Silvio Radelić

С Википедије, слободне енциклопедије
Silvio Radelić
Lični podaci
Datum rođenja(1980-12-04)4. decembar 1980.(43 god.)
Mesto rođenjaVirovitica, SR Hrvatska, SFR Jugoslavija

Silvio Radelić (Virovitica, 4. decembar 1980) je hrvatsko-srpski pevač.

Počeci[уреди | уреди извор]

Silvio Radelić je talentovani muzičar i pevač čija je karijera počela u ranim dvadesetim godinama. Silvio je već u mladosti pokazao strast i talenat za muziku, a poseban talenat za klavijaturom već u ranim tinejdžerskim danima kada je već naveliko nastupao po lokalnim kafanama i klubiovima. U ranim dvadesetim je nastupao u Ljubljani duži vremenski period.

Profesionalna karijera[уреди | уреди извор]

Svoju javnu, profesionalnu karijeru je otpočeo u 35.-oj godini sa raznim esradnim ličnostima, od kojih je mnogima bio i menadžer. U oktobru 2023. godine je počeo saradnju sa Grand production. Za navedenu izdavačku kuću je izdao pesme Jedan život za koju je tekst pisao srpski pevač Beki Bekić a aranžman je radio srpski harmonikaš i kompozitor Branislav Bane Vasić . Tokom godina je izgradio prepoznatljiv stil i repertoar koji mahom obuhvata narodnu i folk muziku sa kojom je osvojio pažnju publike i stručnjaka iz muzičke industrije.

Objavljene pesme[уреди | уреди извор]

Pevač je objavio i pesme Druže stari, Čuvam svoga sina, Nedostaješ mom životu, Da smo znali, Gori grad. Pesma Nauči me živote je pobrala prilično veliki broj pozitivnih kritika. Često nastupa širom bivše Jugoslavije, kao i širom Irske, Britanije, Kanade, Nemačke, Švedske i Austrije gde je imao značajan broj nastupa.

Privatan život[уреди | уреди извор]

Silvio ima sina iz dugogodišnjeg braka.