Јутарњи програм РТС-а — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
ознаке: мобилна измена мобилно веб-уређивање
Нема описа измене
Ред 65: Ред 65:


== Водитељи ==
== Водитељи ==
Емисију радним данима наизменично воде водитељски парови Бранко Веселиновић и Драгана Косјерина и Сања Драгићевић Бабић и Нада Гогић и Душица Спасић, а викендом Нада Гогић. Бивши водитељи јутарњег програма РТС-а су: [[Наташа Миљковић]], Маја Николић, [[Славко Белеслин]], Ана Бабић, Верица Брадић и Милан Срдић.
Емисију радним данима наизменично воде водитељски парови Бранко Веселиновић и Драгана Косјерина и Сања Драгићевић Бабић и Нада Гогић и Душица Спасић, а викендом Нада Гогић. Бивши водитељи јутарњег програма РТС-а су: [[Наташа Миљковић]], Маја Николић, [[Славко Белеслин]], Ана Бабић, Верица Брадић, Ирина Ивић, Милан Срдић, Марина Матијевић, Игор Карадаревић, Светлана Алексић, [[Јована Јанковић]] и Срђан Предојевић.


== Емисије сличног карактера ==
== Емисије сличног карактера ==

Верзија на датум 7. фебруар 2019. у 16:54

Јутарњи програм РТС
Јутарњи програм РТС-а
Преп. и каоЈутарњи
Жанрколажна емисија
ФорматТВ емисија
Продуцентска
кућа
Радио-телевизија Србије
НараторБранко Веселиновић
Драгана Косјерина
Сања Драгићевић Бабић
Нада Гогић
Душица Спасић
СлоганБуђење са осмехом.
Земља Србија
ЛокацијаБеоград, зграда РТС-а у Абердаревој 1
Језиксрпски
Време трајања300 минута (радним данима)
180 минута (викендом)
УредникСаша Барбуловић
ПродукцијаРадио-телевизија Србије
Емитовање
ЕмитерРТС 1
РТС Свет
Формат слике4:3
Формат тонаСтерео
Прво
приказано на
РТС 2 (тада ТВБ 2)
Премијерно
приказивање
3. март 1986.
Статусемитује се
Сродно
приказивање
Београдска хроника

Јутарњи програм РТС је колажна телевизијска емисија информативног карактера која се емитује радним данима од 06:05 до 11:00 и викендом од 06:05 до 09:00 на РТС 1 и РТС Свет.

Историјат

Јутарњи програм се на Телевизији Београд (РТС) приказује од марта 1986. године у оквиру београдског ТВ програма (заједно са 16 година старијом Београдском хроником). Ово је био велики подухват за тадашњу телевизију која је била једна од малобројних европских телевизија које су емитовале и правиле овакву врсту програма.

Од великог броја новинара, репортера, уредника и др. који су током година сарађивали и доприносили реализацији Јутарњег програма, посебно је остао упамћен дугогодишњи уредник и водитељ Бане Вукашиновић[1].

Опис емисије

Емисија има има три дела:

  1. Први део од 06:05 до 08:00 у коме се јављају дежурни репортери, оператери АМСС и лекари Хитне помоћи,
  2. Јутарњи Дневник који је конципиран као и остали дневници је други део,
  3. У трећем делу који траје радним данима од 08:35 до 11:00 јављају се дежурни репортери, оператери АМСС и лекари Хитне помоћи и обилују прилози из света познатих, занимљивости, и викендом од 08:35 до 09:00 само обилују прилози из света познатих, занимљивости. Пред крај емисије обично гостује неко од полуларних певача или певачица изводећи једну од својих песмама.

Од 10. маја 2010. се уживо у Јутарњи програм укључују водитељи емисије Буђење са првог програма Радио Београда Горица Нешовић и Драган Илић.

Водитељи

Емисију радним данима наизменично воде водитељски парови Бранко Веселиновић и Драгана Косјерина и Сања Драгићевић Бабић и Нада Гогић и Душица Спасић, а викендом Нада Гогић. Бивши водитељи јутарњег програма РТС-а су: Наташа Миљковић, Маја Николић, Славко Белеслин, Ана Бабић, Верица Брадић, Ирина Ивић, Милан Срдић, Марина Матијевић, Игор Карадаревић, Светлана Алексић, Јована Јанковић и Срђан Предојевић.

Емисије сличног карактера

На РТС-у постоји слична емисија на првом програму у вечерњем термину која носи назив Београдска хроника (односи се само на Београд), односно на другом програму у послеподневном термину са називом Ово је Србија (односи се на целу Србију).

Све српске телевизије са националном фреквенцијом имају свој јутарњи програм или емисију сличну овој. На Првој телевизији се од 5. марта 2018. емитује емисију Јутро са Јованом и Срђаном чији су домаћини Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић. На Пинку од 15. јануарa 2018. се емитује емисија која се зове Ново јутро. На Хепију се од 2010. емитује емисија Добро јутро Србијо, која је слична Јутарњем програму РТС-а, као и на првом програму РТВ која се емитује емисија Добро јутро, Војводино (једина је разлика у томе што се програм односи на Војводину, док се РТС-ова и Хепијева емисија односи на територију целе Србије). На београдској телевизији Студио Б емитује се емисија Београде, добро јутро по узору на истоимену радијску емисију Душка Радовића која се емитовала на радију Студио Б седамдесетих и осамдесетих година XX века.

Види још

Референце

  1. ^ Недостижни доктор Бане, Пресс од 28. априла 2011. године, Приступљено 28. априла 2011.

Спољашње везе