Микаса спортс

С Википедије, слободне енциклопедије
Mikasa Sports
ТипК.К.
Индустријаспортска опрема
Основанамај 1917. год.; пре 106 година (1917-05)
СедиштеХирошима, Јапан
Кључни људиТакетоши Саеки (председник)
Производ(и)спортске лопте
Приход¥6,5 милијарди (2010)[1]
Актива¥120 милиона (2009)
Запослених137 (2010)[1]
Вебсајтmikasasports.co.jp/e/
Микаса, седиште
Званична лопта за одбојку на песку (2017)

Корпорација Микаса (јап. 株式会社 ミカサ) компанија је спортске опреме са корпоративним седиштем у Ниши-Куу (Хирошима, Јапан).[2][3]

Њихове фудбалске, кошаркашке, одбојкашке, ватерполо и рукомет лопте често се користе за званичне утакмице, игре и такмичења. Наиме, Микаса лопте за одбојку су званичне лопте за сва светска такмичења Светске одбојкашке федерације, као и бројне домаће лиге изван Северне Америке.[4]

Микаса одбојкашке лопте су званичне лопте за Олимпијаду у Лондону 2012. године. Тренутно клубови, региони, средње школе, факултети, и турнири широм САД користе Микаса одбојкашке лопте.

Продукти[уреди | уреди извор]

Микаса израђује много различитих врста лопти, укључујући робу за кошарку, одбојку и одбојку на песку, фудбал, рагби унију, ватерполо, амерички фудбал и рагби фудбал (последња два, само у Сједињеним Америчким Државама).[5]

Спонзорства[уреди | уреди извор]

Микаса је била званични провајдер лопти следећих лига и удружења, такође има ексклузивне уговоре са неким истакнутим спортистима:

Одбојка[уреди | уреди извор]

Интернационалне одбојкашке конфедерације[уреди | уреди извор]

Национални тимови[уреди | уреди извор]

Ватерполо[уреди | уреди извор]

Више спортова[уреди | уреди извор]

Услови производње[уреди | уреди извор]

Микаса производи производе у Тајланду и била је оптужена због бруталности и кршењима људских права на радном месту у појединим фабрикама. Међународна конфедерација синдиката, објавила је извештај о наводно "систематски против синдиката кампање" од Микасе. У извештају се детаљно наводе различите:

„Супервизори интензивно прате и кажњавају синдикалне вође кроз дискриминаторске трансфере и дисциплинске поступке за измишљене прекршаје. Чланови синдиката одбора били су спречени да раде прековремено, приморани да предузму неплаћено одсуство, одвојени од својих колега радника, и јавно понижени од стране директора, у једном случају уништавањем њиховог рада, а онда наређивањем да се поправи. Када су три члана синдиката одбора јавно протестовали против акција те фабрике против радника, руководство их је тужило суду због клевете.

Када је члан синдиката одбора, која је била трудна, побацила током своје дневне смене у фабрици, захтевала је од фабрике да је пошаље у локалну болницу. Управљање је одбило, а уместо тога послало ју је у медицинску собу у фабрици, где је била приморана да сачека до вечери, када је дошао пријатељ из друге фабрике и одвео је у болницу на лечење. ”

Кроз такве праксе, МКС су расправљали, Микаса је успела или у отпуштању или у присиљавању оставке целог одбора синдиката (осим председника синдиката), у суштини уништавати право својих радника да се организују.

Посебан извештај, по Тхаи порођајној кампањи тврди се да су нови Микаса фабрички радници добили само 173 бахта дневно ($ 4.36 по дану) 2006.

Галерија[уреди | уреди извор]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б Company profile
  2. ^ "Company Profile Архивирано на сајту Wayback Machine (21. август 2013)." Mikasa Sports. Retrieved on September 9, 2012. "11-2, 3-chome, Kusunoki-cho, Nishi-ku Hiroshima 733-0002, Japan"
  3. ^ "会社概要 Архивирано на сајту Wayback Machine (4. октобар 2013)." Mikasa Sports. Retrieved on September 9, 2013. "所在地 広島市西区楠木町3丁目11番2号"
  4. ^ Mikasa, featured products
  5. ^ „Mikasa Sports USA - Products manufactured”. Архивирано из оригинала 14. 07. 2011. г. Приступљено 28. 11. 2016. 

Литература[уреди | уреди извор]

  • Michigan High School Athletic Association Bulletin, Volume 70, Michigan High School Athletic Association, 1993, University of Michigan. стр. 464.
  • Gay and lesbian tourism: the essential guide for marketing, Jeff Guaracino. стр. 146.
  • Sports sponsor factbook, Team Marketing Report, Inc., (1999). стр. 623.
  • Japanese multinationals, facts & figures, Tōyō Keizai Shinpōsha, (2007). стр. 268.
  • American Commercial Inc. d/b/a Mikasa and Mikasa Licensing, Inc. v. Sports and Leisure International d/b/a Mikasa Sports, Civil Action No. 96–713LHM (U.S.D.C. C.D. Cal.).

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Медији везани за чланак Микаса спортс на Викимедијиној остави