Разговор:Иван Марковић Ирац

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Narodni heroj 1.svg

Овај чланак је биографија особе која је била учесник Народноослободилачке борбе или народни херој Југославије и део је пројекта Википедија:Тим/Народноослободилачка борба. Ако желите да учествујете у стварању чланака о овим особама заједно са другима, молимо посетите страницу пројекта, где му се можете придружити и видети листе задатака.

Narodni heroj 1.svg

Овај чланак о народном хероју допуњен је у оквиру Википројекта Народни хероји.

Ако желите да учествујете у допуњавању чланака о овим особама заједно са другима, молимо посетите страницу Пројекта, где му се можете придружити и видети листе задатака.

Кандидат за добар чланак на расправи[уреди извор]

Након допуне чланка предлажем га за добар. Мислим да је коректно написан и да су у њему описани сви важни моменти за живот народног хероја Ивана Марковића Ирца. Молим уважене колега да изнесу своје мишљење — Pinki (разговор) 18:40, 19. новембар 2020. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

 Коментар: Прочитао чланак, исправио коју ситницу. Све коректно, имаће моју подршку. Честитке аутору :) — ANTI_PRO (разговор) 23:10, 21. новембар 2020. (CET)

 Коментар: Да је Тито жив Пинки би до сада добио Орден народног хероја. Још један од, сада већ у гомили, сјајних чланака о НОБ-у које је написао колега Пинки. И како и сваки пут скидам капу, свака част колега — ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:07, 22. новембар 2020. (CET)

 Коментар: Подржавам добијање статуса, одличан чланак. — SimplyFreddie (разговор) 00:08, 23. новембар 2020. (CET)

 Коментар: Одлично написано, заслужује да га прочитају сви. - DrMako (разговор) 04:34, 24. новембар 2020. (CET)

 Коментар: Структура чланка одлична. Референце на месту. Унео сам неке ситне измене. Моја би препорука била да велика слова из инфокутије („ИВАН МАРКОВИЋ ИРАЦ”) пребациш у мала („Иван Марковић Ирац”). Знам да си досад практиковао ово прво, али би велика слова генерално требало избегавати јер личе на викање или посебно истицање, што се на енциклопедији не препоручује. Можда има смисла уклонити заставице у инфокутијама због некомпатибилности с појединим веб-прегледачима. — Аца💬❤️️ 04:48, 24. новембар 2020. (CET)

@Aca: у свим чланцима са овом инфокутијом, а сада имамо скоро комплетиран списак народних хероја (фали 10 биографија), што значи преко 1.300 чланака и још барем 300-400 биографија људи који нису народни хероји, и у свима је исти принцип велика слова (започео сам то давно још пре скоро 15 година). Глупо је сада овде мењати, јер ништа тиме не постижемо. Иначе што се тиче заставицама у шаблонима, то је принцип који се користи у преко 80% биографија на Википедији, зашто би то избацивали? — Пинки (разговор) 19:25, 24. новембар 2020. (CET)
@Pinki: Ако је то устаљена пракса, онда ништа. Заставице избегавам јер се не приказују у појединим веб-прегледачима ([1]). Наравно, није фрка и ако остану. — Аца💬❤️️ 20:40, 24. новембар 2020. (CET)
@Aca: Prvi put ovo vidim, ja idem uvek preko googla, meni uvek izlazi slika. — Пинки (разговор) 20:55, 24. новембар 2020. (CET)

 Коментар: Одличан чланак, све на месту. ОШ Свети Сава у његовом родном месту до 1993. носила је име по Ирцу. Мање битно, али ако желиш то можеш да убациш. — MareBG (разговор) 10:07, 24. новембар 2020. (CET)

@MareBG: Додао сам податак, хвала на информацији, то ме је подсетило и да убацим податак за улице. — Пинки (разговор) 19:25, 24. новембар 2020. (CET)

Расправа је успешно завршена и чланак је стекао статус доброг. — Пинки (разговор) 22:59, 26. новембар 2020. (CET)