Корисник:Metodicar/Њикипедија1

С Википедије, слободне енциклопедије

Драги дневниче...


Март, април и мај 2008. године:

Насеља[уреди | уреди извор]

Да сам јуче умро не бих знао да постоје насеља у Србији Горњи Дејан & Доњи Дејан која носе исто име као и ја.--Metodicar (разговор) 23:06, 25. март 2008. (CET)

Људи и хемикалије[уреди | уреди извор]

Хтео не хтео морам да признам да ме овај свет (читај: њикипедија) понекад прилично уздрмуса иако оно што је виртуелно не може бити и стварно. Оно што није стварно, како може да те уздрмса? Отприлике као гледање осмог путника (страшни су елијени, али не постоје). Е сад: како није стварно оно што знаш да је неко написао, јер написала га је права рука/руке праве особе (обашка то што сам се уверио да неке особе одавде заиста и постоје!)? Оно што је најстварније то су ипак намере и речи између редова. Једна мудра особа, коју могу сматрати једном од својих ментора је негде написала да је некада важније оно што је ненаписано (а мислило се, додајем ја). Углавном, без обзира што елијени не постоје, када увече гледам неки од наставака, после тога спавам са упаљеним светлом.

Научио сам да правим, заправо преводим шаблоне који су ми се пре неки месец чинили језивим. Сада ми је то занимљиво. Једино ме нервира што за разлику од свих осталих овде имам сасвим обичан потпис, јер да направим неку џиџицу-то већ нисам научио.--Metodicar (разговор) 00:09, 28. март 2008. (CET)

![уреди | уреди извор]

Данас ме је Јован прогласио патролџијом, а на Калетовуидеју. Сада могу да видим овакве:! (ускличнике) и да реагујем. У вези са тим, оно у чему видим добробит њикипедије по мене је да „разбијам“ отпор према учењу[1] и новим стварима (тако својствен за људе у годинама). Прво сам имао отпор према интерњикијима, па сам укапирао њихову предност, потом према референцирању[2], потом према шаблонима[3], те сам ту увидео да је правити их јако забавно, а да не говорим о спољашњим везама, где сам тек касније увидео радости гуглања... Закључак је да је супер докле год да ми се дешавају нове ствари. Ах, да и човек се учи док је жив!

Друга лепа ствар је отварање портала екологије, које заправо још чекамо. Врпцу ће свечано пресећи Сања, а на Милетов предлог. Добила је и да све буде озваничено. Помислио би човек да портал екологија постоји још одавно[4], ипак је то још увек супер-хит наука, о чијој важности је излишно преговарати. На нашој њики, заправо, нема мноооого основних ствари и иако знам да ће ми замерити онај ко ово евентуално буде читао[5], мислим да је то заправо феноменално! Има толико тога о чему се може писати и шта се може дорађивати. Да сам, недајбоже, Енглез, потпуно бих се сморио. Верујем да њима треба шест (и словима 6) дана само да пронађу црвени линк.--Metodicar (разговор) 20:48, 30. март 2008. (CEST)

Био сам у праву[уреди | уреди извор]

Када сам[6] упоредио српске и енглеске скорашње измене, „распон времена“ је на српској њики на једној страни био сат времена (!), а на енглеској један минут (!). Дакле, у толиком буљуку непрекидно пристижућих информација нема баш много „слободног простора“ за уређивање. Мукице.

Случајно, (пре)уређујући једну хемијску реакцију сам открио занимљив ефекат, тотално је лоод:
Када стављаш <sub> између речи, оне се полагано смањују и нестају! Је л‘ да да је лудо!
Нажалост неупотребљиво...--Metodicar (разговор) 01:59, 4. април 2008. (CEST)

Категорије[уреди | уреди извор]

Малко сам чепрцнуо по категоријама и напокон схватио колики је посао сређивати их. Таман сам помислио да ћу све држати под контролом, кад... искрснуше соли!!!! Одлучио сам да сваки пут одрадуцнем понешто и можда једном ту заведем неког реда!--Metodicar (разговор) 23:49, 6. април 2008. (CEST)

Морао сам ово да сачувам[уреди | уреди извор]

Данас сам натрчао на допадљиво духовит текст једног корисника анонимца, те га означио за брзо брисање (колико год да је допадљиво духовит, није за именски, јелте, простор):

Птице певачице имају распон крила до 5м .У слободно време певуцкају.Оне су веселе и вредне.Радјају 50 јаја у неделји.хране се дрвећем.Највише их има у северној Африци и Јужној Америци.Оне су радосне.Оне су веселе.Постоје лјуди који их раѕумеју.Зиму проводе под водом тако сто се склупцају.Младунци су веци од родителја. Чудне су градје.Има оних који могу да отворе уста и прогутају пса.Чудно али је то стварност.Оне не певају баш толико лепо.То се само нама чини. Оне прелећу 5.000км ѕа 2сата.Веома су добре летацице.Оне су у једном **клану**

--Metodicar (разговор) 20:44, 12. април 2008. (CEST)

Успео сам![уреди | уреди извор]

Средио сам категорију неорганска једињења!. Поубацивао све могуће чланке у све могуће категорије, отворио неопходне категорије, убацио интерњики и код нас и код њи‘, направио сва могућа преусмерења, убацио хемијске шаблоне, а успут и поправио покоју ситну грешку... Баш сам био задовољан што сам све то одрадио, дошло ми да самом себи доделим хемијску споменицу, што сам и урадио ето на овој страни, јер на оној главној није ред...--Metodicar (разговор) 22:12, 13. април 2008. (CEST)

Због сјајно обављеног посла на категоријама!
за хемију
Доделио: методицар


Слика месеца[уреди | уреди извор]

Црвеноуве корњачице!!!!

Ова страница је далеко од портала, али сам морао да метнем овде ову слику, пази кад‘ је ‘ладно супер!--Metodicar (разговор) 21:38, 17. април 2008. (CEST)

И када већ стављам овде занимљиве стварчице на које наиђем с циљем да их сачувам, морао сам да сачувам и смајлија којег је у свој потпис уврстио Драган: d[-_-]b јер стварно таквога до сада не видех. Веома занимљив. Једина недоумица ми је да ли је само клемпав или држи џаволске уши попут металаца. (?)--Metodicar (разговор) 21:51, 17. април 2008. (CEST)

И још једног смајлија којег ми је поклонила Сања: - генијалан је! --Metodicar (разговор) 21:57, 17. април 2008. (CEST)

Разбијање главне стране[уреди | уреди извор]

Ето, десио се и тај дан! Све то шаренило и џиџење на главној страни је резултирало (поражавајућом) истином: превеликом килобајтажом! Зато сам се жив измучио да је изразбијам, а да то на нешто личи. Овај пут сам крадуцкао мустру од Јована, само сам за разлику од њега, ја малко више златан. --Metodicar (разговор) 22:49, 18. април 2008. (CEST)

Грешка, грешка![уреди | уреди извор]

Долази пролеће

Док сам и данас малко радуцкао на хемији[8] и крадуцкао шаблон са енглеске њики, провалио сам им грешку! Јуху! Метнули лепо људи слике никло-сулфата, а набедили их на никло-хлориде... ц,ц,ц... Ајд‘ исправио сам им грешку[9], али ћу бо‘ме да размислим следећи пут!--Metodicar (разговор) 21:42, 19. април 2008. (CEST)

Да би дошло, мора да оде![уреди | уреди извор]

Крстарећи по нашој, па да кажем остави нашао сам ову (мени сјајну) Ненину фотографију[10]. Тематика је малко застарела за ово доба године, али је у овом случају битнији уметнички дојам.

Да пријавим још и то да сам данас поставио (по први пут) предлог за гласање. Сетио сам се аргумента једне од мојих бројних менторки, а то је да је јако важно да деца од малих ногу почну да уче шта су критеријуми и како их проналазити и примењивати. Такође сам се сетио бронзане Милке коју сам појео пре неколико сати и баш сам се ражалостио што малко нисам оставио и за касније...--Metodicar (разговор) 23:58, 19. април 2008. (CEST)

Полако...[уреди | уреди извор]

...ми ова страна постаје најомиљенија. Чудом нисам могао да се начудим шта (кога, чега) све људи не мећу у енциклопедију:

Гордана Томић (рођена 1990) је фотомодел из Лопара, Република Српска, Босна и Херцеговина. На такмичењу одржаном у јуну 2007. изабрана је за Мис Босне и Херцеговине за 2007. годину. Гордана је ученица трећег разреда СШЦ "Вук Караџић" у Лопарама. Жели да постане доктор, као њена мајка и сестра.

Ееее, а онда сам почео да размишљам практично (). Пошто ја желим да будем наредни Министар просвете, већ постајем релевантан, а тек након овога:

Ariadne Artiles je španski model rođena 18. januara 1982. godine u Velikim Kanarima, jednom od kanarskih ostrva, zapadno od Maroka. Ariadnin otac je španskog porekla, dok je njena majka iz Venecuele.

Ostali podaci:

  • Visina: 175 cm,
  • Broj obuće: 38 - 39,
  • Hobiji: filmovi, muzika, kupanje na plaži[11].

Их бре, па ем сам виши, ем носим већи број обуће (о одећи нису дати подаци, али прилично сам убеђен...), а о хобијима не желим ни да причам![12]--Metodicar (разговор) 13:49, 20. април 2008. (CEST)

У сусрет извештају са састанка[уреди | уреди извор]

Да, да, ето трећа-срећа и ја се (аген) појавих на састанку википедијанаца, додуше са сат времена закашњења, мада је по мом мишљењу то било на време[13]. Но, наравно, снашли су се они и без мене. Ти: они су супер једна екипа[14] и стварно сам провео пријатно време са њима[15]. Можда ћу написати нешто о сопственим импресијама на страни намењеној записнику, али овде сам хтео само да кажем да је резултат истих[16] моја одлука да се сигурно нећу кандидовати за администратора[17]. Разлози те моје мудре одлуке су Влада и Црни бомбардер[18] који су ми разјаснили зашто они сами не желе то звање. Када сам чуо аргументе колега, деловали су ми разумно, а ја са друге стране, стварно не могу да будем администратор када то већ нису бољи од мене[19] овде на њикипедији. Наравно, ту је и мудра изрека Црнога на оној помало хоррор страни Челичног, а која ме је лично испогађала протеклих неколико година (немилосрдно, рекао бих), а гласи:

Под којим углом летиш у небјеса,под тим те чека хладна требјеса.

Па ко велим, ћути ди си...--Metodicar (разговор) 23:59, 20. април 2008. (CEST)

Поново споменице[уреди | уреди извор]

Дакле, потпуно се слажем да је веома нарцисоидно додељивати самоме себи споменице, али шта ћу[20] када сам поносан на себе због:
тога што имамо највише перманганата у категорији перманганати[21] од свију земаља које се баве њикипедијом
(водимо 4:2, па чак и 4:1)
тога што чланак Рамнунт имамо само Италијани и ми[22]
Даклем, самом себи додељујем следеће: 高锰酸盐 Ramnunte --Metodicar (разговор) 18:38, 21. април 2008. (CEST)

Блинк

Вратио сам се са кратког пропутовања по земљама знаним као  Аустрија и  Француска (где сам, као што рекох Сањи, открио да сам реинкарнација једног од Лујева[23]) и имао сам шта да видим: познато проблематични корисник је „спартанизовао“ страну кориснику који није довољно контемплирао оптимално решење своје стране. Какве то везе има са мојом маленкошћу? Па, поменута спартанизација је укључивала искључење блинка са поменуте стране, те сада само моја корисничка страна има блинк, те је постала јединствена на њикипедији! Дакле, некада није потребно са своје стране учинити ништа да би се дошло до резултата. Сада само треба сачекати да ми нека добра душица[24] да споменицу за оригиналне специјалне ефекте.--Metodicar (разговор) 19:44, 4. мај 2008. (CEST)

Јаоооо...[уреди | уреди извор]

Каки је!

...нађо‘ ја сличицу међу оним чланцима за прераду, невиџена је! Мислим, виџена је, пошто сам је очигледно видео, него ја то фигуративно... Имам неку идеју да малко-помалко вадим из буџака поједине такве чланке и да спасим што се спасти да. Већ сам имао пар успеха, па ко велим добру праксу не ваља прекидати. Чак сам мислио да предложим осталима то као неку врсту пројекта. Верујем да ће то наићи на општу радост и одушевљење. Просто волим да свуда доносим ведрину и добро расположење. --Metodicar (разговор) 01:31, 10. мај 2008. (CEST)

Статистика[уреди | уреди извор]

Данаске (иако уморан од дуготрајног састанка) пронађох једну нову новину[25] за мене, а то је списак свију нас по броју измена! Прост‘о сам имао порив да попут каквога великога императора у староме Риму кажем: „Let the game begin!“

Успели смо да оживимо пројекат![26] Добро је кренуло, а ако је судећи по пословици: „По јутру се дан познаје“, биће нешто. Заправо, кад већ о томе зборим када год кренем на посао погрешим у облачењу! Ето јутрос сам се натронт‘о, а дан је баш био: сунчан, брате мили!, па се нешто мислим...

Сања ми рече да сви читају ову страну (она бар признаје, те јој и званично пола опраштам[27]. У ствари, скроз јој опроштам[28].). На то могу само да упутим на референцу број пет[5]. Можда је прикладнија референца број двадесет и девет јер су ипак у питању сви![29]Metodicar (разговор) 20:29, 14. мај 2008. (CEST)

Блинк аген

Дакле, прича у вези са познато проблематичним, познато непроблематичним и непознато контемплирајућим[30] корисницима није доживела свој епилог. Ситуација је и даље редовна: познато проблематични корисник је затражио од непознато контемплирајућег корисника да измени интерфејс (алај баратам појмовима!) своје корисничке стране, што је овај одбио под изговором да спрема испит.[31] И као да ситуација већ није довољно компликована, ових дана случајно натрчим на страну сасвим четвртог корисника, који уопште нема никакве везе са целом овом причом и видим[32] да и он има блинк! Тиме су на и би! дана искрсле страшне чињенице:

  1. моја страна није више оригинална
  2. неће бити добре душице[24] која ће ми дати споменицу за оригиналност
  3. читаво моје помно праћење развоја ситуације је било улуд![33]
  4. нећу имати слободан дан сад у четвртак иако сам се томе веома надао (ово нема никакве везе са темом, али јесте страшна чињеница!)

Дакле, као што рекох, прича још увек нема епилог, али га имам ја! Одустајем од даљЊег праћења ситуације и почињем да учим!!!! Ура!!!!—Metodicar (разговор) 01:18, 22. мај 2008. (CEST)

И коначно!2[уреди | уреди извор]

Иако сам некада давно рекао Саши да никада нећу добити уметничку споменицу, а недавно то и поновио у претходноме пасусу, ипак ми је Сања дала једну[34]. И то не због блинка[35], већ управо због ове стране, јер је она та која је оригинална. То ми на пало није!

Кале ми је коначно разјаснио шта значи контемплација. У вези са тим, покушао сам да иницирам исту и да утичем на Калета да скине „љагу“ са имена познато проблематичног корисника што би значило избацивање епитета познатог, (овај, пардон) проблематичног. Да ли ће да ми успе, ће показати.—Metodicar (разговор) 00:38, 24. мај 2008. (CEST)

Транскрипција[уреди | уреди извор]

Док сам се малко бавио уређивањем Пекинга, наишао сам на један проблемчић овде на њикипедији јако добро знан као транскрипција. Углавном, у прво време сам гњавио Ерин да ми помогне око транскрипције кинеских назива, али онда сам применио тактику (овде добро познату као) „прислушкуј туђе разговоре“! И у таквом једном разговору, ја сазнам да упутства за тако нешто постоје и овде. Чепрц, чепрц и пронађем ти ја занимљиву страну! Даље је све било историја...—Metodicar (разговор) 00:55, 24. мај 2008. (CEST)

Потпис[уреди | уреди извор]

Е па коначно уз Калетову и Филипову помоћ сам креирао свој нови потпис. Он изгледа овако:--MetodicarПиши! 23:47, 29. мај 2008. (CEST)

П.С. пошто је и Сања мењала потпис, а мени је дала тежак задатак да одлучим који је лепши и који ће да користи, неће се наљутити да на овој страни сачувам оба, јер ми се оба свиђају. Дакле:

Фусноте илити моји пропратни коментари[уреди | уреди извор]

  1. ^ У исто време не учим испит који би требало да учим!
  2. ^ а сада то радим зеза ради, хех
  3. ^ Нити мањег шаблона, нити више рада!
  4. ^ Као што већ негде рекох, имамо чак и Министарство за екологију, како немамо портал!?
  5. ^ а б и срам га било, туђи дневници су интима!
  6. ^ у току свог редовног патролирања
  7. ^ Слику сам додао ја.
  8. ^ Мајко мила, на сваких 100 биографских, историјских и политичко-географских и којекаквих још-чланака дође 1 природњачки (о хемијским да и не говорим)!
  9. ^ шта ћу, непоправљива сам добра душица
  10. ^ с десне стране
  11. ^ Никола нам је открио да заиста воли купање на плажи!
  12. ^ Једино ме брине то порекло, њбг, моји су одавде...
  13. ^ стално мењају време, ко ће то више по‘ватати
  14. ^ Надам се да нико од њих не чита ово, јер не волим да будем улизица, а ако чита срам га било, туђи дневници су интима!
  15. ^ са честим психолошким паузама, које су по њиховом мишљењу изазване неприсуством Драгановим
  16. ^ дакле импресија
  17. ^ обашка што ме нико не би ни бирао
  18. ^ са три знака ускличника
  19. ^ што јес-ЈЕС!
  20. ^
  21. ^ јесте да су наше клице, али ми имамо макар то
  22. ^ немају чак ни Грци!!!!
  23. ^ мада се двоумим да ли је у питању XIV или XV
  24. ^ а б
  25. ^ Што је лепо када имаш своју страну, те можеш правити плеоназме, те друге брљотине шта ти воља!
  26. ^ Или се бар надам да сам успео :)
  27. ^ дакле, Сања, пола сам ти опростио
  28. ^ дакле, Сања, и другу половину сам ти опростио
  29. ^ И срам их било, туђи дневници су интима!
  30. ^ Нико није имао воље да ми разјасни шта та реч уопште значи
  31. ^ који је добро прошао, али нећемо да честитамо да га, пу, пу, не урекнемо јер оцењивање тек предстоји
  32. ^ а боље да нисам!
  33. ^ тако ми и треба кад немам паметнија посла!
  34. ^ Ово је за њу, пошто је наставила да чита моју ЗС (забрањену страницу, како ју је крстила):
  35. ^ Блинк је, Сања, оно што трепће на самом врху моје корисничке стране (а, ето и Филипове!)