Разговор с корисником:Славен Косановић/1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Славен Косановић/1. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Славен Косановић/1. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Горан Анђелковић (〠ꒌ) 09:01, 2 децембар 2005 (CET)

Још једна добродошлица[уреди извор]

Лепо је то што радиш! И зато добродошао и са моје стране. Ако ти затреба помоћ и ако будем знао пошаљи ми поруку на мојој страни као што сам ја на твојој. Кликнеш на моје име, па разговор па уреди ... упишеш поруку на дну и сачувај. --Goldfinger 22:19, 9 децембар 2005 (CET)

Захваљујем на добродошлици! Веома ми је драго да ти се допада што сам досад урадио! Свакако да ћу ти се обратити када ми затреба помоћ а ти ми јави ако имаш неке идеје о реорганизацији категорија у вези са уметности и културом. Још једном хвала! --Славен Косановић 22:46, 9 децембар 2005 (CET)

Нема на чему да се захваљујеш. Споменице би требало да се додељују сваком кориснику који пређеодређен број измена. За сваки број има посебна измена. Тако прво иде за 10, па 40 па 70 па 100 па 400 па 700 .... Тако да кад направиш стоту измену а неко примети то добићеш следећу споменицу :) --Јованвб 21:26, 13 децембар 2005 (CET)


Помаже Бог Славене. Драго ми је да си активан на Википедији српскога језика. Пошто понакад навратим у Барселону, биће ми драго да се сретнемо. Свако добро и успешан рад. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 11:15, 14 децембар 2005 (CET)

Бог ти помогао Горане. Када свратиш до Барселоне бити ће ми задовољство да се сретнемо. Свако добро и ја ти желим. --Славен Косановић 10:47, 15 децембар 2005 (CET)

О ауторским правима[уреди извор]

Поздрав Славене, и сјајан рад. У вези Википедија:Упутства/Ауторска права: Имамо већ страницу Википедија:Налепнице за ауторска права над сликама, коју сам ја поставио пре шест месеци. Она није потпуна и није је пуно људи читало иако је повезана са стране за слање слика, тако да је добра идеја ово упутство које си ти ставио. Међутим, погледај ово што сам ја написао и види да ли можеш нешто да искористиш и да повежеш у један (твој) чланак тако да брже стигнемо до потпуног упуства без дуплирања информација на два места. Све најбоље --Dzordzm 23:50, 13 децембар 2005 (CET)

Узгред које ресторане и места за излазак препоручујеш у Барселони? И генерално insider tips :) Пошто, ето ме за Новака! Може овде или на мејл --Dzordzm 23:50, 13 децембар 2005 (CET)

Хвала! Написао сам то кратко због корисника који тек почињу у електронским водама. Намјера је била да простим ријечима напишем неку врсту упуства за први поглед. Свакако ћу погледати то што си ти написао па да мало то моје уобличимо да не прави забуне. --Славен Косановић 00:25, 14 децембар 2005 (CET)

Историјски центар Барселоне са Рамблом и Старом луком је препун ресторана и хотела. Чини ми се да на чланку Барселона имају спољашње повезнице. У сваком случају сутра шу ти послати опширније на мејл. Сада је овдје епоха куповине поклона за Нову и Божић па је комерцијалним центрима права лудница!--Славен Косановић 00:25, 14 децембар 2005 (CET)

Славене, одакле ти (претпостављам) преводиш Википедија:Упутства/Ауторска права? Желео бих да упоредим њихову историју (тј. да видим како се чланак развијао) и да поставим интервики. --Бране Јовановић 07:12, 14 децембар 2005 (CET)
Поздрав, Јоване Браниславе! На енглеској Википедији , нашао сам обиман материјал о теми, ево директне повезнице која садржи основне смјернице en:Wikipedia:Copyrights. Одатле се може на скоро све подтеме. Dzordzm је такође врло стручно писао о теми на Википедија:Налепнице за ауторска права над сликама, трбало би то искористити као што ми је он већ предложио.--Славен Косановић 08:15, 14 децембар 2005 (CET)
Славене, ја нисам Јован, ја сам Бране (Бранислав) ;). А кад већ наводимо овде, имаш и Википедија:Ауторска права који сам ја својевремено преводио. Мене је конкретно интересовало шта си ти узео за да преводиш (ако јеси) за чланак који си поставио, пошто ми се чини да неке ствари нису баш најјасније. --Бране Јовановић 09:19, 14 децембар 2005 (CET)
Нема везе, нашао сам шта сам тражио (en:Wikipedia:Copyright FAQ). --Бране Јовановић 09:20, 14 децембар 2005 (CET)
Здраво, Бране! Обећавам да ти нећу више мијењати име!--Славен Косановић 19:26, 14 децембар 2005 (CET)

Енциклопедија[уреди извор]

Ево ја бих те замолио да ми пошаљеш. Адреса је jovanvb@yahoo.com --Јованвб 16:52, 18 децембар 2005 (CET)

Фотографије[уреди извор]

Па хвала :) Такође имам и Слика:Placa d'Espanya.JPG, али нисам хтео да мењам већ постојећу. Имам доста слика из Барселоне. Имам Ла Педреру, али мислим да њу нисам накачио на оставу јер, ако се сећам добро, већ постоји слична слика. Ако те интересује, могу и то да пошаљем. Имам и неке бизарне фотографије из унутрашњости те грађевине. Ако напишеш нешто о Шпанском селу, имам и пар сличица за то. Ма свашта сам ја сликао... :) --Филип ۞ 22:36, 22 децембар 2005 (CET)

Страни појмови и рачунарство[уреди извор]

Па не знам ни ја право да ти кажем, али сам обеђен да је овај део најмање и најлошије заступљен код нас. Око имена појмова најбоље да питамо наше лингвисте (погледај у тиму ко су па их питај). А што се тиче посла и реализације радо ћу да помогнем колико год је то у мојој моћи. Драго ми је да је неко покренуо то питање око рачунарства. — СашаСтефановић • 01:59 23-12-2005

Ћао. Кратко и јасно, ако нас има пар комада да се лепо договоримо док не почне гужва. Предлажем да прихватимо неке основне појмове, сваки пут када се појави недоумица расправимо на Википедија:Трг/Правописна питања а потом имамо једну страницу, рецимо Википедија:Преводи појмова на којој ће стојати оно што је стандардна норма или прихваћено као правилно. Неки раније расправљени појмови су сада скривени у дубоким тамама архива, бог те пита где. -- JustUser  JustTalk 15:39, 23 децембар 2005 (CET)

Мајкрософт и Виндовс[уреди извор]

Мислим да је ово место боље за наставак прише са неке друге стране. Ја управо сада испред себе имам књигу (додуше латичну) Microsoft Windows na srpskom, дакле званични приручник. На свом рачунару имам и ћирилични Виндоуз кога ретко укључујем јер ме смара жешће. Дао сам један примерак Милошу и осталим, али су ме сви презриво погледали. Поред Мајкрософта постоји још пар превода (линуксаши ту воде) многих ствари, али постоји озбиљан проблем.

Људи који до сада јесу нешто урадили не остављају озбиљан траг на ширу популацију. У случају линуксаша то су чудни типови које околина и овако нешто чудно гледа, а у случају људи блиских академији или језикословцима тврди се да знају пуно о језику, али ништа о рачунарима итд. Најбоље је скупити све на гомилу па мало мудровати. Зато ћемо се потрудити да то и урадимо овде. Са ГНУ заједницом имамо све бољи контакт. Можда ћемо ускоро и са неким језикословцем мало прочаврљати. Међутим, за неке ствари наша реч је пресудна (нек ми они преведу MDI или Firewire). Дакле, дискусија нам предстоји. -- JustUser  JustTalk 00:07, 28 децембар 2005 (CET)

Хеј, не видим проблем. Корисник откуца Interface или Интерфејс а редирекција га пребаци на Међусклоп. Чак и ако жели да укуца GUI (али не и ГУИ) пребациће га већ на неку страну. Где ти видиш проблем? -- JustUser  JustTalk 00:31, 28 децембар 2005 (CET)

Знаш како се учи пливање? Зажмуриш и бућнеш у воду! Једном ће неко морати да крене први. Том приликом ћемо газити све неадекватне преводе и чланке. Шта ћеш, колатерална штета! -- JustUser  JustTalk 00:44, 28 децембар 2005 (CET)

Примедбе на структуру немам јер нисам наишао на практичне проблеме или тешкоће у вези тога. Не волим да дајем примедбе напамет. Ако буде потребе за неком изменом консултоваћемо се. Поздрав. -- JustUser  JustTalk 00:57, 28 децембар 2005 (CET)

Ево кутијице[уреди извор]

Славене ево кутије. Надам се да си задовољан, те је можеш окачити. Види овдеГоран Анђелковићразговорmessage • 12:29, 30 децембар 2005 (CET)

Нова Година[уреди извор]

Најлепше жеље: здравља, мира, среће и радости... баш тим редом. :-)))--Goldfinger 11:43, 1 јануар 2006 (CET)


Happy new year to you Брате Славене, Сретна ти нова година. — Горан Анђелковићразговорmessage • 12:11, 1 јануар 2006 (CET)


Хепи њу јир то ју и све најлепше --Милан Јелисавчић 12:39, 1 јануар 2006 (CET)


Хвала! Срећна Нова година, такође! Нека ти се свака жеља почне испуњавати оног тренутка кад помислиш на њу! --Покрајац |разговор| 14:33, 1 јануар 2006 (CET)

Срећна нова година и хвала на честиткама. Извини што ти овако касно одговарам, али тек сад седам за рачунар :) --Јованвб 15:48, 1 јануар 2006 (CET)

Хвала на лепим жељама :) И ја теби желим све најбоље у 2006. -- Обрадовић Горан (разговор) 17:13, 1 јануар 2006 (CET)

Захваљујем, и такође сретна Нова година. --Бране Јовановић 18:41, 1 јануар 2006 (CET)

Захваљујем на честиткама. Желим ти пуно здравља, среће и успеха у овој години. -- JustUser  JustTalk 18:58, 1 јануар 2006 (CET)

Пуно среће, здравља и весеља у 2006-ој а и наредним годинама :-) --Kaster 00:11, 2 јануар 2006 (CET)

Хвала на честиткама. Све најбоље и у 2006! --Ђорђе Стакић (р) 02:38, 2 јануар 2006 (CET)

Европски стандарди[уреди извор]

Слажем се са тобом у потпуности. Да ли си упознат са генезом догађаја мог и Јовановог сукоба? Европски стандарди су јасно одређени према антисемитизму. --Покрајац |разговор| 19:19, 2 јануар 2006 (CET)

Географија[уреди извор]

На страни Википедија - радионица доле десно имаш Википедијанци...Галерију и карту... ако хоћеш упиши се :-)) --Goldfinger 13:15, 4 јануар 2006 (CET)

Испит положен[уреди извор]

Све ми се чини да си зрео да прочиташ чланак Википедија:Како се постаје Администратор?, па Википедија:Обавезе, активности и права администратора и бирократа и остало што иде уз то :-))) Требају Википедији људи као што си ти! --Goldfinger 21:42, 4 јануар 2006 (CET)

Хвала на лепим речима. Јако ми је драго да док сам стигао ти већ имаш толико гласова ЗА!--Goldfinger 20:28, 5 јануар 2006 (CET)

Честитамо!!!:-)))=[уреди извор]

Корисник "Славен Косановић" је сада sysop! --Goldfinger 22:25, 5 јануар 2006 (CET)

Gracias por la bienvenida[уреди извор]

Debo decir que me sorprende que me hablen en español en esta wikipedia, me registré porque un colaborador de esta wiki estuvo en nuestro canal de IRC #wikipedia-es pidiendo información acerca del bot que tenemos allá, es un bot muy gracioso además de muy útil programado por el usuario Yrithinnd, la verdad, no entiendo casi nada de vuesto idioma, pero en caso de que necesites alguna información de este lado del planeta no dudes en consultarme. Saludos desde Bolivia. Alhen 02:30, 6 јануар 2006 (CET)

Emergencia, un spammer ha modificado varias páginas de es.wiktionary, así como ast: y ca: nosotros estamos viendo eso ahora, te pediría que veas los wiktionary en tu idioma y en idiomas relacionados, solo para ver que no haya hechos muchos destrozos. Alhen 02:47, 6 јануар 2006 (CET)

Срећан Божић[уреди извор]

Христос се роди!
Желим ти пуно здравља, успјеха и среће у 2006-тој години.

--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 01:31, 8 јануар 2006 (CET)





Заиста се роди. Свако добро и сретни празници — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 12:24, 9 јануар 2006 (CET)

Радови у току[уреди извор]

Хвала на шаблону! Увек је задовољство кад ученици превазиђу "професора"... само се то ОВДЕ јако брзо десило :-))) --Goldfinger 14:55, 11 јануар 2006 (CET)