Мортимер

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Мортимер је лопов и Загоров непријатељ који се појављује у пар Загор стрипова .

Први сусрет са Загором[уреди]

Мортимер, Ребит, и Сибил су настављали пљачкати радње на свој начин, док се Загор није појавио. Он присили Мортимера и Сибил да побјегну пошто они виде да им нема спаса. Међутим, они не заборављају Загора тако лако .

Освета[уреди]

Мортимер се освети Загору тако што неправедно стрпа Тонку у затвор и сам глуми судију, али Загор ослободи свог пријатеља. Кад се зликовац припреми да још једном опљачка банку, Загор се појави и пошаље га у затвор.

Сарадња са Ткачем[уреди]

Када је Мортимер требало да буде објешен, он се ипак извлачи из затвора и склапа савез са Ткачем, јер је Ткач држао у рукама Мортимеров вољену Сибил .

Након успјешног убиства капетана Малковича, Загор упада у замку Ткачеву, који потом ослобађа Сибил, и пушта Мортимера и Сибил да оду, јер је он одбио да се придружи Ткачевој организацији. Ткач затим издаје наређење да се убије Мортимер. Касније, Загор открива да је Ткач заправо Марвин Сајкс, кандидат за гувернера за којега су вјеровали да је његова мета. Загор га је успио заробити, и накнадно се открива и да је Мортимер преживео Ткачеву замку.

Повратак[уреди]

Мортимер се поново поврати са Сибил за поновну освету према Загору. Дух са секиром их опет надмудри, и Сибил је убијена , док се Мортимер поново поврати .

Изглед[уреди]

Мортимер носи цилиндар и свечано одјело, и има плаву косу .