Википедија:Чланци за брисање — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
образложење захтева
Ред 109: Ред 109:


је био легенда Београда. И ја сам ишао да га гледам. Тужно је шта се са њим десило. Али мислим да је то разлог више да се чланак не брише. Нек остане за неко покољење. Било би добро прибавити негде његову слику из тих "славних дана". --[[Корисник:Goldfinger|Goldfinger]] 20:48, 21 јул 2005 (CEST)
је био легенда Београда. И ја сам ишао да га гледам. Тужно је шта се са њим десило. Али мислим да је то разлог више да се чланак не брише. Нек остане за неко покољење. Било би добро прибавити негде његову слику из тих "славних дана". --[[Корисник:Goldfinger|Goldfinger]] 20:48, 21 јул 2005 (CEST)

== Радио Београд ==
Овај чланак је празна страна са једном спољном везом - нема материјала ни да се постави за клицу, задња промена је била 25. новембра, када је чланак и направљен. Једино што овај чланак у садашњем стању заслужује је брисање. --[[Корисник:BraneJ|Бране Јовановић]] 01:44, 1 август 2005 (CEST)

Верзија на датум 1. август 2005. у 01:44

Википедија, заједно са својим сестринским пројектима, настоји да постане најреферентнији и најкомплетнији извор информација нашег доба, уз то и слободно доступан. То међутим не значи да је на Вики пројектима, а посебно не на самој Википедији, место свим информацијама познатим човечанству, или још шире свему о чему неко мисли да остали требају знати или имати приступ. До превода, погледајте en:What Wikipedia is not за примере (не и свеобухватан списак).

Администратори имају и користе могућност брисања чланака који сасвим очигледно не припадају Википедији. Ако приметите чланак за који осећате да би по свој прилици требао бити обрисан, а немате администраторска права или нисте сасвим сигурни у исправност брисања, молимо упишите назив чланка на доњи списак, са датумом уноса и потписом (додајте --~~~~). Сви корисници ће имати прилику да се изјасне о предлогу и евентуално изнесу своје коментаре у току наредних недељу дана, а администратори ће потом поступити у складу са консензусом.

Погледајте и Архиву решених предлога и Слике и медије за брисање

Брисанија

Хумор Сарджај треба преместити у неки сродан Вики пројекат, чини ми се да још нисмо покренули Вики колекције (рецепата, хумора...), а написати припадајућу одредницу. --ангелина марковић 12:54, 24 апр 2005 (CEST)

Брисати Милан Тешовић 11:31, 13 јун 2005 (CEST)

Gnunote Патрљак од пола реченице. Текст је у целини садржан у одредници ГНУ о слободној лиценци. Мислим да је нечија проба, уместо у песку. --ангелина марковић 13:33, 24 апр 2005 (CEST)

  • Проверити. Чланак МедијаВики: Gnunote има редирекцију на овој чланак. Ако нам ни тај чланак није потребан, брисати оба, у супротном пребацити овај текст на МедијаВики одредницу. --Dzordzm 20:46, 24 апр 2005 (CEST)
  • Не брљајте по системским чланцима!!! Пре него што кренете у брисање свега и свачега, прочитајте документацију која се налази на Мети. --Милош Ранчић (разговор) 20:55, 27 апр 2005 (CEST)
  • Нико ништа није обрисао, зато и постоји ова страница. На Мети како видим постоји шаблон Gnunote, а не чланак --Dzordzm 21:38, 27 апр 2005 (CEST)
A шта ради "системски чланак" међу "чланцима"? и тешко да његова садржина има икаквог смисла, а камо ли системског. Милоше, погледајмо чланак па онда дај коментар, хајде. --ангелина марковић 22:16, 27 апр 2005 (CEST)
Имам оправдану сумњу да ћете, следећи ову логику, обрисати и нпр. МедијаВики:Friday, зато што је његов садржај већ садржан у чланку петак (који, на срећу, сада не постоји, на па не можете на то да се вадите) и није повезан ни са које стране. Пре него што кренете у неку инквизиторску акцију, прочитајте документацију, која, између осталог, говори и о условима под којима се неки чланак брише, о томе шта све може изазвати брисање чланка, о томе шта се не сме брисати и сл. --Милош Ранчић (разговор) 07:41, 28 апр 2005 (CEST)
Милоше, тотално је дебилно да се овде прегањамо, јер страница томе не служи. Ако хоћеш да од Википедије направиш репозиториј свега чега се неко дохвати или да фрустрирано вичеш на људе, напиши то лепо и да се разилазимо. На моју примедбу ниси одговорио. Чланак Friday који помињеш је специјалан, налази се у МедијаВики именском простору, па га не бисмо ни брисали. У тој чувеној документацији на коју нас реферишеш, Gnunote постоји само као шаблон, не и као самосталан текст (не системски!). Штавише, у бизарном развоју догађаја, на енглеској википедији чланак Gnunote не постоји ни у једном облику, а шаблон Gnunote је, хм, обрисан у децембру прошле године као редундантан. И нема везе, ето ти Gnunote овакав сакат и сви су срећни, али ово је бесмислено. Неко покушава конструктивно да помогне и добија по носу зато што се то теби не свиђа. --Dzordzm 07:58, 28 апр 2005 (CEST)
Сјајно је што си прочитао документацију и установио шта с тим. Подржавам такав приступ и целокупно моје викање и драње је било усмерено ка томе да се прво прегледа документација :) --Милош Ранчић (разговор) 09:37, 28 апр 2005 (CEST)
И шта би? Брише ли се фајл или не? --Dungodung 23:46, 27 мај 2005 (CEST)
Брисати Милан Тешовић 11:31, 13 јун 2005 (CEST)



Масакар у Глини

  • Брисати. Осим што је наслов неписмен, чини ми се да идентичан текст, мало више вики-сређен, имамо на страни Злочини у Глини. Треба одабрати који је бољи назив, други чланак обрисати, и средити везе (чланак о НДХ показује на "Масакар" а неки други на "Злочине"). --Dzordzm 09:27, 29 апр 2005 (CEST)
Брисати Милан Тешовић 11:32, 13 јун 2005 (CEST)
Брисати--Goldfinger 20:51, 21 јул 2005 (CEST)

само ради лакше измене

Гравитон и Неутрино

Гравитон и Неутрино су примери како не треба писати одреднице за енциклопедију, за Вики понајмање. Треба их оставити неко време овако за пример. --ангелина марковић 01:18, 6 мај 2005 (CEST)

Треба их под хитно брисати, пошто се овдје вјероватно ради о повреди ауторских права. Погледајте http://www.astronomija.co.yu/teorije/mmuniverzum/recepti.htm => чланак Неутрино је комплетно преписан!!! --Kaster 02:14, 6 мај 2005 (CEST)
Ако је реч о ауторским правима онда ок... ако не... онда само треба преуредити... Ја сам вољан да их средим ѕа пар дана ако нико неће... Иначе, правим паузу од мог Пи!!! --Dungodung 02:23, 6 мај 2005 (CEST)

Кастер, ако су ауторска права повређена, текст мора брисати, одмах. nina Проверила сам, текст је интегрално преузет и ширег чланка "Hipoteze o nastanku i razvoju univerzuma" Милана Милошевића, а прилог на Википедији не садржи информацију да је аутор прилога добио овлашћење да текст М.Милошевића сме да корсти. Текст ћу одмах обрисати, уз напомену аутору прилога да на својој страни окачи одобрење за коришћење текста. Прилог се у том случају може вратити на страну, пре коначног брисања. --ангелина марковић 03:26, 6 мај 2005 (CEST)

И Гравитон је преписан са локације [1]. Иста процедура --ангелина марковић 03:44, 6 мај 2005 (CEST)

  • Дакле не могу да верујем да је и оно ископирао од негде. Мање-више је потпуно очигледно да дечко нас мало з. Слажем се са овим како је до сада поступљено; међутим, ако настави са провокацијама, ја лично ћу заузети много тврђи став. Што се ова два чланка тиче, овај Неутрино је барем писао неко ко се разуме, па би се копиедитовањем негде стигло; што се "оног" (Гравитон) тиче, come on, ствар је узета са дискусионе групе, према томе то је тотално неозбиљно и требало би га у крајњем обрисати заувек --Dzordzm 04:26, 6 мај 2005 (CEST)


    • Данас је 11 мај и још нису обрисани (од 6 мај 2005). Да ствар буде још гора сво вријеме стоје празни чланци који имају само неки шаблон на себи. Милан Тешовић 11:38, 13 јун 2005 (CEST)

Рецепти

Спремање зимнице Два рецепта, које не ваља брисати, већ преместити у српдан Вики пројекат, у колекцију рецепата и одвојити спремање купуса од кисељења зимнице, тек да се лакше нађе. --ангелина марковић 13:49, 24 апр 2005 (CEST)


Француски_кувар и рецепт за припрему мајонеза такође у колекцију рецепата. Имам бољи рецепт. Датотека:Jezik.gif Горан Анђелковић (〠ꒌ) 21:14, 7 мај 2005 (CEST)

Тотално беспотребан чланак - брисати. Без даљег коментара --Dungodung 09:42, 12 мај 2005 (CEST)


  • Антихрист - брисати - Ко каже да је истина оно што пише у Новом завету? --Покрајац | разговор 22:17, 12 мај 2005 (CEST)
    • Треба описати појам а не брисати га. Стави тамо ПОВ, па ће се радити на томе. --Милош Ранчић (разговор) 01:33, 13 јун 2005 (CEST)
      • Слажем се, ставити {{неутралност}}, уклонити налепницу за брисање, а ако ти је стало, слободно и среди или остави алтернативну верзију на страну за разговор. --Dzordzm 01:37, 13 јун 2005 (CEST)
        • Чланак уопште не објашњава појам. Није проблем у Новом завјету већ у томе што је ово неенциклопедијски чланак. Милан Тешовић 11:50, 13 јун 2005 (CEST)
  • Jasenovac - већ постоји чланак Логор Јасеновац. Ни тај други није сређен, али не видим да овај "нови" додаје информације --Dzordzm 23:13, 14 мај 2005 (CEST)

Ђорђе, сметнуо си са ума, под одредницом Јасеновац треба да стоји географски текст о месту Јасеновац. (Не знам шта је псиало на том тексту, да не гледам сада) али садржај који је дуплиран наравно бриши, ако има додатака стави у Јасеновац логор, а одредницу остави, будући да други тескт о месту Јасеновац немамо. --ангелина марковић 00:18, 15 мај 2005 (CEST)

Лекови и дозирање

Золпидем . Молим да се у року од 24 сата изјасните, будући да је реч о тексту који крши политику Википедије. Текст садржи фармакопеју лека, укључујући и начин дозирања. Не стигну ли другачије (поткрепљене) инфорамције и текст не буде уподобљен правилима Википедије биће обрисан. --ангелина марковић 21:52, 22 мај 2005 (CEST)

Тихомир,то јест ја питам:зашто је предвиђено брисање чланка Золпидем.Шта треба да се промени да би чланак остао????

Избрисано дозирање, пренет текст са енглеског (укључујући и то да сам слику аплоудовао на Комонсе). Ако, Тихомире, желиш да чланак остане, преведи, молим те, чланак са енглеског. --Милош Ранчић (разговор) 23:07, 22 мај 2005 (CEST)

Е, овако:

  1. РАМ

Може да остане као клица, па ко има жеље нака допуни. Остало је стварно за брисање, осим каркте текстонских плоча на Црном мору, које ће доматриос да напише. --ангелина марковић 05:32, 28 мај 2005 (CEST)

  • Слажем се, уз коментар да су "Адијафора" и "Јашу Сејева коња" делови читавих серија драгуља; први је из Речника страних речи и израза који и даље нико не спомиње, а други је део плејаде заслужено заборављених израза, попут "Брију длаке на доњим местима"—овај потоњи смо, ипак, обрисали... Дакле: РАМ је клица, Црно море је клица у нади да ће га Доматриос једног дана попунити, остали се потврђују за смеће--Dzordzm
  1. Линкови
  2. Црно море
  • Нека остане садржај на овој теми. Тектонска карта. Прикупљам материјал, па имам намеру да напишем опсежну студију о палео-геоморфологији обале и самог Мора. :domatrios 04:21, 28 мај 2005 (CEST)
  1. Адијафора
  2. Јашу Сејева коња

па наравно брисати!!! --Dungodung 23:46, 27 мај 2005 (CEST)

Против. Нисам чуо за многе људе, па они опет заслужују чланак. -- Обрадовић Горан (разговор) 22:51, 28 мај 2005 (CEST)

Не треба брисати нешто као што је овај чланак, под условом да он прерасте у нешто конкретније, тј. проширити га да личи на нешто. То што постоји гомила људи а да ми нисмо ни чули за њих је 100% тачно, тако да не можемо брисати свакога за кога нисмо чули. Наравно, ја сам при тврдњи да нам овакви чланци једноставно нису потребни јер немамо чланке: жито, ракија, буре и сл. --Dungodung 00:21, 29 мај 2005 (CEST)

  • Dzordzm обрисао Линкови и Адијафора, а на чланцима Црно море и РАМ уклонио налепницу за брисање и ставио налепницу {{патрљак}}. Шта ћемо са чланком Јашу Сејева коња??? Ово је део серије сличних, који описују некакве старе и чудне изреке, и "користе" се у неким чланцима. На пример, ту је и Имају злато из Толозе, а вероватно их има и још. Шта ћемо са овим? Поправљати, брисати, померити? --Dzordzm 19:25, 5 јун 2005 (CEST)
    • Рецимо померити све на викисорс (изворе). Ко жели? --Dungodung 19:27, 5 јун 2005 (CEST)

Проба

Дакле Proba? --Dungodung 18:47, 5 јун 2005 (CEST)


Јован Буљ

је био легенда Београда. И ја сам ишао да га гледам. Тужно је шта се са њим десило. Али мислим да је то разлог више да се чланак не брише. Нек остане за неко покољење. Било би добро прибавити негде његову слику из тих "славних дана". --Goldfinger 20:48, 21 јул 2005 (CEST)

Радио Београд

Овај чланак је празна страна са једном спољном везом - нема материјала ни да се постави за клицу, задња промена је била 25. новембра, када је чланак и направљен. Једино што овај чланак у садашњем стању заслужује је брисање. --Бране Јовановић 01:44, 1 август 2005 (CEST)