Разговор са корисником:Stalker

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Stalker. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Stalker. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Саша Стефановић разговор Sreca.gif 13:50, 23 мај 2005 (CEST)

Сређивање, други пут[уреди]

Ово је аутоматски генерисана порука. Ако си већ примио (примила) сличну, провери доле наведени линк поново! Бот је вршио неке измене на странама са описом слика, пошто слике које су раније биле означене са {{без лиценце}} нису приказиване на списку који се наводи доле (а сада се дакле и оне приказују).
Nuvola apps important.svg

На Википедији је у току акција сређивања слика са нејасним или погрешно назначеним правним статусом.


Замолио бих те да све слике које си послао (или послала), а на којима није означена лиценца, означиш одговарајућом лиценцом, водећи рачуна да лиценца одговара правном статусу слике - погледај на пример ово правило и овај списак ознака за лиценце са кратким објашњењима сваке. Такође, визуелни списак шаблона за слике можеш видети и овде.


Када означаваш слике, поведи рачуна да сем лиценце обавезно ставиш и везу (УРЛ) ка сајту одакле је преузета; ако је слика скенирана, наведи наслов и аутора публикације и ISBN број ако знаш; ако си ти аутор, наведи то као извор (напомена: код снимака екрана и скенираних слика ти ниси аутор слике). Ако сматраш да слика испуњава услове за поштену употребу који су наведени на ознаци за лиценцу, наведи и образложење за ту поштену употребу.


Списак слика које си ти послао (послала), а које немају означену лиценцу, можеш видети овде. Ако у следеће две недеље не решиш лиценце на сликама, тога ће се прихватити заинтересовани уредници.


Напоменe:

  • Слике које по завршетку акције сређивања не буду имале јасно регулисан правни статус биће брисане! То подразумева и слике које немају лиценцу и оне које су погрешно обележене.
  • Наведи извор слике - ако не наведеш извор, немогуће је проверити лиценцу!
  • Немој стављати погрешне ознаке на слике, нарочито немој стављати „поштена употреба“ или „јавно власништво“ без образложења!

Ово је друга порука у акцији сређивањa слика.

--Бране Јовановић <~> 13:48, 15. јул 2006. (CEST)

Здраво![уреди]

Хеј, баш ми је драго што видим да поново свраћаш на вики :) И пишеш о дизајн патернима :D. Мислим да је јако добро да имамо те чланке! -- Обрадовић Горан (разговор) 01:44, 16. фебруар 2010. (CET)

Хвала:) Ма гледаћу да се сад активирам више, а и баш ми сели патерни:) Планирам да их поцепам све редом к'о свиња масан џак:D Stalker (разговор)

Дипломирао[уреди]

"Здраво, зовем се Бранко Кокановић, завршио сам Електротехничком факултету у Београду, а сада сам у канџама корпоративног света."

Ово пише на твојој страници. Вероватно си хтео да напишеш... дипломирао сам на .....--Antidiskriminator (разговор) 10:45, 9. март 2010. (CET)

Jes, majku mu, lepo primeceno, sad cu izmenim, hvala--Stalker (разговор) 11:17, 9. март 2010. (CET)

Категорије[уреди]

Видим да додајеш категорије рођења где фале, али не и смрти (нпр. Умрли 1678.). Да ли ћеш их додати у наредном кругу додавања категорија? --Новак (разговор) 21:13, 23. март 2010. (CET)

Ма, направио сам неког бота који покушава да ишчупа да ли фали датум рођења, па сад прво ручно требим све што стигнем. Чим завршим то, гледаћу да напишем бота и за категорије смрти (вероватно ће и овде ићи један први, почетни ручни унос=. Укратко, одговор је да:) Stalker (разговор) 21:16, 23. март 2010. (CET)