Википедија:Википедијанац стажиста/Музеј Југославије 2017

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Програм стажирања представља један од Викимедијиних пројеката који се први пут реализовао 2010. године у Британском музеју. Википедијанац стажиста се бира из редова искусних Википедијанаца/Викимедијанаца и њихова улога је посредовање између ГЛАМ институција (галерије, библиотеке, архиви, музеји и друге институције од јавног значаја) и огранка Викимедије. Овај Википедијанац има прилику да подстакне институцију на сарадњу и пружи адекватну обуку у погледу уређивања Википедије, слободних лиценци и сл. Модели сарадња су различити и најчешће се прилагођавају институцијама.

Први Википедијанац стажиста у Србији обављао је праксу у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“. Током децембра 2017. године, википедијанац стажиста ће радити у Музеју Југославије на дигитализацији старих и ретких књига, разгледница, плаката и фотографија и њиховом постављању на Викизворник и у Викимедијину оставу. Осим тога, стажиста ће организовати обуке уређивања Википедије за запослене у Музеју.

Брошуре за нове википедијанце/викимедијанце[уреди]

Датотеке[уреди]

Фотографије[уреди]

Све фотографије објављене током програма стажирања можете видети овде.

Уређивање[уреди]

Писање[уреди]

Током рада у Музеју Југославије су написани нови чланци. То су:

Такође су и допуњени постојећи чланци:

Фотографије[уреди]

Фотографије које су усликане или објављене током стажирања су унете у странице на Википедији на српском језику. Странице које су добиле фотографије су:

Неке од ових страница су добиле 1. и једине фотографије.

Литература[уреди]

Чланци код којих је додата литература су: