Разговор са корисником:Zoranzoki21

Из Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Zoranzoki21. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Zoranzoki21. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да одвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Clear app tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен сталан сарадник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --MilicevicBot (разговор) 22:01, 28. фебруар 2016. (CET)

Блокирати вандала[уреди]

Уважени господине Zoranzoki21, молим да блокирате овог вандала са линка [1] ,јер константно скрнави странице Добој и Град Добој. Унапред захвалан. UserNameSRB (разговор) 21:19, 20. фебруар 2018. (CET)UserNameSRB

Шаблон:Kratki članci-lat[уреди]

Овај шаблон је потребан за Шаблон:Skorašnje izmene-lat. -Александар Живковић () 01:13, 1. јануар 2018. (CET)

Пробај поништити Бб -Александар Живковић () 01:14, 1. јануар 2018. (CET)
Ево ја сам -Александар Живковић () 01:14, 1. јануар 2018. (CET)
Срећна Нова година и остали празници такође -Александар Живковић () 01:17, 1. јануар 2018. (CET)

Шаблон:Скорашње измене[уреди]

Питам се јер се примећује нешто ново :D -Александар Живковић () 01:27, 1. јануар 2018. (CET)

Питање[уреди]

Срећна Нова година. Малопре ти је бот нешто „поправљао” у тексту Нада Котлушек па ме интересује шта није било добро пошто не видим ништа погрешно осим једног, већег размака. Хвала на одговору. --Drazetad (разговор) 23:42, 2. јануар 2018. (CET)

Мирнодопске[уреди]

Не разумем зашто неуморно враћаш на неправилно, кад је пре ИП вандализовања било правилно. Ако ниси сигуран, онда прескочиш, или бар потражиш на Гуглу. --Miljan Simonović (разговор) 13:33, 3. јануар 2018. (CET)

Zorica B. Peruničić[уреди]

Poštovani, shvatili smo vašu poruku. Ovih dana, možda još večeras, pokušaćemo da uskladimo stranicu sa vašim preporukama. Ako opet nešto nije u redu, bio bih vam zahvalan da nam pošaljite poruku šta da izbacimo, nemojte brisati ceo članak. Srdačan pozdrav, Milenko  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mileking (разговордоприноси) 18:29, 3. јануар 2018.

Поштовани Зоки, исправили смо само грубе грешке у броју и називу дела, као и године објављивања књига. Тиме смо вам помогли да подаци буду веродостојни. Уз поштовање, и у нади да ћете хитро и ревносно то спровести, пуно срдачних поздрава уз срећан Божићни празник.  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Mileking (разговордоприноси) 15:58→16:01, 6. јануар 2018.

Фејсбук[уреди]

Где нестаде Зоки? --MareBG (разговор) 13:06, 4. јануар 2018. (CET)

Само напред што се тиче рада. А за фејсбук не знам шта да ти кажем, пусти им жалбу или отвори нови. Чујемо се --MareBG (разговор) 16:06, 4. јануар 2018. (CET)
Чуди ме да су они то рекли. Свакако ако желиш направи други, не могу ти ништа нити ће. --MareBG (разговор) 16:43, 4. јануар 2018. (CET)

Нада Димић[уреди]

Поздрав, покренуо сам дискусију о чланку Нада Димић пред номинацију за сјајан чаланак, па бих те молио да га погледаш и евентуално изкоментаришеш номинацију.--Pinki (разговор) 14:47, 8. јануар 2018. (CET)

@Pinki: Yes check.svg Урађено. Zoranzoki21 (разговор) 16:24, 8. јануар 2018. (CET)

Враћање на неисправно[уреди]

Поздрав, Зоране. Видим да сте у тексту Сава Мркаљ вратили на стару неисправну верзију, која је уместо српских слова нпр слова ’У’ имала енглеско ’Ипсилон’, итд. Ове грешке се не примећују у ћирилићној верзији, али у латиничној се примете и уништавају читљивост. Пребацићу на кориговано па немојте више враћати на старо погрешно. Хвала. Срдачно, Синиша --Sinisa.rudan (разговор) 00:08, 10. јануар 2018. (CET)

Слика[уреди]

Потребна ми је помоћ око ове слике. Покушао сам помоћу преводиоца да на српски преведем презимена фудбалера, али не функционише. Презимена фудбалера на српском су овде. Да ли можеш да пошаљеш нову слику са презименима на српском? Унапред хвала.--Soundwaweserb (разговор) 13:45, 10. јануар 2018. (CET)

Решио је Срђан.--Soundwaweserb (разговор) 14:14, 10. јануар 2018. (CET)

Ruske imena ukrajinskih gradova[уреди]

Zdravo. U ovima oblastima ruski jezik ne ima nikakog statusa, zato koji je povod za ruske imena u šablonu?--Dƶoxar (разговор) 15:55, 10. јануар 2018. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Грчке да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 14. 1. 2018. — 21. 1. 2018. --Soundwaweserb (разговор) 07:23, 14. јануар 2018. (CET)


Жао ми је да га бришем пошто је тема релевантна. Што га не средиш, односно претвори га у клицу и преименуј на оригинални назив --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:07, 15. фебруар 2018. (CET)

Хвала Зоки, док још мало нашминкамо и ето га :) --MareBG (разговор) 23:19, 15. фебруар 2018. (CET)

Jer mi je takav kod koji menja redosled sablona. -- Bojan  Razgovor  03:48, 16. фебруар 2018. (CET)

Зато што сам некада у прошлости додавао латиницом шаблон без извора у чланке које нису имали изворе. Некад се дешавало да бот дода шаблон иако је већ постојао ћирилични, па се дуплирало. Онда сам све шаблон без извора латинизовао и брисао два пута исти шаблон, тако да остане само један - латинични. И онда када бих поново то радио, пошто у ДОСу могу само АСКИ латиницом да куцам, додао опцију да бот прескаче чланке у којима постоји bez_izvora, bez_inljan_referenci, malo_inlajn_refereci. Jel sad jasno? -- Bojan  Razgovor  10:45, 16. фебруар 2018. (CET)

Враћач[уреди]

Yes check.svg Урађено.

П.С. Замолио бих те да избегаваш императив, не звучи нимало лепо ни пристојно. --Miljan Simonović (разговор) 17:36, 16. фебруар 2018. (CET)

Рођендан[уреди]

Добродошао назад, срећан ти рођендан и све најбоље од мене. -Александар Живковић () 23:59, 16. фебруар 2018. (CET)

Напомена везано за додавање извора[уреди][уреди]

Хвала. Заборавио сам да додам у Српској кухињи тј. подразумевао сам да велики чланци то имају од раније (али није требало подразумавети јер видно и велики и стари чланци могу бити без рефернци). Хвала на савету. Nikolastaverna (разговор) 13:15, 17. фебруар 2018. (CET)