Just Like a Pill

С Википедије, слободне енциклопедије
Just Like a Pill
Justlikeapillcover.jpg
Сингл извођача Пинк
с албума Missundaztood
Издат10. јун 2002.
Снимљен2001
Жанралтернативни рок
Дужина3:57
ИздавачArista
ТекстописацПинк, Далас Остин
ПродуцентДалас Остин
Рангирање
Синглови Пинк
Don't Let Me Get Me
(2002.)

„Just Like A Pill“
(2002.)

Family Portrait“'
(2003.)

Just Like a Pill је трећи сингл са албума Missundaztood америчке певачице Пинк. Текст је написао Далас Остин, а песма говори о болном раскиду као и о зависности од наркотика.

Песма је 2002. године објављена широм света и наишла је на добар пријем. На америчкој Билборд хот 100 листи доспела је до 8. позиције, док се у Уједињеном Краљевству попела на сам врх топ-листе, што је било по први пут у каријери Пинк у тој земљи. Сингл се у већини земаља пласирао у првих 10.

Настајање песме[уреди | уреди извор]

Пинк је Just Like a Pill написала заједно са Даласом Остином који је такође урадио и музички аранжман. Пинк је у једном интервјуу изјавила да ова песма показује део њене личности, односећи се на своје некадашње проблеме са дрогом.

Пријем[уреди | уреди извор]

Песма је генерално гледано била добро примљена, добивши солидне критике. У Аустралији песма је објављена само као сингл на радију, мада је на радио топ-листама достигла 1. место. Крајем јуна 2009. године песма се поново нашла на тамошњим топ-листама углавном због турнеје на којој се Пинк налазила у тој земљи.

Музички спот[уреди | уреди извор]

Спот за ову песму разликује се од осталих са тог албума које је Пинк до сада снимала, с обзиром да се бави мрачнијим темама. Током целог спота, певачица Пинк је обучена у црно, и то, са голим и рукама и ногама, чак је и њена коса, која је и у овом споту дуга, офарбана у црно. На почетку она лежи на поду, док рефрен пева у пратњи бенда. Такође, у споту се појављује у соби пуној белих зечева, али и док седи поред једног слона. Пинк је снимајући овај спот доста сазнала о животу слонова у заточеништву. Она је била против тога да се животиње појављују у њеном споту, јер је то видела као злостављање животиња али су је дресери разуверавали говорећи да је животињама лепо и забавно. Пинк је и сама рекла да је спот за ову песму помало мрачан и чудан, али истовремено занимљив и другачији.

Топ листе[уреди | уреди извор]

Земља Врх
Аустрија 2
Белгија 5
Велика Британија 1
Ирска 2
Канада 4
Немачка 2
Норвешка 7
САД Billboard Hot 100 8
Француска 29
Холандија 6
Швајцарска 6
Шведска 5

Спољашње везе[уреди | уреди извор]