Универзитет Унион

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Универзитет Унион
Uniunion.jpg
Типприватни
Оснивање21. јуна 2005.
ПредседникРадомир Бојковић
РекторЗлатко Стефановић
Наставно особље125
Број студената2.516
Број факултета5
ЛокацијаБеоград,  Србија
Веб-сајтwww.union.edu.rs

Универзитет Унион у Београду је приватни универзитет основан 21. јуна 2005. године, и представља јавну, самосталну и аутономну високошколску установу.

Према речима оснивача, организован по европским и светским стандардима, а за нове идеје стално отворен, овај универзитет сарађује са факултетима и универзитетима у земљи и иностранству у циљу размене информација и нових сазнања, на којима се заснивају унапређења наставе, научно-истраживачког и уметничког рада.[тражи се извор]

На овом универзитету, који има у свом саставу 8 факултета, а на којима егзистира 31 студијски програм, тренутно студира око 2.500 студената. У образовном процесу, научно-истраживачком и уметничком раду учествује 120 наставника и сарадника.

Историјат[уреди]

Универзитет „Унион“ у Београду основан је од стране 3 факултета:

  • Факултет за градитељски менаџмент у Београду,
  • Факултет за индустријски менаџмент у Крушевцу и
  • Факултет за дизајн у Београду.

Касније су чланови Универзитета постали: Факултет за менаџмент некретнина, Факултет за предузетнички бизнис, Рачунарски факултет, Београдска банкарска академија - Факултет за банкарство, осигурање и финансије, Правни факултет, сви у Београду. Овим су обогаћена научна и уметничка поља, односно области у којима младе генерације могу стицати знања, вештине и радне способности.

У марту 2010. године одлуком сената, а као резултат несугласица између сувласника универзитета, из састава универзитета су искључени Факултет за градитељски менаџмент, Факултет за предузетнички бизнис и Факултет за менаџмент некретнина који заједно са Факултетом за екологију и заштиту животне срединеод тада формирају Универзитет Унион - Никола Тесла, у Београду.

Факултети[уреди]

У свом саставу Универзитет Унион има 4 факултета:

Извори[уреди]

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]