Покахонтас (филм из 1995)

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Покахонтас (филм))
Иди на навигацију Иди на претрагу
Покахонтас
Pokahontas srpski poster.jpg
Покахонтас
Изворни наслов Pocahontas
Издавачка кућа Компанија Волт Дизни
Година 1995.
Трајање 81 минута
Земља  Сједињене Америчке Државе
Језик енглески
Буџет 55 милиона долара[1]
Зарада 346.079.773 долара[2]
Награде Најбоља оригинална песма Colors Of The Wind
Следећи
Веб-сајт movies.disney.com/pocahontas
IMDb веза

Покахонтас (енгл. Pocahontas) је амерички анимирани филм компаније Волт Дизни из 1995. године инспирисан животом индијанске принцезе Покахонтас.

Српску синхронизацију је 2008. године за канал РТС 1 радио студио Лаудворкс. Филм је имао премијеру 4. јануара 2009. године. Песме нису синхронизоване. [3]

Радња[уреди]

Након открића Америке (Нови Свет), Велика Британија почиње са освајањем континента. Након што су Британци дошли почели су са изграднјом новог града Џејмстауна. Када су их Индијаци видели, отишли су и обавестили поглавицу. Једном приликом се ћерка поглавице,Покахонтас, сусреће са Британским генералом, Џоном Смитом, где се они спријатеље, а касније и заљубе. Када их Коколум, иначе најбољи ратник, видео, напао је Џона. Када је то видео Томас, Џонов пријатељ, пуцао је у Коколума и убио га. Индијаци ухвате и заробе Џона, да би га сутрадан у зору убили. Покахонтас губи наду да може да спаси Џон Смита, али јој Бака Врба говори да треба следити срце. Она креће ка свом оцу који је се већ спремио да убије Џона. Покахонтас стиже и ставља своју главу на Смитову и говори оцу да ако убија њега нека убије и њу. Поглавица схвата да није требало да ратује са Британцима, и жели примирје, међутим Џон бива погођен и тешко рањен, што значи да мора назад у Енглеску да се лечи. Покахонтас му говори да је потребна народу и да не може да крене cа њим.

Улоге[уреди]

Улога Српски глас
Покахонтас Андријана Оливерић
Џон Смит Синиша Убовић
Ратклиф Бранко Јеринић
Бака Врба Јелена Стојиљковић
Томас Марко Марковић
Поглавица Младен Андрејевић
Накома Мариана Аранђеловић
Коколум Радован Вујовић
Кеката Бранислав Платиша
Вигинс Синиша Убовић
Бен Бранислав Платиша
Лон Радован Вујовић

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]