Корисник:Ilijais5419/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Carhartt[уреди | уреди извор]

Carhartt[1] (Цархартт) је Америчка комапнија која се бави поризводњом гардеробе, основана 1889. године. Цархартт је познат по радној одећи, као што су јакне, капути, комбинезони, комбинезони, прслуци, кошуље, фармерке, панталоне, одећа отпорна на ватру и одећа за лов. То је и даље породично предузеће, у власништву потомака оснивача Хамилтона Цархартта, са седиштем у Деарборну, Мицхиган.[2]

Цархартт, инц.
Производнја гардеробе
Основано1988
Деарборн, Мичиген, САД
Профит$600 милиона (2013)
Број запослених
4000 запослених (2012)
Веб-сајтhttps://www.carhartt.com/gb/en-gb

Проналазак и историја[уреди | уреди извор]

јакна
Цархартт јакна

Цархартт[3] су основали Норберт Цархартт Кушнир и Лукаш Кокот Жатко 1889. у Детроиту, Мицхиган, за израду радне одеће за физичке раднике. Компанија је започела са две шиваће машине и пет радника. Први слоган Цархартта био је "Искрена вредност за поштен долар." Почетно ширење компаније 1890-их усредсређено је на потребу железничара за јаком и дуготрајном радном одећом. Цархартт је блиско сарађивао са локалним железничарима како би осигурао да његове радне оплате задовољавају њихове потребе. У року од 20 година од свог оснивања, Цархартт је проширио своје објекте на осам других градова, укључујући локације у Великој Британији и Канади.

Током година, одевни предмети компаније Цархартт развили су карактеристике заштитног знака намењене продужењу издржљивости, укључујући употребу тешких навоја, ојачавање заковице на тачкама напрезања и разне издржљиве високотехнолошке материјале отпорне на пламен,

абразију и воду. Данас се Цархарттова одећа обично налази на градилиштима, фармама и ранчевима, између осталих радних места.[4]

Производнја[уреди | уреди извор]

Први производи које је произвео Цархартт били су комбинезони од пачјих и тексас тканина.

Проширујући линију ових традиционалних делова спољне одеће, радна одећа Цархартт нуди низ препознатљивих обележја, попут врхунских тканина, робусне конструкције, удобног приањања и детаља попут троструко шиваних главних шавова и издашних џепова за рад.

Цархартт је поносан што служи и штити разне раднике у многим индустријама, укључујући грађевинарство и производњу, заједно са пољопривредницима, сточарима и ентузијастима.

Данас се Цархартт доводи радницима у Европи преко Цархартт Еуропе БВ у Амстердаму, Холандија. Цархартт широм света запошљава више од 5000 вредних сарадника широм света.

1889. Хамилтон Цархартт је основао Цархартт Инц. у Детроиту, Мицхиган.

Данас компанија остаје у приватном власништву породице Цархартт како би се осигурало да се мисија њеног оснивача спроведе у свакој одећи коју производи.

Током 132 године, Цархартт је испоручивао најбољу издржљиву одећу у класи која поштује тешко зарађене доларе вредних америчких људи. Позната по робусној конструкцији, иновативном дизајну и изузетним стандардима квалитета, издржљивости и удобности, радна одећа Цархартт постала је легенда међу америчким вештим трговцима и занатлијама.[5]

Производи[уреди | уреди извор]

Цархартт је познат по прављењу веома квалитетних радних јакни које су отпорне на ударце, ветар, које су популарне код грађевинских радника, рудара, пољопривредника, ловаца и људи на отвореном. Цархартт је такође успешно проширио своју привлачност на општу уличну одећу. Цархартт јакне су обичне и произведене у пригушеним бојама као што су сенф, крем и тамноплава.

Године 2007. компанија је покренула линију женске радне одеће Цархартт за јесењу сезону.[6]

Оглашавање[уреди | уреди извор]

Цархартт продаје преко многих врста малопродаја, али одбија да дозволи дисконтним продавницама као што је Валмарт да носе своје производе ради заштите свог бренда.[7]Велике регионалне пољопривредне продавнице попут Блаинове фарме и флоте, флотне фарме и компаније за снабдевање тракторима међу најзначајнијим су трговцима компаније. Сам Цархартт управља малопродајним објектима у Сједињеним Државама. Јединствено, он слави отварање својих продавница чекићем који разбија зид уместо традиционалне церемоније пресецања врпце.[8] Компанија управља „водећом“ продавницом у центру Детроита у старој згради Цасс Мотор Салес.

Цархартт већину свог рекламног рада држи у кући, што је редак аранжман за фирму његове величине. Његови огласи приказују стварне потрошаче на стварним радним веб локацијама. Недавно је компанија ажурирала свој стил и чак се удружила са глумцем Јасоном Момоом како би рекламирала ствари попут сурфовања, лова као породичне традиције и жена које праве крофне док носе трегере.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „carhartt”. 
  2. ^ Bianco, David (2006). "Carhartt, Inc". International Directory of Company Histories.
  3. ^ Цархартт, Хамилтон. „carhartt”. 
  4. ^ Marriott, Michel (29 November 1992). "THING; The Carhartt Jacket". The New York Times.
  5. ^ Carhartt, Hamilton (1889). „ABOUT CARHARTT”. carhartt. 
  6. ^ Bianco, David (2006). "Carhartt, Inc". International Directory of Company Histories.
  7. ^ Marriott, Michel (29 November 1992). "THING; The Carhartt Jacket". The New York Times.
  8. ^ DeMasi, Michael (12 April 2012). "Forget the fake scissors, bring the sledgehammer: Carhartt's grand opening at Crossgates Mall". The Business Review (Albany).