Зоран Панчић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Зоран Панчић
Личне информације
Пуно име Зоран Панчић
Држављанство  СФРЈ
Датум рођења (1953-09-25)25. септембар 1953.(64 год.)
Место рођења Нови Сад
СФР Југославија
Спортске информације
Спорт Веслање
Клуб ВК Данубујис Нови Сад

Зоран Панчић (Нови Сад, 25. септембар 1953) бивши je веслачки репрезентативац СФР Југославије и члан ВК Данубијус из Новог Сада.

Највише се такмичио у дисциплини дубул скул (M2x) у којој је и постигао најзначајније резултате. Био је вишетруки првак Југославије и Балкана. У почетку је веслао у пару да Дарком Мајсторовићем који је био старији од њега 8 година. Заједно су учествовали на Светском првенствима 1975. у Нотингему где су заузели 10 место. Учествовали су и на Летњим олимпијским играма 1976. у Монтреалу где су били девети.

На Светском првенству 1978. у Хамилтону био је осми, а веслао је са Драганом Обрадовићем.

После промене партнера веслао је са својим вршњаком Милорадом Стануловим на Олимпијским играма 1980. и постигао највећи успех у каријери освојивши сребрну олимпијску медаљу. Четири године касније у Лос Анђелесу освојили су треће место и бронзану медаљу.

У међувремену је заједно са Стануловим, Гораном Нускреном и Душаном Јуршеом учествовао у трци четвераца скул (M4x) на Светском првенству 1981. у Минхену и био 11.

Године 1982. поново се враћа дубл скулу у пару са Миланом Арежином на Светском првенству у Луцерну где стижу само до 10 места.

Спољашње везе[уреди]