Грб Јарославске области

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Грб Јарославске области
Coat of Arms of Yaroslavl Oblast (2011) full.svg
Верзије
Coat of Arms of Yaroslavl Oblast (2011) without supporters.svg
мањи грб области
Детаљи
НосилацЈарославска област
Усвојен6. августа 2011. године

Грб Јарославске области је званични симбол једног од субјеката Руске федерације са статусом областиЈарославске области. Грб је званично усвојен 6. августа 2011. године.[1]

Опис грба[уреди]

У златном пољу корача црни медвјед, који у лијевој шапи на лијевом рамену држећи сребрну сјекиру са тамно црвеним рукохватом. Штит је изнад крунисан сребрном кнежевском капом (у оригиналу се назива „шљемом“), украшена златом и прекривена златном круном са драгим камењем, која има три видљива зуба у облику лишћа и крстом на врху.

Грб има двојицу штитоноше: Хералдички десни (нама лијеви) штитоноша је сребрни јелен са златним роговима и златним копита, те златном огрлицом која има прстен испред и украшена је полудрагим камењем. Хералдички лијеви (нама десни) штитоноша је црни медвјед, који има црвени језик и крунисан је са руском царском круном, оном као што је приказана у губернијским грбовима, али без појасева.

Подножје грба је зеленило које се налази испод стопала штитоноша. Састоји се од двије широке зелене гране, са зеленим храстовим листовима.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

  1. ^ Heraldicum: Герб Ярославской области (на језику: руски)

Спољашње везе[уреди]