Разговор са корисником:Kizule

  С Википедије, слободне енциклопедије

  ГЛАВНА СТРАНИЦА   СТРАНИЦА ЗА РАЗГОВОР

  Поздрав, Kizule. Добро дошли на Википедију на српском језику!
  Здраво, Kizule. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
  Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
  Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
  Шта је Википедија?
  Crystal Clear action info.svg Помоћ
  Општи приручник за уређивање Википедије
  Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
  Брзо научите да правите измене, корак по корак
  Crystal Clear app kedit.svg Песак
  За увежбавање рада на Википедији
  Crystal Project Tutorials.png Основни курс
  Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
  Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
  Водич за уређивање страница
  Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
  Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
  Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
  Питања која многи постављају
  Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
  Правила и смернице које је усвојила заједница
  Nuvola apps kteatime.png Трг
  Место где можете питати друге википедијанце
  Дугме за аутоматски потпис

  Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

  Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

  Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

  Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --MilicevicBot (разговор) 22:01, 28. фебруар 2016. (CET)

  Питање корисника Дејан2021 са странице Милева Димитријевић (12:45, 6. јун 2021.)

  Погрешио сам код прављења странице направио сам два пута једну страницу .1 пут празну ,а 2. пут сам погрешио на почетку тако што сам ставио мало слово д уместо великог. Сада не могу да обришем те странице. --Дејан2021 (разговор) 12:45, 6. јун 2021. (CEST)

  @Дејан2021: Здраво, колега Аца је обрисао дупликат, тако да би требало све да је како треба. Уколико и даље постоји неки проблем, или имате неко питање, слободно ми се поново обратите. Поздрав. --Kizule (разговор) 16:57, 6. јун 2021. (CEST)

  Питање корисника Markon Padrino са странице Помоћ:Садржај (14:05, 16. јул 2021.)

  Dobar dan, Kizule.

  Dana 13. 07. 2021. god., sastavio sam stranicu - ,,Милоје Петровић – Трнавац, ali ne znam šta predstavlja problem, čim se ne može naći na internetu. Da nije šta neispravno, pa stoga nije puštena u etar? Da li biste mogli da pogledate moju stranicu i da ustanovite problem ili greške u sastavljanju stranice?

  To bi bilo sve. Zahvaljujem u napred.

  Pozdrav. --Markon Padrino (разговор) 14:05, 16. јул 2021. (CEST)

  Питање корисника Зинтарис (09:21, 18. август 2021.)

  Pozdrav Kizule, imam jedno pitanje pošto si ti moj mentor ;) Kako se vrši senčenje ćelija u tabeli? Konkretno, u članku o "Velikoj trojci" koji ažuriram, ne mogu da promenim ćelije koje su pogrešno označene sivom bojom. Šaljem ti link do vesti: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%B0 U pitanju je tabela "Ostali rekordi" gde bi trebalo obojiti samo onu ćeliju koja je najbolja za svaki rekord. Pozdrav i hvala. --Зинтарис (разговор) 09:21, 18. август 2021. (CEST)

  Питање корисника NJR234 (15:53, 8. октобар 2021.)

  Здраво! Управо сам покушао да поставим први текст под насловом "Милош Милошевић (телохранитељ)" на Википедију, Међутим, имам извесних проблема са линковима, редовима и величином слова, што је последица немања времена да се подробније посветим детаљима. Да ли постоји могућност да се текст уреди према неким постојећим шаблонима, односно да ли се могу преузети из других већ уређених текстова које је неко писао а не из оних које нуди Википедија. Такође, имам примедбу на наслов "Милош Милошевић (телохранитељ). Да ли би могао да се промени у "Милош Милошевић (глумац)", јер је тежиште на филмским улогама, а не на споредним стварима из живота актера. Дакле, да ли могу/смем да променим наслов?

  Срдачан поздрав Немања --NJR234 (разговор) 15:53, 8. октобар 2021. (CEST)

  Питање корисника Markon Padrino са странице Корисник:Markon Padrino (17:28, 12. октобар 2021.)

  Postavljanje slika

  Dobar dan.

  Kako da postavljam slike sa interneta na stranice i kako da postavljavljam na stranice sa interneta bezimene slike, bez odgovarajućih imena?

  Da li biste mi to mogli ukratko objasniti, s obzirom da mi nije sve baš sasvim najjasnije? --Markon Padrino (разговор) 17:28, 12. октобар 2021. (CEST)

  Шта је посао администратора?

  Ако се не варам основна активност администратора је заштита активних корисника, њиховог умећа, воље, ангажовања и мотива да свакодневно, без малтретирања, дају свој допринос. Filipović Zoran (разговор) 00:27, 16. октобар 2021. (CEST)

  Growth Newsletter #19

  20:36, 26. октобар 2021. (CEST)

  Брисање захтјева

  Поздрав. То је обрисано јер по правилима зарад неактивности администратора не отвара се гласање. Оно се утврђује у заједници међу уредницима (нечијим простим увидом у статистику) и шаље на Мету. Да је навео било какав разлог макар нам дјеловао и неоснован, али отворио је гласање за нешто за шта се не отвара. — Жељко Тодоровић (разговор) 00:33, 1. новембар 2021. (CET) с. р.

  Питање корисника Markon Padrino са странице Корисник:Markon Padrino (14:53, 4. новембар 2021.)

  Pitao sam već jednom i ovde i na trgu, - Kako da stvaram fajlove slika i sa interneta i sa telefona i kompjutera, koje bi da postavljam na vikipedijine stranice i kako da postavljam slike u članke? --Markon Padrino (разговор) 14:53, 4. новембар 2021. (CET)

  Питање корисника Dux91918 са странице Дубница (Врање) (22:58, 18. новембар 2021.)

  Slika nije tačna za selo Dubnica --Dux91918 (разговор) 22:58, 18. новембар 2021. (CET)

  Help with translation

  Hey, would you be able to finish this translation? This will be a landing page of a banner encouraging the communities to share their thoughts on the improved table of contents. Thank you! SGrabarczuk (WMF) (разговор) 16:35, 23. новембар 2021. (CET)

  @SGrabarczuk (WMF): Hi, sorry for so late response. I'm busy a bit right now. I will try to do my best to have this done until end of this week. Best regards, --Kizule (разговор) 08:48, 30. новембар 2021. (CET)

  Шаблон Pgnviewer

  Здраво. Треба ми мала помоћ. Никако не могу да уметнем паблон Pgnviewer у своје странице. Ако знаш молим за помоћ. Bokini (разговор)

  Здраво. Незнам дали овде постоји хиерархија али видим да си администратор и бирократа па се теби и жалим. Вукан Ц је преименовао мој чланак и доделио му тотално неадекватно име. (Упореди са другим језицима, а и на страници ФИДЕ). Молим да се врати старо име чланку. Ради се о Светско првенство у шаху 2017. сада тако именован. Ако је потребно могу да напишем нешто о својим квалификацијама. Bokini (разговор)

  Deutschsprachige Anwendervereinigung TeX

  Чланак Deutschsprachige Anwendervereinigung TeX који сам креирао и објавио је обрисана 28.04.2018. године у 21:05 часова уз ознаку машински превод. Сада, када сам чланак прилагодио нормама википедије на српском језику, неопходно је да је учиниш поново доступном да бих могао да је уредим. Filipović Zoran (разговор) 10:34, 9. децембар 2021. (CET)

  Бокан: одг.

  Ратовати изменама, стварно ми не пада на памет. Шта је ту непримерено, што сам рекао да ће опет бити блокиран?! Па хоће, опет ће се заиграти и упс... А и Ви мени претите, па ја ништа.— Ванилица (разговор) 11:47, 14. децембар 2021. (CET)

  How we will see unregistered users

  Hi!

  You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

  When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

  Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

  If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

  We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

  Thank you. /Johan (WMF)

  19:19, 4. јануар 2022. (CET)

  Питање корисника Markon Padrino са странице Корисник:Markon Padrino (12:58, 7. јануар 2022.)

  Dobar dan.

  Kako trg nije od velike pomoći, jer često zna mnogo vode da proteče dok se pomoć ne ukaže, stoga te kao friški vikipedijanac kao iskusnog kolegu i prijatelja pitam za pomoć...

  Šta se zbilo sa odeljcima sa profila mog vikipedijskog naloga? Od 23 - 24 odeljka mi je ostalo samo 11! U izmenama stranice nije upisano ko je izmenio dotadašnje izmene. To se zbilo u poslednjih nekoliko dana, sada ni sam ne znam tačno.

  Zahtevam da se sve vrati kako je bilo.

  Srdačan pozdrav.

  Markon Padrino (разговор) 12:58, 7. јануар 2022. (CET)

  Македонија

  Здраво друже, ТЕ МОЛАМ прочитај го ова: https://www.ekathimerini.com/news/238021/north-macedonia-issues-reference-guideline-for-media/ И ова од ВЛАДАТА на Македонија: https://vlada.mk/PrespaDogovor-Upatstvo Тука кажува дека САМО името на државата е променето. (РСМ), а НЕ придавките и националноста. Значи, си останува македонски и Македонец. ОВА е ОФИЦИЈАЛНО ВО УСТАВОТ Е! Северномакедонски и Северномакедонец НЕ ПОСТОИ! Ова се глупости и им должите извинување на СИТЕ МАКЕДОНЦИ! Засрамете се! Ве молам промете го во македонски! Северномакедонски јазик НЕ ПОСТОИ! ТЕ МОЛАМ ПРОМЕНИ ВЕДНАШ! Andrew012p (разговор) 19:08, 8. јануар 2022. (CET)

  Brisanje stranice

  Zorane, vidimo da ste obrisali našu prvu stranicu Republika.rs na Wikipedija, razlog ste naveli da je samo-reklamirajuća i brzinski napravljena? Ne vidimo problem pošto naša prva stranica, kao novog autora na Wikipedia, nije se mnogo razlikovala od drugih stranica, kao što su: https://sr.wikipedia.org/wiki/Telegraf.rs/Блиц_(новине)/Вечерње_новости/Политика_(новине)i mnoge druge koje nismo naveli. Možemo li dobiti predlog za rešavanje naše situacije? Pozdrav, Mreza autor Mreza autor (разговор) 02:57, 18. јануар 2022. (CET)— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mreza autor (разговордоприноси) |

  Питање корисника Markon Padrino (20:13, 19. јануар 2022.)

  Dobar dan.

  Kako da dodajem stranicama jezike, na kojima već postoje stranice o istim stvarima i ljudima na tim jezicima?


  Markon Padrino (разговор) 20:13, 19. јануар 2022. (CET)

  Мики Адамс

  Поздрав, предложио сам чланак Мики Адамс за добар, па уколико стигнеш погледај га и евентуално дај свој коментар о њему. Хвала унапред ! ~~~~ Боки пиши 21:47, 24. јануар 2022. (CET)

  Growth Newsletter #20

  18:12, 16. март 2022. (CET)

  Тачан датум

  Здраво! Да ли можеш да дођеш до информације који је тачан датум када је википедија на српском језику остварила 300.000 регистрованих корисника? Поздрав! Filipović Zoran (разговор) 08:46, 23. март 2022. (CET)

  @Filipović Zoran: Здраво! Нисам сигуран да могу да дођем до те информације, али можда @Dungodung: зна неку алатку где се може наћи та информација. --Kizule (разговор) 15:43, 24. март 2022. (CET)

  WinShell

  Чланак WinShell који сам креирао и објавио је обрисана 10.11.2019. године у 17:58. часова уз ознаку машински превод. Сада, када сам чланак прилагодио нормама википедије на српском језику, неопходно је да је учиниш поново доступном да бих могао да је уредим. Filipović Zoran (разговор) 13:42, 23. април 2022. (CEST)

  Хвала! Ја сам кориговао страницу, надам се да је сада не само читљивија и јаснија, него да ће шаблон машински превод бити укљоњен а чланак остављен, јер је највећој мери у оваком облику написан на википедији на енглеском језику. Поздрав! Filipović Zoran (разговор) 00:50, 27. април 2022. (CEST)

  Питање корисника Markon Padrino (12:34, 24. април 2022.)

  Zdravo kolega.

  Kako mogu da vidim imam li i šta sve u svojim nacrtima? Ništa više, tek da znam ima li šta i čega. Zahvalan unapred. Pozdrav.

  Markon Padrino (разговор) 12:34, 24. април 2022. (CEST)

  Закључавање

  Поздрав, добро си урадио. Са тим човеком је немогуће разговарати. То знају сви. Већ је више пута био тема на Админ табли и сл. Човек самоиницијативно мења презиме Јове Капичића у Капа и друге глупости. Нађи ми човека који овде може са њим да нормално разговара!? — Пинки (разговор) 18:18, 24. април 2022. (CEST)


  Расправа за стицање статуса доброг чланка

  Чланак Буч Касиди и Санденс Кид је стављен на расправу за стицање статуса доброг чланка. Позивам те да, уколико желиш, прокоментаришеш чланак и евентуално изнесеш примедбе. Хвала. — Урош (разговор) 13:19, 5. јун 2022. (CEST)

  Гласање

  Здраво, поново ти се јављам јер је расправа званично готова. Позивам те да се, уколико желиш, изјасниш и да гласаш за чланак Буч Касиди и Санденс Кид на страници за добре чланке. Хвала! :) - Урош (разговор) 21:02, 10. јун 2022. (CEST)

  Питање корисника Дејан2021 са странице Списак потврђених најстаријих људи (09:41, 19. јун 2022.)

  Списак потврђених најстаријих људи Питам се да ли је могуће заштити наведени чланак јер га анониман корисник често враћа на застарелу верзију из 2014. Објаснио сам му и питао због чега чини вандализам, али он упорно враћа на застарелу верзију. Ја сам га ажурирао по најновијим подацима из Геронтолошке Истраживачке Групе и потпуно је исти као и њихов списак, али као што рекох анонимни корисник упорно враћа на застарелу верзију. Мислим да нема потребе да се чланак води као застарео јер сам га ажурирао по најновијим подацима из ГРГ-А. Да ли ви као мој ментор можете нешто учинити по овом питању. Хвала. --Дејан2021 (разговор) 09:41, 19. јун 2022. (CEST)

  Позив за учешће у расправи поводом стандардизације прве реченице

  Поштовање, колега! Позивам те да учествујеш у расправи поводом стандардизације прве реченице. Доиста би ми много значило твоје мишљење и опаске, а и крајње је време да се усагласимо око овог питања. — Аца (разговор) 22:33, 21. јун 2022. (CEST)

  Growth team newsletter #21

  15:03, 5. јул 2022. (CEST)