Википедија:Захтеви за администрирање/Уклањање/BokicaK 7

С Википедије, слободне енциклопедије

Желео бих да предложим, по седми пут, да се Бојану одузму администраторска права јер ово што ради, већ постаје безобразлук. Администратор треба да послуша мишљење заједнице, а не да се наљути одмах чим му се укаже супротност. Да ли је нормално да администратор са већим стажом и искуством каже кориснику: „Мали не сметај”? И то зато што се не слажем са мишљењем, добијам такав напад. Поред тога овај корисник има историју вређања других корисника и злоупотребу администраторских права за претње другим корисницима који су неистомишљеници, овај корисник неће да се прилагођава заједници и њеним одлукама. О ботовима да не говорим, јер није предмет овог одузимања ботовског права, него администраторског. Гласање је завршено. (освежи) Zoranzoki21 (разговор) 13:17, 25. март 2018. (CEST)

За

 1. за Као предлагач. Zoranzoki21 (разговор) 13:17, 25. март 2018. (CEST)
 2. за Дотични је истакнути СХ википедиста и представник „дубоке википедије” која обесмишљава и понижава уредништво. Свако ко администрира СХ преписивачким пројектом (чија је сврха постојања да штети нашем раду) не може да истовремено администрира и овдје. --Жељко Тодоровић (разговор) 17:00, 25. март 2018. (CEST) с. р.
  • Да ли сам слагао када кажем да смо и ми преписујемо Категорија:Чланци преведени са Википедије на српскохрватском језику, Категорија:Чланци преведени са Википедије на хрватском језику и Категорија:Чланци преведени са Википедије на бошњачком језику? Има много више, само није вођена евиденција. -- Bojan  Razgovor  17:13, 25. март 2018. (CEST)
  • Али нама Хрвати и Бошњаци нису никаква конкуренција, нити смо ми њима конкуренција. А СХ има много више преписаних чланака са ове, Википедије на Хрватском и Бошњачком. Zoranzoki21 (разговор) 17:19, 25. март 2018. (CEST)
  • Pisanje vikipedije nije takmicenje. Ja sam ovoj vikipediji doprineo mnogo vise nego ti i zeljko i jos deset vas takvih zajedno, -- Bojan  Razgovor  17:30, 25. март 2018. (CEST)
  • Слажем се са тим да није такмичење. Zoranzoki21 (разговор) 18:04, 25. март 2018. (CEST)
  • Kakva su nam onda oni konkurencija? Ti ljudi koji pisu na sh.wiki su otisli tamo zbog Zeljka. Ja te ljude ne mrzim, Željko ih mrzi, zato mu je to trn u oku.
  • Нико не прича о Бошњацима нити Хрватима. Па да, због Жељка су отишли и сад је Жељко крив што им је делатност искључиво преписивање. Face-grin.svgFace-grin.svg Zoranzoki21 (разговор) 18:12, 25. март 2018. (CEST)
  • Budi kulturan pa mi ne umeći reči. Oduvek je bilo prepisivanja. Ovde sam duže od tebe i Željka pa znam da je to bila praksa jos 2006. Oni odavde, mi odavde. Obostrana korist. Jedino je njih bilo manje, pa su više kopirali. Samo su oni bili pošteniji, pa su pisali da su kopirali sa druge vikipedije. -- Bojan  Razgovor  18:20, 25. март 2018. (CEST)
  • Па да: Дјеломично преузето са $1 Википедије ($1 означава назив језика те Википедије) у опису "измјене". Или "дјеломично" или комплет. Zoranzoki21 (разговор) 18:23, 25. март 2018. (CEST)
  • A kako recimo nasi oznacavaju kada prepisu? -- Bojan  Razgovor  18:25, 25. март 2018. (CEST)
  • Ја рецимо означим: дјеломично преузето с Википедије на непостојећем језику. Или када то чиним екстензијом за превођењем, она то уради уместо мене: Направљено аутоматски превођењем стране $1. То што наши означавају, о томе не причамо овде. Zoranzoki21 (разговор) 18:29, 25. март 2018. (CEST)
  • Sto kopiras sa neprijatelskog projekta? Mislim, bas si me izmenadio. Nisam znao da si kopirao. Lajes na njih, a prepisujes njihov trud... -- Bojan  Razgovor  18:31, 25. март 2018. (CEST)
  • А баш им је јак труд да се не изразим. Zoranzoki21 (разговор) 18:33, 25. март 2018. (CEST)
  • Ti se nisi toliko ni potrudio. Ja barem ne vredjam ljude ciji rad uzimam-- Bojan  Razgovor  01:20, 26. март 2018. (CEST)
 3. за Вређа, напада неистомишљенике, мисли да је богом дан да буде админ. Да има и мрвицу достојанства, Бојан би сам требало да преда права.--Soundwaweserb (разговор) 17:36, 25. март 2018. (CEST)
  • Primer? -- Bojan  Razgovor  17:37, 25. март 2018. (CEST)
   • Пример? Ево седми пут те предлажу, куд ћеш бољег примера! Где ти је достојанство? А да, то не постоји за такве.--Soundwaweserb (разговор) 17:43, 25. март 2018. (CEST)
   • Pa kazes da vredjam neke urednike. Ja kazem da nisam nikog uvredio. Ako sam nekog nazvao lazovom, onda znaci da sam ga uhvatio u lazi. A to nije uvreda. Ne napadam nista gore nego sto bilo ko mene dira. -- Bojan  Razgovor  17:46, 25. март 2018. (CEST)
 1. за Ова бахата особа се руководи слоганом „могу да радим шта год ми се ‘оће, и 'ајд да видим ко ми шта може”. Он користи поверење заједнице да бесумучно прогања неистомишљенике. Посебно су на мети активни уредници који нису склони упуштању у свађе. Свакодневном првоцирању, иритирању, омаловажавању, малтретирању, нема краја, докле год активни уредник не напусти пројекат. Мада је листа његових сукоба дуга, даћу пар примера његовог насилног понашања, које он не би могао да упражњава без админ овлашћења.
 • Не постоји изгласана смерница којом се налаже употреба једног специфичног типа форматирања референци. Упркос тога он узима себи слободу да намеће свој преферентни тип. При томе малигно дуплира референце, уноси гомиле синтаксних и других грешака у чланке, уклања делове реченица и параграфа при премештању референци, итд. Овакво нападно опхођење тешко да може да мотивише неког да свакодневно доприноси пројекту (да улаже сате на припрему текста, који ће његов бот за пар секунди да избрља).
 • Сви нормални, разумни уредници могу да схвате сврху шаблона “радови у току” и сви га поштују. (То важи и за нормалне ботове, јер {{рут}} садржи {{nobots}}). Међутим, за ову особу најава радова представља позив за ометање. У задњих пар година ретко који чланак да сам могао да проширим без његовог бесумучног ометања. Након сваке његове (најчешће ботовске) измене, ја више не могу да сачивам свој превод дела текста, а покекад кад заборавим да прво локално сачувам измене, деси се да ми пропадне неколико сати рада. Мада он то намерно ради, једном приликом сам му и скренуо пажњу, само да бих био почаствован увредама.
Постоји и низ других разлога који чине ову особу крајње неподесном за вршење админ дужности. --Dcirovic (разговор) 19:29, 25. март 2018. (CEST)
Sukobi izmena bi se ne bi desavali da ti lepo uzmes i prevedes clanak odjednom, umesto toga ti prvo kopiras clanak sa engleske i sacuvas, pa onda prevodis. Osim sto napravis bespotrebne izmene, zaostanu ti engleske recenice (koje ti ja ispravim) i vrlo los prevod (malo bolji og google translatea, koji opet ja popravim), a ne ynam iz kog razlog ostavljas neprevedene linkove. Ja ne volim nered, volim kad je sve unifikovano, pa makar se ja sa tim ne slagao. -- Bojan  Razgovor  01:30, 26. март 2018. (CEST)
Ovako ti prevodis clanke [1] Konkretno Dcirovicu, sta si postigao ovom izmenom . Cak i da si imao sukob izmena, cemu revertovanje? Jednostavno sacuvas svoj tekst preko izmena, ali ti prvo revertujes, pa sacuvas, pa onda sacuvas ono sto si otkucao. -- Bojan  Razgovor  01:57, 26. март 2018. (CEST)
 1. за --Bobik (разговор) 09:31, 27. март 2018. (CEST)
 2. за ЗГ (разговор) 10:53, 27. март 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП -Александар Живковић () 12:31, 27. март 2018. (CEST)
 3. за јер ми је блокирао налог без да сам га псовао и надам се да лети !— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Марко Краљевић (разговордоприноси) | корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП --Pinki (разговор) 08:56, 29. март 2018. (CEST)
 4. за Jedno vreme sam krenuo dosta da radim na Vikipediji, i imao sam planove da još mnogo više doprinesem. Zbog te osobe i njenog veoma drskog i bezobraznog ponašanja sam pre nekog vremena i odustao od Vikipedije. Verujem da ima još dosta onih koji su iz istog razloga napustili ovaj projekat. Ovo je projekat enciklopedije i ne vidim zašto se nekom administratoru toleriše ponašanje koje je doneo iz kafane ili sa ulice (ili gde god da je takvo ponašanje stekao)? --Александар (поразговарајмо!) 08:54, 29. март 2018. (CEST)корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци (корисник није активан 5 година) --Pinki (разговор) 09:20, 29. март 2018. (CEST)
 5. за мислим да друг треба можда мало да се одмори, да мало размисли о критикама које му се упућују, јер оно што је негативно код њега, можда је последица његове (без вређања!) администраторске "свемоћи".Srbbolusic (разговор) 11:07, 29. март 2018. (CEST)
 6. за мислим да википедист треба, да мало размисли о критикама које му се упућују.Stebunik (разговор) 20:55, 30. март 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП -Александар Живковић () 21:31, 30. март 2018. (CEST)
 1. за Сматрам да сваки администратор треба да нађе најбољи могући начин комуникације са уредницима, који би био додатно мотивишућ за уреднике да више и квалитетније доприносе. Filipović Zoran (разговор) 21:44, 31. март 2018. (CEST)
 1. за Апсолутно се слажем са свим што је наведено! Просто је невероватно и заиста иритирајуће да, без икаквог, али икаквог контакта, а то се врло лако може проверити, преко целе странице стоји напомена да је "Промашена тема" као у случају Фудбалска репрезентација Србије и као најбизарније нешто, што и даље стоји, Кошаркашка репрезентација Србије. Најлогичније питање које се поставља: шта је по овом администратору "Промашена тема"? Писање детаљно о мечевима од историског значаја репрезентација чије име и носи страница? Очигледно да је то. Нисам узвишен, умишљен, нити тражим било какве "награде" за свој рад овде, не. Али када неко напише да је промашена тема, а то уради ад-хок, онда се запитам зашто губим своје слободно време овде, када то нема сврху? Оно што је, такође, наведено јесте слаб однос са уредницима, ја сам живи пример за то! Вероватно можете проверити и сами, али мене нико није контактирао, опоменуо да нешто не радим. Када сам, конкретно, на страници Кошаркашке репрезентације поставио питање како треба, шта не ваља, речено ми је, кратко: "Види како то друге Википедије раде". С' обзиром да говорим четири језика, да ли треба онда да само преведем све са туђих страница и да додам овде? Врло лош однос са неким ко има најбољу намеру да учини нашу Википедијом правом ЕНЦИКЛОПЕДИЈОМ, а не извором вицева у емисијима типа "Ћирилице". DusanSilniVujovic (разговор) 01:21, 1. април 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП --Pinki (разговор) 01:27, 1. април 2018. (CEST)
 2. за Не разумем зашто сам, горе, прешкрабан, али кратко онда само да гласам, да не "гуслам" даље.DusanSilniVujovic (разговор) 01:42, 1. април 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП --Pinki (разговор) 10:21, 1. април 2018. (CEST)
  @DusanSilniVujovic: Nije preškrabano što si pisao, nego što si glasao, jer po pravilima (vidi mala slova iznad) nemaš još uvek na to pravo (vidi ovde pravila). Komentar je preškraban zbog toga. Ako hoćeš da ostane zabeležen čitljivo, iako nemaš još uvek pravo glasa, premesti ga dole u komentare. Tamo ga niko ne sme dirati. --ANTI_PRO (разговор) 08:21, 1. април 2018. (CEST)
Да, да, но сам тек касније видео правилник, моја грешка. DusanSilniVujovic (разговор) 14:56, 1. април 2018. (CEST)
 1. за Наведени администратор један је од најистакнутијих "јастребова" који ме је отерао са српске Википедије, у довољној мери да одавно више немам воље и жеље да овде пишем и уређујем чланке. Сталне препирке и доказивање да су црне ципеле заиста црне, не треба ми у животу. dejvas (разговор) 13:32, 1. април 2018. (CEST)корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци. --Pinki (разговор) 13:39, 1. април 2018. (CEST)
  Па наравно хер Pinki, не само да немам 50 измена у последњих 6 месеци јер нећу да учествујем у овом пројекту, неог немам ни у последњих 10 година. Због тога што су појединци, међу којима си и ти и  Bojan , веома острашћени и то политички. Или, како једном рече Фридрих Ниче - "у данашњем свету нису важне чињенице, важне су интерпретације". Групица од пет-шест вас политичара, својеврсних "утврђивача истине", буквално је приватизовало српску Википедију. Такође, кад будем имао мало више времена направићу своју српску Википедију, конкурентску овој, али у којој неће владати агитпроп.dejvas (разговор) 13:56, 1. април 2018. (CEST)
  @Dejvas: ја се не сећам смо икада сарађивали на Википедији до сада, па ми је нејасно зашто си због мене напустио Википедију!? Такође, ако си напустио пројекат шта те онда брига ко је овде администратор, а ко не. Све најбоље с жељом да што пре направиш своју српску Википедију и тамо поведеш већину горе потписаних врлих корисника којима је важнија сујета него правила Википедије. Поздрав и свако добро. --Pinki (разговор) 14:03, 1. април 2018. (CEST)
  @Pinki: Смрт (нео)комунизму, слобода Википедији!dejvas (разговор) 14:31, 1. април 2018. (CEST)
@Dejvas: Bojim se da niste upravu. Ne znam kako je ovde bilo pre 10 godina, jer nisam učestvovao, al mogu da vam osiguram da takvih stvari koje pretpostavljate da danas postoje, više nema. 2018 godine srpskojezična Vikipedija je prilično pluralan i otvoren projekat koji se najvein svojim delom isključivo oslanja na reference u svom prosuđivanju. Možda ponekad ima nekakvih skretanja, al se to samoreguliše. Dakle projekat sa kog ste otišli pre 10 godina i danas se dosta razlikuju. Čisto da vas apdejtujem :) --ANTI_PRO (разговор) 14:05, 1. април 2018. (CEST)
Иване, само Ви мене да апдејтујте па ће небески анђели почети да администрирају српску Вики. Пројекат се за 10 година није померио, на истој је (мртвој) тачки што је тада био по критеријуму релевантности пружених информација. Не бисмо могли да пронађемо 100 чланака који су за домаће читаоце релевантнији од енглеске Википедије. Кривци су они администратори који су сујетни, острашћени, да не кажем политички некоректни. Само је потребно погледати страницу  Razgovor  и сулуде свађе које већина образованих, интелигентних и намучених корисника, тешко може да трпи.dejvas (разговор) 14:31, 1. април 2018. (CEST)
@Dejvas: Pa upravo se promenio, između ostalog, i po tome. Jer je konačno shvatio da Vikipedija nije projekat koji treba -za nekog- planski da piše članke. Nego da ovde svako dolazi sa namerom da piše onu temu koja ga interesuje. I za razliku od tad, to je i poruka koju predaje široj javnosti i ta javnost tu poruku prihvata. Dakle prigovor tipa: pa vi na toj srpskoj Vikipediji nemate to i to; se sve manje čuje u javnosti. Jer je shvaćen kao nevalidan. Ako nečega nema: napiši sam ako te interesuje. A od ovih članaka koji su napisani iz tog ugla itekako ima onih koji su bolji od engleske Vikipedije i koji čitaocu mogu da pruže vrhunsku informaciju. --ANTI_PRO (разговор) 14:46, 1. април 2018. (CEST)
Ja se isto ne sećam da sam se sukobljavao sa tobom. Sudeći po tvojoj stranici za razgovor. Uvek mislim da razmišljam svojom glavom, a od mene ima svakako ostrašćenijih i među administratorima -- Bojan  Razgovor  14:30, 1. април 2018. (CEST)
Није реч о личном сукобу (ни ја нисам сигуран да га је било), већ о твојој бескрајној сујети и политичким убеђењима које пропагираш. Ово прво мораш код себе да мењаш. Ово друго нико не тражи да мењаш, али поштеди овај пројекат детаља. Само прегледај страницу сопственог  Razgovor -а и са ком си се све свађао и око каквих глупости. Што се тиче поређења тебе и осталих администратора, да се ја питам, све администраторе овде треба сменити, никако не само тебе. dejvas (разговор) 14:45, 1. април 2018. (CEST)
 1. за Слажем се са свим што је наведено изнад! --Rastko Milenkovic (разговор) 14:54, 01. април 2018. (CET) корисник не испуњава услове гласања — мање од 1000 измена у ГИП --Pinki (разговор) 15:14, 1. април 2018. (CEST)
Da je moja sujeta u pitanju, dnevnik blokiranja ljudi koji su glasali protiv mene bi bio mnogo duži. Zapravo, nikog ja nisam blokirao od ovih koji su glasali za. Čak ni ovog Marka Kraljevića koji tvrdi da ga jesam (ili je nešto pisao kao IP, ili je upao u range blok koji sam postavio da odbranim projekat od vandala ili dosade. Ja imam svoja politička ubeđenja, i ne krijem ih, ali pišem istinito, razumno, hronološki poređano i činjenično potrepljeno. Moja sujeta je mnogo manja nego što ljudi hoće da prikažu, ali necu da budem kanta da neko istresa svoje frustracije. Sa normalnim ljudima pričam normalno, sa divljacima po zasluzi. -- Bojan  Razgovor  14:55, 1. април 2018. (CEST)

Против

 1. против -- Vux33 (разговор) 14:36, 25. март 2018. (CEST)
 2. против — активан и вриједан администратор, мислим да не треба толико да дубимо -Александар Живковић () 17:50, 25. март 2018. (CEST)
 3. против No pasarán --Pinki (разговор) 17:51, 25. март 2018. (CEST)
 4. против --Drazetad (разговор) 00:12, 26. март 2018. (CEST)
 5. против ----Vcesnak (разговор) 13:09, 26. март 2018. (CEST)
 6. против --Милићевић (разговор) 13:16, 26. март 2018. (CEST)
 7. против Taman posla! Boki car! U Ginisovu knjigu rekorda! Smiley green alien lol.svg --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 15:50, 26. март 2018. (CEST)корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци) Радован 01:51, 30. март 2018. (CEST)
 8. против Против --Владимир Нимчевић (разговор) 22:04, 27. март 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци) --Dcirovic (разговор) 14:20, 1. април 2018. (CEST)
 9. против „Мали не сметај” нема апсолутно никакве везе са администраторским функцијама, а седми је пут зато што га свако мало предложи неко ко нема представу шта представља кршење администраторских права, односно не разликује прекршаје за блокирање и скидање права. --Miljan Simonović (разговор) 00:31, 30. март 2018. (CEST)
  • Да одговорим још једном 51% члану. Дакле, нисам га предложио само због тога што је рекао. Него због константног лошег понашања према неистомишљеницима. АМАН! Zoranzoki21 (разговор) 20:14, 30. март 2018. (CEST)
   • @Zoranzoki21: У захтеву је приложено само то. Историја вређања и злоупотреба админ права су само узгред поменуте и неаргументоване. --Miljan Simonović (разговор) 07:56, 31. март 2018. (CEST)
    • Изгледа да свима вама који сте у удружењу 51% мора све да се сервира на тацну. А пошто сте дивно изрецитовали ову кандидатуру, сви ћете добити од мене чисте десетке. Zoranzoki21 (разговор) 09:49, 31. март 2018. (CEST)
 10. против Само напред, настави да уништаваш овај пројекат. Нека буде само твој, макар пропао, као што се и дешава за последњих 10 година, јер нема никаквог напретка. И даље је овај пројекат најчешће ирелевантан чак и за српске читаоце у односу на енглеску Вики.dejvas (разговор) 14:02, 1. април 2018. (CEST) корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци) --Dcirovic (разговор) 14:20, 1. април 2018. (CEST)
 11. против --Kolega2357 (разговор) 14:35, 1. април 2018. (CEST)корисник не испуњава услове гласања — Најмање 50 измена у главном именском простору у последњих 6 месеци). Додатне информације су дате на страници за разговор. --Dcirovic (разговор) 20:57, 1. април 2018. (CEST)

Коментари

 Коментар: Имаш ли ти неки други разлог за покретање овога или је разлог само тај што је Бојан средио рефереренцу онако како треба да буде? -- Vux33 (разговор) 14:36, 25. март 2018. (CEST)

Злоупотреба администраторских овлашћења у сврху обрачунавања са неистомишљеницима откад их има. Zoranzoki21 (разговор) 14:42, 25. март 2018. (CEST)

И сама оптужба администратора да смо ми овдје преписивачки пројекат (не би ли нас изједначио са СХ копирницом) говори о каквом се админу ради. Овдје људи раде годинама, волонтерски, бесплатно, не би ли имали енциклопедију на српском језику која ће покрити сваку тему. А онда све то што неко напише пребацује се на СХ политички пројекат под доменом Википедије и тиме ниподоштава комплетан наш пројекат. Српски уредници који су покровитељи тога треба да изгубе управне функције. --Жељко Тодоровић (разговор) 18:09, 25. март 2018. (CEST) с. р.

Уважени господине @Жељко Тодоровић: занима ме да ли је СХ пројекат замишљен само да би штетио нашем српском раду или да у истом трошку оштети и хрватски и босански рад? --Pinki (разговор) 18:15, 25. март 2018. (CEST)
Не постоји „босански” пројекат. --Жељко Тодоровић (разговор) 18:43, 25. март 2018. (CEST) с. р.
Наравно да не постоји, као што не постоји ни српски ни хрватски пројекат. Мене само занима твоје мишљење на конкретно питање — Да ли је Википедија на српскохрватском језику усмерена против Википедије на српском језику или је усмерена и против Википедије на хрватском језику и Википедије на босанском језику. --Pinki (разговор) 18:47, 25. март 2018. (CEST)
Не постоји „босански” језик. --Жељко Тодоровић (разговор) 18:50, 25. март 2018. (CEST) с. р.
Јако духовито... --Pinki (разговор) 19:14, 25. март 2018. (CEST)

 Коментар: @Zoranzoki21: због чега сматраш да не треба да заборавим Бокицино понашање када су у питању историјске теме!? Ја сам имао уређивачких сукоба с Бојаном неколико пута, али то су били сукоби мишљења, а не вређања. Ја их нисам, а надам се и он, примао к срцу. Не знам због чега ти толико дајеш значаја тим размимоилажењима? Када си дошао, био сам један од првих корисника с којима си сарађивао, усмеравао сам те, храбрио и похваљивао и сада стојим иза свега тога (прескочићу онај твој излет с напуштањем Википедије), али ти се изгледа ухвати лошег друштва... :) --Pinki (разговор) 18:12, 25. март 2018. (CEST)

Којег лошег друштва? Свог мишљења? Што се не слажем са тобом или било којим корисником увек, а пре сам: Слажем се са Пинкијем, слажем се са Саундом, слажем се са овим корисником, слажем се са оним корисником. А сад кад сам почео полако да усвајам критике изнесене на мојој последњој кандидатури за администратора, и лепо напишем ЗАШТО се слажем/не слажем са нечим, то је одједном већини вас постало проблем. Zoranzoki21 (разговор) 18:13, 25. март 2018. (CEST)
Ја сам ти поставио конкретно питање? А ти одговараш контра питањима и бежиш од суштине. Нико теби не тражи да се слажем с неким, али чини ми се да је некад боље своје мишљење задржати за себе, него га износити свуда и увек. О твојој кандидатури за администратора не бих ни коментарисао. Ја сам био први који ти је то предложио, али после свега шта је било с твојим напуштањем пројекта, па убрзаним повратком, боље да си сачекао мало времена.--Pinki (разговор) 18:24, 25. март 2018. (CEST)
Због његовог начина обраћања кориснику који има дијалог. Ето зашто. Да ли је нормално да администратор каже кориснику: „Мали не сметај”? Нисам то примио к срцу, него ме је зачудило да то неко каже. Zoranzoki21 (разговор) 18:29, 25. март 2018. (CEST)
Као школски пример твог излагања мишљења где му није ни место ни време је управо овде горе ускакање у дискусију између Жељка и Бокице о СХ Википедији. Када будеш разумео да нне треба да будеш дежурни адвокат биће ти лакше да уређујеш Википедију. Другарски савет, без тражења да се сложиш самном --Pinki (разговор) 18:31, 25. март 2018. (CEST)
У дискусији започетој са моје стране. Zoranzoki21 (разговор) 18:34, 25. март 2018. (CEST)
Дискусију ниси започео ти, већ само си покренуо гласање о неповерењу, а дискусија је текла између њих двојице на тему СХ википедије! --Pinki (разговор) 18:40, 25. март 2018. (CEST)
Нисам мислио на дискусију о Википедији на непостојећем језику, него на дискусију о неповерењу (тј. ово). Zoranzoki21 (разговор) 18:43, 25. март 2018. (CEST)
Ја мислим на твоју расправу с Бокицом испод Жељковог коментара на тему СХ Википедије. --Pinki (разговор) 18:45, 25. март 2018. (CEST)

Закључак Никада само нећу схватити зашто људи троше вријеме и трпају измјене у другим именским просторима због убеђивања и расправе. Дајте бре људи, није ово скупштина већ енциклопедија -Александар Живковић () 18:46, 25. март 2018. (CEST)

Зашто ово цијели дан није стављено на сајтнотис? Видим у СИ да има админа... --Жељко Тодоровић (разговор) 21:24, 25. март 2018. (CEST) с. р.

@Жељко Тодоровић: Јер мора специјално да се замоли на администраторској табли. Тако сам и ја морао за моју кандидатуру, иначе не би било у сајтнотису. Zoranzoki21 (разговор) 21:39, 25. март 2018. (CEST)

 Коментар: Засад ћу остати уздржан од гласања, јер нисам имао проблем са самим корисником колико са његовим ботом. Међутим, сагласан сам да овакав начин комуникације није примерен, али би то неко са администраторском „титулом” свакако требало да зна. То преписивање је само још једна од ствари која омаловажава све пројекте, али како су језици (признати као такви, без обзира на мој став о томе) сродни, донекле има смисла. Ствар је само у томе што се то ради често и у многоме обесмишљавају такве подухвате. Али, ако постоје разлике у језицима, зар не би требало да и текст буде прилагођен читаоцима који су описмењени на тим разликама? И коначно, питање за Зорана: Да ли увек мораш тако да планеш? Разумем да си често изиритиран одређеним поступцима других чланова, али некада мораш да станеш на лопту. Кад будеш успео да и сам исконтролишеш темперамент, онда ће и твоје кандидатуре бити озбиљније приваћене. Ово не значи да треба да трпиш било коју тортуру, али не мораш ни све толико лично да прихваташ. Lotom (разговор) 23:36, 25. март 2018. (CEST)

@Lotom: Мислим да си насео на причу појединих корисника који на савком месту врше пропаганду против Википедије на српскохрватском језику. Ми добровоно радимо на овом пројекту и сви чланци које смо написали су слободни и може их користити свако ко год жели, па и преносити на друге Википедије. Једноставно такви су услови Википедије. Да ли постоји потреба за толико Википедија на југословенским језицима не одређујемо ми него дирекција Википедије, а ако неко пише на некој другој језички сродној Википедији то није никакав грех иако неки то желе да наметну као смртни грех! Питање које си поставио Зокију је сасвим на месту и волео бих да чијем његов одговор. Мада сумњам да ће препозанти твоју добронамерност.--Pinki (разговор) 23:52, 25. март 2018. (CEST)
@Pinki: Ма нисам насео ни на какву причу, нити се превише тиме бавим. Једино што ми упада у очи су потпуно исти текстови, или са незнатним козметичким изменама на неколико домена. Свеједно је ко одакле преписује. Делује бесмислено, али као што си напоменуо, то је питање за централу. Мада ми је још већи проблем што неки појединци више јуре функције и титуле, него што се фокусирају на неке конкретне доприносе. Lotom (разговор) 00:01, 26. март 2018. (CEST)
@Lotom: Веруј ми да се ни ја тиме превише не бавим, имам налог на Википедији на српскохрватском језику и тамо сам правио портал на тему о којој пишем, ето то је био неки мој допринос тамо, али не видим да је то неки грех. Немам проблем ако неко пребаци чланак било где јер као што рекох садржај који пишемо је слободан. Зоки је по мени исхитрено реаговао и покренуо ово гласање и тема треба да буде да ли Бокица обавља администраторске дужности како треба, а не да ли је активан на неком другом пројекту, јер икао јесте то није забрањено. У потпуности се слажем да неки корисници нису фокусирани на доприносе, већ на све остало и ово доживљавају као неку врсту такмичења. Поздрав --Pinki (разговор) 00:08, 26. март 2018. (CEST)
Сматрам да је питање корисника Лотом сасвим на месту, и биће ми задовољство да одговорим: Нисам ја предложио одузимање администраторских Бојану због тога што ми је написао у опису измене то што је написао, него због његовог опхођења према корисницима током година. Ћировић је навео један добар пример. Дакле, много ствари сам прогутао овде па сам ћутао. Али ми је прекипело Бојаново понашање. Ово није исхитрена реакција. Ово је покренуто да би гласали и дискутовали о томе да ли Бојан обавља своју дужност коректно или не. Хвала на разумевању! Zoranzoki21 (разговор) 00:22, 26. март 2018. (CEST)

И ове оптужбе на мој рачун од стране БокицеК да сам ја некога отјерао одавде на СХ википедију су чиста измишљотина. Ја људе тамо уопште не знам нити сам их виђао овуда. Замисли, ја уредник некога отјерао а он админ невин? Истина је сасвим другачија. На Википедији се годинама прича да је БокицаК тај који упорно тјера људе одавде (нешто лично нешто преко бота) и то се протеже кроз више гласања и других расправа о њему и боту. Замисли како се сматра уредник којем овај ствара неподношљиву радну атмосферу и који још види да никада није кажњен због тога већ подстицан да наставља са тиме? Сила контроверзних блокада иза њега, сила одлазака људи одавде, контроверзно учешће на СХ википедији... Ја сам још давно рекао да је централни проблем овог пројекта БокицаК који нема никаквог поштовања према осталим уредницима, који не хаје за правила и коме је само стало (као политичару) да иза себе има 51%, а Википедија на српском може слободно остати и са десетак уредника. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:54, 26. март 2018. (CEST) с. р.

контроверзно учешће на СХ википедији!? може ли неко дотичном објаснити да учешће на Википедији на било ком језику није никакав грех нити је забрањено било каквим правилима или смерницама ове Википедије. --Pinki (разговор) 09:18, 26. март 2018. (CEST)

То није Википедија на неком језику већ политички пројекат на мртвом појму „српскохрватски”. Википедија је прокламована као пројекат који није национални већ језички. А СХ википедија постоји искључиво као (вјештачки)национални пројекат. Појам „српскохрватски” је само замјена за „југословенски”. Једна накарада која егзистира на југословенштини, а Југославије нема. Један приватизован пројекат без икаквих правила који постоји само као полигон за игру тамошњих корисника, а не на основу објективних аргумената. --Жељко Тодоровић (разговор) 16:06, 26. март 2018. (CEST) с. р.
Vidim, Željko, da se nisi ič promenio. Ii dalje voliš da širiš mržnju po nacionalnoj osnovi. Postojanje određenog jezika nije uslovljeno postojanjem istoimene države, i obrnuto. Verovao ili ne, još uvek postoje ljudi koji se osećaju kao Jugosloveni i svoj jezik vole da zovu srpskohrvatski/hrvatskosrpski. Ko si ti uopšte da im to zabranjuješ? Ako se neko oseća Marsovcem, ima pravo na to i niko nema pravo da mu to zabrani. A pogotovu ne dotični elementi puni mržnje i predrasuda kao što si ti (i nažalost nisi ni usamljen ni u manjini na ovoj Vikipediji, što je ujedno i obrayloženje za moj glas). --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 16:18, 26. март 2018. (CEST)
BTW, gde su ti administratori? Zašto dozvoljavaju ovakvo vređanje po nacionalnoj osnovi? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 16:20, 26. март 2018. (CEST)

И ја видим да се ти ниси промијенила. Мене оптужујеш да ширим националну мржњу (ваљда због реченице да Југославије више нема?!), а ти ћеш по пројекту непристрасно да промовишеш надасве релевантног Николу Пешића и да гласаш за оне који су ти то омогућили. --Жељко Тодоровић (разговор) 16:27, 26. март 2018. (CEST) с. р.

Nikola jeste relevantan, a ti samo možeš da crkneš od zavisti. Face-grin.svgFace-grin.svgFace-grin.svg --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 17:04, 26. март 2018. (CEST)

 Коментар: Nisam za skidanje admin. prava Bojanu. Radi dobar posao. Ali. Mora da se izvine Zoranu. Ovo nije kolegijalno i metritumu okrenuto ponašanje na jednom projektu. Na admine se ipak ovde gleda, zbog ovlašćenja koja imaju, drugačije malo od ostalih urednika. U nekoliko oni su ogledalo projekta. Mora izvinjenje. Neprimereno se ophodio prema Zoranu.

Inače, pošto je načeto još nekih tema vezano za Bojanov rad, mogu da se priključim. Bojan ove kritike mora da uzme veoma ozbiljno. Ovo o čemu Ćirović govori. Iako priča o botu nije vezana za administratorski rad. Već više korisnika je iznosilo primedbe na ovo, uključiv i mene, pa Obsuser pre oko godinu (oko transkripcija) itd. Jel ljudi ovde stvarno dobijaju osećaj da se njihova opravdana kritika ne uvažava. I to je veoma štetno.

Što se tiče priče o sh.wiki to je, što se mene tiče, na ovu temu, offtopik. To neću da komentarišem. --ANTI_PRO (разговор) 20:07, 26. март 2018. (CEST)

Бојан не мора да ми се извини. Само бих га молио, да престане да се руководи слоганом:

могу да радим шта год ми се ‘оће, и 'ајд да видим ко ми шта може

Слажем се са тим да је баш много допринео од кад је на Википедији (то не могу да кажем да није), али сматрам да то не треба да буде разлог да Бојан може да ради шта му падне напамет шта хоће и да се безобразно опходи према неистомишљеницима. Zoranzoki21 (разговор) 20:54, 26. март 2018. (CEST)

@Ivan VA: Тзв. СХ вики је неизбјежна тема код овог админа јер је у историји записано да нас је претекла у броју чланака захваљујући раду управо БокицеК. Да је отишао на хрватску или бошњачку, па и некако. Али СХ вики служи само да преотме чланак од СР вики (ако треба политички се прилагоди) и онда да некоме искаче на претраживачу умјесто СР вики. Такво штетно дјеловање не могу релативизовати ови падобранци по гласањима који те оптуже за ширење националне мржње јер си рекао да Југославије више нема (али побогу има људи који воле за себе рећи да су Југословени). Али све је добро док се има 51%. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:58, 26. март 2018. (CEST) с. р.

@Жељко Тодоровић: Željko, bojim se da nisi sebi predočio i racionalizovao jednu od centralnih premisa postojanja ovog projekta: a to je princip slobodne volje i izbora. Dakle, svako ovde slobodno ima pravo da ide i uređuje na otvorenim Vikimedijinim projektima (onim koje je Vikimedija odborila) za koje misli da treba i gde želi da uređuje. I ovo je pravo apsolutno. Uvek važi, nema isključivanja i parcijalnih lojalnosti. To što neko uređuje tamo, ničim ga ne isključuje da uređuje ovde (osim ako pište članke protivno pravilima i vandališe npr.). Sve ostalo je dozvoljeno. I to je kraj priče.
Što se tiče Sh.wiki, ovde ona kao takva nije tema. U ostalom ti si pokretao raspravu za njeno ukidanje, videli smo šta se tu iznelo i koji su argumenti. To je to. Čini mi se čak da je stalna tematizacija, u meritumskom smilu (postojanja kao takvih) sh.wiki i sličnih priča, postala gotovo opsesija pojedinih urednika ovde i, ako hoeš, izraz provincijalnosti. U svakoj raspravi se to potencira. Moje je mišljenje: live and let live. A za takve rasprave i pokretanja postoje odgovarajuća mesta, koja si i sam koristio. --ANTI_PRO (разговор) 23:34, 26. март 2018. (CEST)
@Ivan VA: БокицаК 51% је централни проблем на овом пројекту већ годинама (а не то што се повремено прича о СХ википедији). Ја сам њега још можда прије пет година препознао као таквога и показало се да нисам погријешио. Извини, али ја не знам шта је меритумска, а шта процедурална тематизација?! Моја је слободна воља и избор да причам о контроверзном раду на СХ википедији, као што је и Викимедије да га стално брани и држи му 51%. --Жељко Тодоровић (разговор) 15:42, 27. март 2018. (CEST) с. р.

СХ па СХ па СХ и тако нонстоп СХ. СХ је полигон за безобразно понашање. Али ово није СХ него СР. Држава СХ не постоји. СР да! Zoranzoki21 (разговор) 16:43, 27. март 2018. (CEST)

@Zoranzoki21: Твој пријатељ Жељко је тај који СХ не вади из уста. Ко о чему он о СХ Википедији, не знам шта га толико жуља тамо!? А што се језика тиче, он може постојати и без државе, као што је српски језик постојао и онда када није било српске државе. И иначе ово није српска Википедија већ Википедија на српском језику, тако да је потпуно не битно да ли постоји држава у којој је неки језик званичан или не. Кад порастеш схватићеш. --Pinki (разговор) 19:35, 27. март 2018. (CEST)
@Pinki: А што се ти осјећаш прозвано за СХ википедију, да и ти тамо не дјелујеш? Најбоље да неки појединци одавде мисле свашта радити, а да други о томе ни не говоре. То је неумјереност, гријех. Није им доста што имају 51% већ би да се то ни не спомиње.--Жељко Тодоровић (разговор) 21:03, 27. март 2018. (CEST) с. р.
@Жељко Тодоровић: Зоки је изнео своје мишљење о Бокици и покренуо гласање, Soundwaweserb и Dcirovic су такође изнели своје мишљење и гласали против, могу да се с њима слажем или не, али изнели су свој став и то поштујем. Ти си у образложењу свог гласа писао о СХ Википедији, а не о конкретним разлозима за укидање администраторских овлашћења. Не видим разлог за вођење хајке против Википедије на било ком језику, па ни СХ. Ја немам разлога да браним ту Википедију, нисам активан тамо тј нисам тамо писао чланке. Једино сам направио Портал о НОБ како би објединио чланке на ту тему који постоје тамо, али не доприносим тамошњем пројекту. Такође не зна што некима овде смета већи бој чланака који тамо имају, кад је квалитет на нашој страни по многим питањима. Најбоља смо Википедија у региону (пре свега мислим да сродне језике) и треба да будемо поносни! --Pinki (разговор) 21:18, 27. март 2018. (CEST)

Да вам нешто озбиљно кажем: Мислим да би ова Википедија када би се Бојану скинуло право имала много више уредника. Тј. да би одједном набукнуло много више корисника, и стари које је отерао вратили и наставили доприношењу. Zoranzoki21 (разговор) 20:16, 30. март 2018. (CEST)

@Zoranzoki21: Молио бих те да ми објасниш шта значи то 51% члан? Да ли је то начин да се индиректно омаловаже други уредници на Википедији? Ако је то онда се ничим не разликујеш од понашања које си навео да ти смета код Бокице, због чега си покренуо ово гласање. Која је разлика између Мали не сметај и 51% члан!? Угледао си се на кориснике који овде имају најмањи углед и који су у сукобу са свима (мислим баш на онога који је смислио тај израз 51% члан), уместо да се угледаш на вредне кориснике који доприносе пројекту. Пре кратког времена кандидовао си се за администратора и шта би било да си изабран, да ли би се оваквим понашањем и кандидовао за одузимање администраторских права? --Pinki (разговор) 11:23, 31. март 2018. (CEST)
Па пошто се Бокица подржава, и он је вау уредник, и ја ћу почети да се угледам на њега, и бићу исти као он зато што се зли људи боље цене него добродушни и добронамерни, па да једног дана постанем администратор и не будем зао. Zoranzoki21 (разговор) 14:08, 31. март 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % за Закључак
7 0 7 50% С складу са правилима корисник губи администраторска права.
--Dcirovic (разговор) 20:57, 1. април 2018. (CEST)