Млади мутанти нинџа корњаче (ТВ серија из 2012) — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Датотеку Nickelodeon-Teenage-mutant-Ninja-Turtles.jpg је обрисао Christian Ferrer на Остави, разлог: Copyright violation; see Commons:Licensing -.
Нема описа измене
ознаке: мобилна измена мобилно веб-уређивање
Ред 55: Ред 55:
|сродно_приказивање2=
|сродно_приказивање2=
|веб-сајт=|imdb_id=|tv_com_id=}}
|веб-сајт=|imdb_id=|tv_com_id=}}



'''Млади мутанти нинџа корњаче''' (Teenage Mutant Ninja Turtles) је [[Сједињене Америчке Државе|америчка]] [[Цртани филм|анимирана]] серија направљена по старијим верзијама исте серије, филмова и стрипова. У овој анимираној серији се ради о четири корњаче које се боре против зликоваца, по некад и спасе свет. Своје авантуре доживљавају углавном у Њујорку, али понекад и у шуми, алтернативним димензијама па чак и у свемиру.
'''Млади мутанти нинџа корњаче''' (Teenage Mutant Ninja Turtles) је [[Сједињене Америчке Државе|америчка]] [[Цртани филм|анимирана]] серија направљена по старијим верзијама исте серије, филмова и стрипова. У овој анимираној серији се ради о четири корњаче које се боре против зликоваца, по некад и спасе свет. Своје авантуре доживљавају углавном у Њујорку, али понекад и у шуми, алтернативним димензијама па чак и у свемиру.

Верзија на датум 2. јул 2018. у 17:56

Млади мутанти нинџа корњаче
Ориг. називTeenage Mutant Ninja Turtles
Жанркомедија
Форматавантура
Земља САД
Језикенглески
Број сезона5
Број епизода124
Време трајања~22 мин.
Емитовање
ЕмитерНикелодион
Прво
приказано на
Никелодион
Премијерно
приказивање
2012. — још траје
Статусу току
Емитовање у Србији
ЕмитерНикелодион
Хепи ТВ
ТВ Б92
Прво
приказано на
Никелодион
Премијерно
приказивање
2013. — још траје
Статусу току

Млади мутанти нинџа корњаче (Teenage Mutant Ninja Turtles) је америчка анимирана серија направљена по старијим верзијама исте серије, филмова и стрипова. У овој анимираној серији се ради о четири корњаче које се боре против зликоваца, по некад и спасе свет. Своје авантуре доживљавају углавном у Њујорку, али понекад и у шуми, алтернативним димензијама па чак и у свемиру.

Радња

Серија креће тако што Сплинтер (мутирани човек- Пацов) пушта своје усвојене синове корњаче да изађу из канализације која је њихов дом. Корњаче упознају девојку по имену Ејприл О' Нил коју спашавају од ванземаљских робота (Крангова ). Они доживљавају још много авантура у борби против зликоваца.

Емитовање и синхронизација

У Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Македонији серија је премијерно приказана на каналу Никелодеон године 2013. на српском језику. После је прва сезона приказивана и на ТВ Б92 и Хепи ТВ. Синхронизацију је радио студио Голд Диги Нет. Издавачка кућа Голд Аудио Видео је 2014. године издала 8 DVD- јева са целом првом сезоном.

Списак епизода

Серија обухвата пет сезона и укупно 124 епизода. Прва сезона је снимана 2012. и 2013. године, друга сезона 2013 и 2014. , трећа сезона 2014. и 2015. четврта сезона од 2015. до 2017, а пета сезона 2017. године.

Сезона Број епизода
Сезона 1 26 епизода
Сезона 2 26 епизода
Сезона 3 26 епизода
Сезона 4 26 епизода
Сезона 5 20 епизода

Ликови

  • Леонардо (Лео) је вођа корњача. На лицу има плаву траку по којој је карактеристчан.Од како је Сплинер умро Леонардо је постао много одговорнији. Помало је заљубљен у Караи.
  • Донатело (Дони) је научник међу нинџа корњачама. Његова трака на лицу је љубичаста. Од како је упознао Ејприл кренуо је да гаји осећања према њој.
  • Микеланђело (Мајки) је корњача са наранџастом траком око лица. Воли пицу, забаву, скејтборд... Први пут се заљубио у Рене, а у петој сезони му се на кратко и свидела Шинигами. Обично на крају мисије каже бујакаша.
  • Рафаел (Раф) је је корњача са црвеном траком на лицу. Понекад уме да се разбесни, воли да се шали и да буте арогантан и саркастичан. Има фобију од буба. Заљубљен је у ванземаљку Мона Лису. У првој сезони је имао љубимца малу корњачу Спајка који је у другој сезони мутирао у Слеша, у авантури у свемиру у четвртој сезони је усвојио сете свемирског чудовишта Токе које је назвао Грицко Пикасо.
  • Ејприл О' Нил је тинејџерка из Њујорка која се удружује са корњачама у борби против зла. Постала је конуичи ( женски нинџа ) после авантуре у свемиру. Дони и Кејси су заљубљени у њу.
  • Кејси Џонс је такође тинејџер из њујорка који се са корњачама бори против зла. Носи хокејашку маску, палице и пакове који експлодирају. Заљубљен је у Ејприл. На крају мисије каже калабанга.
  • Сплинтер ( рођен као Хамато Јоши ) је усвојени отац и сенсеј корњачама. Његов усвојени брат Шредер и он су били заљубљени у исту особу и ту је настала мржња између њих двојце. Отишао је у њујорк и мутирао у човека пацова. Шредер га убија у предпоследњој епизоди четврте сезоне.
  • Шредер ( рођен као Ороку Саки ) је смртни непријатељ Корњача и Сплинтера. Када је љубав његовог живота Танг Шен умрла, он је узео њену и Сплинтерову ћерку и одгаио је као да је његова ћерка. Он је у Њујорку био вођа Клана Стопала. У петој сезони мутира и постаје Супер Шредер, али га Леонардо убија из освете јер је Супер Шредер убио Сплинтера. У петој сезони демозмај Каваксас га оживљава, али се овај пут зомби шредер жртвује за Њујорк и заједно са Каваксасом ускаче у рупу која води до смрти.
  • Караи ( рођена као Хамато Мива ) је Сплинтерова ћерка. Од како су корњаче протерале Шредера из града, она води добар Клан Стопала и руши Шредерово царство.

Споредни ликови

  • Тигрова Канџа је био Шредерова десна рука у Клану Стопала. Он је као мали са својом сестром Алопекс мутирао у димензији икс и постао зао. У другој сезони се придружио Клану Стопала. Кад у петој сезони Зомби Шредер умире, Тигрова Канџа проглашава примирје са корњачама.
  • Бибоп ( рођен као Антон Зек ) је човек који је мутирао у човека свињу. Заједно са својим најбољим другом Рокстедијем обавља послове за Шредера. У последњој епизоди постаје пријатељ корњача.
  • Рокстеди ( рођен као Иван Стеранко ) је Руски набављач и колекционар оружја који по Шредеровом наређењу мутира и постаје човек носорог. Најбољу друг му је Бибоп. У последњој епизоди и он постаје пријатељ корњача.
  • Стокмен мува ( рођен као Бакстер Стокмен ) је научник који у другој сезони мутира у у човека муву. На крају четврте сезоне Мајки баца антимутаген на њега што се нимало не допада Стокмену. Стокмен има војску малих робота који се зову М.О.У.С.Е.Р.И., које је сам направио.
  • Разар ( рођен као Крис Бредфорд ) је био Шредеров ученик. Још у првој сезони мутира у човека пса кога Микеланђело назива Догпаунд, после опет мутира и постаје супермутант Разар. У епизоди кад Сплинтер умире и Разар умре, а кад Каваксас оживљава Шредера оживљује и њега. Разар на крају опет умире.

Улоге

Име лика Глумац (српска синхронизација)
Леонардо непознато
Донатело Никола Булатовић
Микеланђело Стеван Пиале
Рафаел Милан Антонић
Ејприл О' Нил Ива Стефановић
Кејси Џонс непознато
Сплинтер Никола Немешевић
Караи Јелена Стојиљковић (С1)
Ана Мандић (С2-)
Шредер непознато
Тигрова Канџа непознато
Бибоп непознато
Рокстеди непознато
Стокмен мува непознато
Разар непознато
Рибоглави непознато
Слеш непознато
Кожноглави непознато
Др. Роквел непознато
Голуб Пит непознато
Мондо Геко непознато
Кирби О' Нил непознато
Кранг први непознато
Кранг До први непознато

Види још

Референце

Спољашње везе