Универзитет Унион

Из Википедије, слободне енциклопедије
Универзитет Унион
Тип приватни
Оснивање 21. јуна 2005.
Председник Радомир Бојковић
Ректор Златко Стефановић
Наставно особље 125
Број студената 2.516
Број факултета 5
Локација Београд,  Србија
Веб-сајт www.union.edu.rs
Uniunion.jpg

Универзитет Унион у Београду је приватни универзитет основан 21. јуна 2005. године, и представља јавну, самосталну и аутономну високошколску установу.

Према речима оснивача, организован по европским и светским стандардима, а за нове идеје стално отворен, овај универзитет сарађује са факултетима и универзитетима у земљи и иностранству у циљу размене информација и нових сазнања, на којима се заснивају унапређења наставе, научно-истраживачког и уметничког рада.[тражи се извор]

На овом универзитету, који има у свом саставу 8 факултета, а на којима егзистира 31 студијски програм, тренутно студира око 2.500 студената. У образовном процесу, научно-истраживачком и уметничком раду учествује 120 наставника и сарадника.

Историјат[уреди]

Универзитет „Унион“ у Београду основан је од стране 3 факултета:

  • Факултет за градитељски менаџмент у Београду,
  • Факултет за индустријски менаџмент у Крушевцу и
  • Факултет за дизајн у Београду.

Касније су чланови Универзитета постали: Факултет за менаџмент некретнина, Факултет за предузетнички бизнис, Рачунарски факултет, Београдска банкарска академија - Факултет за банкарство, осигурање и финансије, Правни факултет, сви у Београду. Овим су обогаћена научна и уметничка поља, односно области у којима младе генерације могу стицати знања, вештине и радне способности.

У марту 2010. године одлуком сената, а као резултат несугласица између сувласника универзитета, из састава универзитета су искључени Факултет за градитељски менаџмент, Факултет за предузетнички бизнис и Факултет за менаџмент некретнина који заједно са Факултетом за екологију и заштиту животне срединеод тада формирају Универзитет Унион - Никола Тесла, у Београду.

Факултети[уреди]

У свом саставу Универзитет Унион има 6 факултета:

Извори[уреди]

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]