Impossible Creatures

С Википедије, слободне енциклопедије
Impossible Creatures
Screenshot iz video igre
Developer(i)Relic Entertainment
Izdavač(i)Microsoft Game Studios
PlatformeMicrosoft Windows
Izlazak07. Januar 2003.
Žanr(ovi)Strategija u realnom vremenu
Medijum(i)CD-ROM
Način kontroleMiš, tastatura

Impossible Creatures je strateška video igra u realnom vremenu koju je razvio Relic Entertainment, a objavio Microsoft Game Studios. Igra je puštena u prodaju 7. januara 2003. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Evropi je igra puštena u prodaju 28. februara 2003. godine. Igra je 12. novembra 2015. godine objavljena Steam, pod nazivom Impossible Creatures Steam Edition[1]. Igra je takođe objavljena na GOG.com malo nakon što je Impossible Creatures: Steam Edition objavljen na Steam.

Radnja igre[уреди | уреди извор]

Vreme igre smešteno u tridesete godine 20. veka. Dr. Erik Čanikov (eng. dr. Eric Chanikov) je bio jedan od najsjajnijih umova u istoriji. Nakon što je jedan eksperiment pošao po zlu, izazvao je Turgunsku eksploziju, koja je ubila Čanikovu suprugu, zato Čanikov odlazi u voljno izgnanstvo na lanac udaljenih ostrva. Tamo izveštava o stvaranju Sigma Tehnologije, metode koja omoguáva spajanje dva različita stvorenja u jedan organizam. Naučne organizacije ove izveštaje ignorišu. Godine 1937., verujući da su mu došli poslednji dani, Čanikov šalje pismo svome sinu Peksu Čensu (eng. Rex Chance), koji je po profesiji ratni izveštač, tražeći da doće u posetu. Reks Čens putuje na arhipelag da bi poseto oca, kasnije saznaje kako je njegov otac ubijen od stane zlog tajkuna Uptona Julijusa. Nakon toga, Reks se zavetova o da će se osvetiti Uptonu Julijusu za ubistvo oca. Reksu pomaže pomoćnica pokojnog Čanikova dr. Lusi Viling (eng. dr. Lucy Willing). Uz njenu pomoć, Reks ubrzo saznaje moć Sigma Tehnologije i više prošlosti svoje porodice. Dok provodi vreme oko Sigma Tehnologije, Reks otkriva latentne sposobnosti u njemu. Ove sposobnosti ga sve više čine natčovekom, omogućavajući mu da direktno pomaže svojim Sigma stvorenjima u borbi. Napredak Lusi i Reksa usporavaju ljudi koji su odani Uptonu Julijusu: Vitni Hoten (eng. Whitey Hooten), kitolovac čija su stvorenja spora ali veoma moćna, Velika la Pete (eng. Velika la Pette), visoko nanizani aristokrata koji se oslanja na vazdušne jedinice, i dr. Ganglion (eng. dr. Ganglion), ludi naučnik koji voli da koristi stvorenja koja bi većina nazvala gnusobama. Na kraju igre Upton Julijus je poražen.

Gejmplej[уреди | уреди извор]

Campagin[уреди | уреди извор]

Ovaj način igre sastoji se od 15 različitih misija postavljenih u arhipelagu ostrva u južnom Pacifiku poznatom kao Isla Variatas, ukazujući na raznolikost okruženja koja su predstavljena igraču, od džungli, pustinja do arktičkih regiona. Protagonista igre Reks Čens mora tokom čitavog režima igre da sakuplja DNK kako bi svojoj vojsci kombinovanih stvorenja dodao više životinjskih vrsta.

Multiplayer[уреди | уреди извор]

U Multiplayer režimu, postoji mogućnost da igrač igra sa više igrača pomoću internet konekcije.

Proširenja[уреди | уреди извор]

Za video igru Impossible Creatures je napravljeno besplatno proširenje Insect Invasion od strane Relic Entertainment-a 2004. godine[2]. Ovo proširenje sadrži nove životinje, sposobnosti i mape.

Popis životinja u igri[уреди | уреди извор]

U igri se nalaze sledeće životinje:

Zvanične životinje[3][уреди | уреди извор]

Bonus životinje[4][уреди | уреди извор]

Iz proširenja Insect Invasion [5][уреди | уреди извор]

Vidi još[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Impossible Creatures Steam Edition”. Steam. 
  2. ^ „Insect Invasion”. Fandom. 
  3. ^ „List of Animals”. Fandom. 
  4. ^ „List of Animals”. Fandom. 
  5. ^ „List of Animals”. Fandom. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]