Разговор са корисником:Bojana Wiki PG

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Bojana Wiki PG. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Bojana Wiki PG. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да oдвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити наречја у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom“ латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.


Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен сталан сарадник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу или нам пошаљите поруку на IRC каналу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --MilicevicBot (разговор) 21:39, 30. август 2014. (CEST)

Википедија:Вики школарац у Републици Српској/Вишеград, прољеће 2015.[уреди]

Све честитке и пуна подршка пројекту. Ако је потребна помоћ, ту сам. Имејл: darkocgajic@gmail.com --Дарко Чуча Гајић (разговор) 08:38, 26. мај 2015. (CEST)

Foto-konkurs u Republici Srpskoj[уреди]

Hvala na pozivu! Rado ćemo surađivati! Obratite mi se na mojoj korisničkoj stranici!--АнТони(разговор) 23:29, 29. мај 2015. (CEST)

Шаблон-потпис[уреди]

Надам се да је сад потпис уреду. Ако будеш хтјела нешто мијењати, ево ти шаблон доље:

Хвала! :) --Бојанареци 19:20, 29. октобар 2015. (CET)


Проблем са лиценцом за датотеку ВШРС.png[уреди]

Проблем са лиценцом

Здраво, Bojana Wiki PG. Хвала ти што си послала датотеку ВШРС.png. Међутим, она би могла да буде обрисана уколико се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Верује се да датотека коју си послала нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провериш да ли је њен садржај адекватан, имајући у виду порекло датотеке и њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

Уколико си послала и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навела извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послала можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. Милићевић (разговор) 11:53, 6. март 2016. (CET)

Шаблон за радове ученика[уреди]

Бојана, видим да вредно радите на образовном програму. Баш ми је драго да сте наставили са активностима. Било би добро да имате свој шаблон за уносе, као и друге установе. Да буде лепо видљиво да ваша заједница (ОШ) ради и у ком периоду трају уноси. Видим да је Жељко Тодоровић поставио уобичајене кутијице за семинарске радове, али њих користимо само када не знамо одакле је унос. Стандардни шаблон изгледа овако. Можеш само написати какав текст желиш да стоји и која слика, па да прилагодимо. Поздрав, --Милица (разговор) 14:41, 17. март 2016. (CET)

Позивница за Википројекат Жена[уреди]

Dama z piłką e.png Здраво!
Жељели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Жена који има за циљ побољшање чланака о женама на Википедији.

Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, само кликните овдје!
Хвала! — Ранко   Нико лић   20:52, 24. јун 2016. (CEST)


Није наведен извор за датотеку Srpska kolaz.png[уреди]

Недостаје извор

Здраво, Bojana Wiki PG. Хвала ти што си послала датотеку Srpska kolaz.png. Међутим, на страници са њеним описом тренутно није наведено ко је аутор, па је статус ауторских права нејасан. Ако ти ниси аутор датотеке, треба да образложиш зашто имамо право да је користимо на Википедији. Такође је потребно да наведеш одакле си је добавила, тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове коришћења садржаја са те странице.

Ако датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послала и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навела извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послала можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. Милићевић (разговор) 15:36, 18. јул 2016. (CEST)

Јелена Ћетковић[уреди]

Поштовани, у оквиру Википројекта жене, сам допунио и средио чланак о Јелени Ћетковић. Он је тренутно кандидат за сјајни чланак и налази се на расправи, па Вас молим да искоментаришете номинацију. Унапред хвала --Pinki (разговор) 21:12, 25. јул 2016. (CEST)

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

Vlada talk 21:00, 26. децембар 2016. (CET)

Brisanje[уреди]

Ukoliko smatrate da članak treba da bude obrisan, nominujte ga za brisanje unosom šablona {{bb}}. Uklanjem celokupnog sadržaja članka ostavljate za sobom prazne članke, što je nepoželjno (i.e. jedan od vidova vandalizma). --Dcirovic (разговор) 15:16, 6. март 2017. (CET)

Message to the CEE Spring 2018 local organizers[уреди]

Hello, Bojana Wiki PG! You are receiving this message as a Wikimedia CEE Spring 2018 coordinator for your community.

This is a friendly reminder that CEE Spring starts on March 21, the first day of spring. To make a smooth start, please ensure that you have taken care of thе following:

  1. Created information page of the contest in your Wikipedia.
  2. Created a list of topics about your community on Meta-wiki.
  3. Created CEE Spring 2018 talk page template and connected to d:Q48126269.
  4. Published summary (in English) of contest rules on Meta-wiki page.
  5. Promoted information about the contest (site notice, social media, personal messages).

Creating a talk page template is strongly encouraged as it would allow international organizers to track of contest progress of various topics. We will also try to provide automatically updated statistics from the very beginning based on this template.

CEE you at the start of contest!


Delivered by: MediaWiki message delivery (разговор) 10:53, 19. март 2018. (CET)

Трејс оф Соул за 2018[уреди]

Дали је планирано ? --Mile (разговор) 11:00, 24. март 2018. (CET)

Маче за тебе![уреди]

Red Kitten 01.jpg


Jeeleeenaaa (разговор) 12:32, 24. март 2018. (CET)

Помоћ[уреди]

Поздрав Бојана,

обраћам ти се као оснивачу Викимедијине Заједнице Републике Српске, са молбом да ми помогнеш око споменика НОБ у Бањалуци. Наиме на Остави су раније биле фотографије спомен-бисти народних хероја, које се налазе око споменика Палим борцима Бањалуке, мислим да има око 20-ак бисти тамо. Ове фотографије је поставио Корисник:Tonka, али су касније обрисане. Пошто имамо чланке о свим народним херојима чије се бисте тамо налазе, било би добро уколико би неко поново усликао бисте и поставио фотографије. Ти сигурно знаш ко је од чланова ове Заједнице из Бањалуке и ко би био вољан да ово уради. Унапред хвала --Pinki (разговор) 00:33, 6. август 2018. (CEST)

Хвала на брзом јављању и објашњењу. Овде се могу видети те његове фотографије [1] --Pinki (разговор) 20:32, 6. август 2018. (CEST)

Hvala puno --Pinki (разговор) 18:43, 12. август 2018. (CEST)
Написах сад чланак Споменик палим борцима у Бањалуци на основу података које сам пронашао на интернету. Погледај па уколико имаш неки податак убаци. Одлично је што си између осталих послала фотографију споменика Вахиде Маглајлић, пошто сам набавио податке о њој па ћу средити и тај чланак да буде изабрани, али морам да завршим већ започете. Такође имам податке и за раду Врањешевић, па ако стигнеш услија и њен споменик. Још једном хвала и поздрав. --Pinki (разговор) 20:55, 12. август 2018. (CEST)
И ја сам члан Википројекта:Жене, када средим те чланке ставићу их на листу пројекта. Али то неће бити ускоро, јер морам да довршим чланке о Бошку Бухи и Марији Бурсаћ до септембра тј до 75-е годишњице њихове погибије. Па ћу након тога да се посветим Вахиди и Ради. Поздрав и још једном хвала. --Pinki (разговор) 22:45, 13. август 2018. (CEST)

Фото-тура Требиње[уреди]

Поздрав опет ја :) Уколико неко од учесника Фото-туре буде у прилици могао би да услика бисте народних хероја и споменик НОБ у центру Требиња. Помогло у чланцима о народним херојима. --Pinki (разговор) 20:51, 25. август 2018. (CEST)

Хвала пуно. Знатно ће допринети чланцима о НОБ и о народним херојима из Требиња и Херцеговине. --Pinki (разговор) 21:47, 6. септембар 2018. (CEST)

Wikimedia CEE Meeting 2018[уреди]

Pozdrav! Ako na putu za Lwiw letite preko Beča, možete mi se javiti na moju stranicu ili preko maila. Možete prenijeti poruku i drugima iz zajednice, pa da se nađemo na aerodromu. Kao "domaćin" vas pozivam na kafu! --АнТони(разговор) 14:26, 12. септембар 2018. (CEST)

Братунац[уреди]

Да ли има нека слика Братунца? Да ли сте обилазили тај крај у оквиру фото тура?--Soundwaweserb (разговор) 22:20, 18. октобар 2018. (CEST)

Упознај Српску[уреди]

Са великом чашћу прихватам да будем члан жирија. --Pinki (разговор) 21:22, 7. новембар 2018. (CET)

Трагом душе 2019[уреди]

Ако натјецање буде, предлажем да ставиш категорију "храна" и да се касније унесе у српско-босанску кухињу. Тај део би могао бити у склопу културног добра. Такође нам фали уметност; слике, цртежи. --Mile (разговор) 12:47, 19. фебруар 2019. (CET)

Храм Преображења Господњег у Јабуци[уреди]

Здраво Бојана, колико сам успео да нађем ово насеље Јабука припада општини Фоча-Устиколина, а не Фоча. Замолио бих те да провериш. --Ђорђе Стакић (р) 18:14, 14. март 2019. (CET)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, Bojana Wiki PG.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

Жиле () 21:49, 27. јун 2019. (CEST)

Милан Тепић[уреди]

Поздрав Бојана,

средио сам чланак о последњем народном хероју мајору Милану Тепићу, родом из Козарске Дубице и тај чланак је изабран за добар. Проблем овог чланка је то што немамо слободних слика о Милану Тепићу. Не знам да ли има неки Википедијанац из Козарске Дубице, који би био заинтересован да услика овај графит како би га могли користити у шаблону за изабрани чланак. Ова слика се налази у чланку, али није слободна да се користи у шаблону (ја сам је тренутно убацио да не би било без слике). А заиста би било ружно да се чланак о Милану Тепићу нађе на главној старници без слике. Уколико знаш неког да је одтале и да хоће да услика графит како би га користили за шаблон, био бих ти веома захвалан. Поздрав. --Pinki (разговор) 11:55, 15. август 2019. (CEST)

Црква Светог Николе у Мркоњићу[уреди]

Здраво Бојана. Верујем да је правилније именовати овај чланак Црква Светог Николе у Мркоњићима, с обзиром да се насељено место зове Мркоњићи. Пребацио сам чланак, ако мислиш да није ок, врати. Свака част на колико видим некој врсти акције писања о црквама. --MareBG (разговор) 16:10, 10. октобар 2019. (CEST)