost želeo sam da potvrdim proverljivošću svojih navoda). Vodio sam računa da i kod notornih činjenica kao što je to npr. koncert Z.Čolića na Marakani, navedem sekundarni izvor u kome se poimenično nabrajaju članovi benda jer se moja tvrdnja odnosi na moje učešće u pratećem orkestru u konkretnoj prilici. Na svega nekoliko mesta u tekstu, na kojima osim navoda iz svog zvaničnog sajta nemam na raspolaganju sekundarne izvore kojima bih potkrepio svoju tvrdnju u tekstualnoj formi, shodono Vašoj instrukciji, naveo sam: „traži se izvor“. (Ukoliko za ove slučajeve navode na mom zvaničnom sajtu smatrate prihvatljivim, referenciraću ih.) Na svega nekoliko mesta pozvao sam se na svoj zvanični sajt kao izvor, posebno u delu koji se odnosi na preciznu listu koncerata Zdravka Čolića i Kikija Lesendrića.

S obzirom da je tekst uobličio moj brat (uz moje odobrenje i znanje) - ovaj članak može se svrstati u kategoriju „autobiografija“ što uvek ostavlja otvorenim pitanje njegove neutralnosti i objektivnosti. Duži niz godina prisutan sam na javnoj muzičkoj sceni u različitim ulogama i u zrelom sam životnom dobu. Objektivno, već sam prešao „prag značaja“ kako ga definiše Vikipedija. Moj motiv da postavim članak na Vikipediju nije bila samopromocija. Smatrao sam da bi bilo korisno da na uglednoj Vikipediji, retrospektivno navedem podatke o muzičkim događajima čiji sam učesnik bio, ili kao autor ili kao angažovani izvođač. Jednostavno - da se učestvovanje i dometi ne zaborave, pod „zaštitom“ enciklopedije. (Naravno, ovo ne znači da je moja muzička karijera okončana.) Poštujući pravila i duh Vikipedije razumeću ako ovaj članak zbog imperativa neutralnosti bude obrisan. Nisam odustao od finalizacije teksta jer je njegovo formiranje po pravilima Vikipedije bio akademski izazov za mene.

Članak stavljam na raspolaganje Vikipedija zajednici.

Srdačan pozdrav,Vladan Vučković PajaVladan Vučković Paja (разговор) 22:18, 5. јул 2012. (CEST)[одговори]

Vladane, prvo da se izvinim što ne videh vašu poruku ranije, mada sve i da sam je videla, nisam vam mogla ranije odgovoriti iz objektivnih razloga. Slobodno stavite svoj sajt kao referencu za sve tvrdnje gde ste stavili "traži se izvor", jer zaisza nema potrebe da tekst bude naružen tim šablonima kad već postoji referenca. Članak obiluje drugim i raznovrsnim sekundarnim izvorima, a vaša karijera je daleko iznad praga značaja koji postavljaju pravila Vikipedije, tako da, osim ako ne bude bilo iz lične osvete prema meni zato što sam vas podržala, nema apsolutno nikakvog osnova da se ovaj članak obriše. Nažalost, ni ovaj projekat nije imun na sujete, inadžijstvo i druge ružne stvari. Slobodno dopunjavajte tekst kako se vaša karijera bude odvijala. Sve najbolje vam želim. --Јагода испеци па реци 20:15, 22. октобар 2012. (CEST)[одговори]

PS:Ukoliko budete želeli da mi odgovorite, bolje to uradite na mojoj stranici za razgovor. Kliknite samo na ovo "ispeci pa reci" u mom potpisu i pišite... --Јагода испеци па реци 20:24, 22. октобар 2012. (CEST)[одговори]

Спољашње везе[уреди извор]

Ето, ја сад још једно правило, јесте и мени се то чинило јако компликовано. Елем, овде је обичај да већину веза на спољашње странице употребљавамо у референцама за потребе текста чланка, а много мање у одељку са спољашњим везама. Листа спољашњих веза је по мом мишљењу предугачка. Нема толике потребе.--Тајга (разговор) 22:36, 18. април 2013. (CEST)[одговори]

Чланак[уреди извор]

У реду. Zoranzoki21 (разговор) 20:16, 26. новембар 2017. (CET)[одговори]

Реших проблем са аутогенератед. Чланак је океј. П. С. Одличан Вам је сајт. Ако није тајна, код кога га хостујете? Тј. код ког провајдера? Немам сугестија нити замерки. Zoranzoki21 (разговор) 19:28, 27. новембар 2017. (CET)[одговори]

Надамо се да нисмо злоупотребили Ваше време,

Нисте наравно. Не би требало бити проблема са аутоматски генерисаним референцама. Zoranzoki21 (разговор) 17:49, 28. новембар 2017. (CET)[одговори]