Разговор са корисником:Dungodung

Из Википедије, слободне енциклопедије

Садржај

Email[уреди]

Dear Dungodung, I have send you an email. All the best, Taketa (разговор) 15:12, 25. јун 2016. (CEST)

Blok[уреди]

Pozz..

Moram da te cimam jer vidim da danima niko ovde neće ništa da preduzima. Radovan je ponovo, i posle one cele frke prošli put, blokirao Obsusera. Mišljenje onih koji su se do sada na adimn tabli izjasinili jeste da je ovaj blokiran bez ikakvog razloga (imaš dovoljno iskustva da sam proceniš), iz lične sujete. Pošto vidim da niko neće da ga odblokira i da je on ovde ispao na najvećem gubitku iako nije ništa skrivio, cimam tebe da ga odblokiraš ili bar razmotriš situaciju nakon što vidiš oko čega je cela frka na admin tabli...--ANTI_PRO92 (разговор) 20:59, 4. јул 2016. (CEST)

Sori, odblokirao ga je danas Bojan...Nisam ni video, nisam bio tu danas...Nema frke :) Pozz --ANTI_PRO92 (разговор) 21:21, 4. јул 2016. (CEST)
@Ivan VA: Погледај ово Блок.


Помоћ[уреди]

Поштовани,

Добио сам задатак да направим страницу коју сам завршио али сам добио обавештење да ће бити обрисана стога бих вас замолио да ми помогнете отклонити ово или ме упутити на прави пут. У питању је ова страница ACM_International_Collegiate_Programming_Contest

Срдачан поздрав @Dungodung:  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Tstifxoxo (разговордоприноси) 6. јул 2016. у 22:59


Поштовани[уреди]

Хвала вам на претходном одговору на мом каналу,Срђан ме је саветовао шта треба да урадим и ја сам то урадио али још увек стоји почетнички шаблон стога ме занима да ли би сте могли да погледате о чему се ради јер би ми стварно било криво да се чланак уклони. Срдачан поздрав @Dungodung:  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Tstifxoxo (разговордоприноси) 6. јул 2016. у 22:59

Обриши ову категорију. Место за премештање. --نوفاك اتشمان‎ 00:13, 12. јул 2016. (CEST)

Не, ону коју сам ти повезао. Лик је урадио copy paste move. Хоћу ботом да је лепо преместим. --نوفاك اتشمان‎ 00:19, 12. јул 2016. (CEST)

Како хоћеш. Ниси у обавези да то обавиш. --نوفاك اتشمان‎ 00:24, 12. јул 2016. (CEST)

Kad Novak kaže, bitno je! Face-grin.svg--Soundwaweserb (разговор) 00:24, 12. јул 2016. (CEST)

Поводом гласања[уреди]

Поштовани, у недоумици сам поводом исхода гласања и даљих корака: Википедија:Чланци за брисање, одељак "Зворничка митрополија". Чини ми се да је одзив био мали, а ставови су остали подељени. Као предлагач и недовољно искусан корисник не знам шта би даље требало чинити. Ви сте у свом коментару напоменули да је уместо брисања боље направити преусмеравање, што би значило да страницу Зворничка митрополија треба преусмерити на Епархија зворничко-тузланска. Садржински, спорна страница је већ у потпуности уклопљена у ову другу. Унапред хвала на савету. Сорабино (разговор) 18:10, 16. јул 2016. (CEST)

  • Хвала на савету. Мислим да ће преусмеравање бити добро решење. И требало би обратити више пажње на појаву уношења измишљених података о старијој црквеној историји, уз позивање на новинске чланке о вашарским манифестацијама и локалним "традицијама", од којих су многе новокомпоноване. Ако би такве "изворе" узимали за озбиљно онда би испало да је малте-не сваку цркву сазидао свети Сава лично :) Сорабино (разговор) 19:50, 17. јул 2016. (CEST)

Ћирилица и латиница[уреди]

Поздрав.

Интересује ме могу ли писати нове чланке са латиничним насловом и садржајем? До сада сам све писао ћирилицом. Међутим, то ми знатно отежава рад јер не могу користити шаблоне за линкове, изворе итд. (велике заграде и реф примерице).

Ја сам корисник из Херцеговине и уобичајено иначе пишем латиницом.

--Hulagu-kan (разговор) 21:37, 17. јул 2016. (CEST)

Аунг[уреди]

Молим те да погледаш страницу Аунг Сан Су Ћи и њену страницу за разговор и реагујеш било како јер је ово недопустиво. Закључана је од стране тог администратора скоро осмогодишња верзија на четворомесечну и то на још три месеца, а ја све објаснио.

Прочитај обавезно и чланак и страницу за разговор и донеси трезвену а не пристрасну одлуку као што је одлука овог другог (мислим да је пристрасна јер је познат однос и тог администратора и мене [тако да није он требао да реагује већ неко други, савет који је добијао мали милион пута и увек га прекршио], а и тог администратора и корисника са којим сам водио дуг рат премештања Sly-ah јер ме приморао на то својим непристојним понашањем и циничним коментарима [и на мојој СЗР и у опису измена при премештањима, супротстављајући се референцама и помињући Прћића који даје транскрипциони речник за енглески језик а не бурмански и помињући неког свог говорника бурманског, сматрајући тако саговорника малоумним]).  Обсусер 02:48, 18. јул 2016. (CEST)

У реду, али штета. Видећу можда ако неко други могне да погледа.  Обсусер 00:11, 19. јул 2016. (CEST)

Нерешени случај са администраторске табле[уреди]

Поздрав. Да не дужим ти си добро упознат са мојим проблемом, јер си дао своје мишљење о овом мом захтеву који сам ја уз координацију са једним администратором покренуо на Администраторској табли.

Као што претпостављам ти знаш да је реч о захтеву под ознаком Википедија:Администраторска табла/архива35/Заштита приватности ,где се вас двојица администратора нисте сложили са мојим захтевом и нисте ми дозволили да уз образложење које сте добили откључате страницу и дозволите ми да заштитим своју приватност јер мени а не вашем ставу иде у прилог снажан став википедије да се приватност корисника мора најоштрије штитити.

Тамо си већ прочитао да ја користим лутке на прихватљивој основи као што пише овде Википедија:Лутак како се требају користити и моје пискарање са лутцима искључиво по страницама за разговор других корисника (у овом моменту у случају тебе) је далеко далеко од вандализовања али твоје колеге мисле да је пристојно питање на нечијој СЗР са моје стране вандализам и одмах ме банују као што и сам знаш вероватно.

Јуче ме је блокирао Ранко Николић јер сам сасвим легитимно о овоме разговарао са ЦарРадованом и обрисао наш дијалог. Исти тај Ранко Николић који када је мењао Сербијана-Ранко Николић је то учинио без икакве архиве и то нигде није архивирано али опет нема слуха за мој проблем и захтев већ се бахато понаша према мени који ипак поштујем сва правила википедије и нормиране смернице.

Сада да пређемо на поенту овог мог обраћања теби ЗАМОЉАВАМ ТЕ да се реши ова агонија већ једном и да ми као администратор помогнеш да заштитим своју приватност у складу са смерницама о заштити приватности по којима ти имаш право да изађеш мени у сусрет и помогнеш ми.

Једино што требаш је да Вратиш измене Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator а ти то можеш као администратор да уређујеш закључане странице. Ако мало прочачкаш ту архиву, па неће пасти цео овај пројекат. Значи само врати измене Milicevic01 на последњу измену Implementator и реши овај мој захтев.

Тражим да нико не брише овај наш дијалог и ако то неко уради да га ти као администратор опет вратиш на талон твоје странице за разговор коју други несмеју да уређују и бришу нешто са ње без твог одобрења. Koklebkon (разговор) 11:10, 21. јул 2016. (CEST)



Уклањам зато што је реч о истим корисницима који луцима већ неколико година помињу ту архиву 35 за коју је свако жив сазнао, а видиш и како је коментар написан (мислим на болд).

Чак си им и ти својевремено помињао Страјсендов ефекат (колико се сећам); други такође враћају овакве измене којима се узнемирава, али ако ти то не желиш — у реду, од сада их нећу враћати.  Обсусер 12:03, 24. јул 2016. (CEST)

ОК, извињавам се. Нећу ти више враћати измене на твојој СЗР, али овај случај је веома познат и траје месецима а нико га није решио. Узнемиравање јесте ако су претходно сви одбили те захтеве, а корисник прави константно нове налоге који су луци и изнова тражи да се нешто брише из архива...  Обсусер 12:13, 24. јул 2016. (CEST)

@Обсусер: Не знам о каквим годинама ти причаш када је случај са администраторске табле под бројем Википедија:Администраторска табла/архива 35/Заштита приватности отворен 14. априла ове године, што значи пре нешто око три месеца.

Није реч о некаквој архиви 35, већ је реч о архиви Википедија:Промена корисничког имена/архива3. Како може нормално постављено питање бити узнемиравање, јер је баш администраторски посао да се баве са техничким питањима које само они могу да реше?

Ја се искрено надам да ће @Dungodung: да реши овај мој захтев и то је све што треба да уради.

Горе му све пише шта треба да уради и да врати измену Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator овде - Википедија:Промена корисничког имена/архива3 и реши овај мој захтев. Koklebkon (разговор) 13:58, 24. јул 2016. (CEST)

@Koklebkon: И сам ето помињеш „/архива 35” и април месец, што значи да је месецима; знам само да се то вуче предуго времена и да би требало да се коначно реши, те да се престану сваких неколико седмица постављати захтеви неких нових корисника са прекомерно болдованим текстом који не доприносе нигде осим на СЗР админа.  Обсусер 14:03, 24. јул 2016. (CEST)

@Обсусер: Значи ти подржаваш мој став да треба коначно да се реши, можда ће овај твој став уродити плодом код Dungodunga и можда ће решити овај захтев и вратити измене Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator овде - Википедија:Промена корисничког имена/архива3?

Видећемо...  — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Koklebkon (разговордоприноси) 24. јул 2016. у 14:39

@Koklebkon: Подржавам, наравно, став да коначно треба да се реши, али то не значи да ће захтев бити испуњен. Ако не буде испуњен, опет је решено јер не може се сваких седам или месец дана питати једно те исто изнова а да неко понавља такође исто к’о папагај.  Обсусер 14:45, 24. јул 2016. (CEST)

@Обсусер: Зашто не би био испуњен?

Па ја сав оволики текст пишем баш да би захтев био испуњен, иако ме ти критикујеш због тога.

Нек уради било шта...нек врати измене Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator а ако му је то много захтевно нека барем откључа страницу како бих ја то урадио.

Мада мени се чини да би било боље да он врати измену Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator. Koklebkon (разговор) 15:08, 24. јул 2016. (CEST)

@Dungodung: Управо сада би требао да решиш овај мој захтев и никад више неће бити коментара са прекомерно болдованим текстом са моје стране. ЗАМОЉАВАМ ТЕ Koklebkon (разговор) 14:37, 27. јул 2016. (CEST)

Хоћеш ли ти решити овај мој захтев???!!!!!!!!! Koklebkon (разговор) 13:06, 30. јул 2016. (CEST)

@Dungodung: Како није проблем?

Проблем је јер се ту нарушава моја приватност мимо моје воље и захтевам од тебе да вратиш измене Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator и тиме заштитиш моју приватност.

Озбиљно ти ово говорим и захтевам да то испуниш. Koklebkon (разговор) 19:11, 31. јул 2016. (CEST)

@Dungodung: Хоћеш ли ти вратити измене Milicevic01 на последњу измену корисника Implementator и решити овај мој проблем???!!! Bendeoi (разговор) 23:11, 4. август 2016. (CEST)

@Dungodung: Зашто нећеш да вратиш ову измену???

Теби то ништа не значи а мени би пуно помогло. Замољавам те још једном. Bendeoi (разговор) 22:01, 6. август 2016. (CEST)

Зато што не мислим да треба да враћам. --Ф± 11:15, 7. август 2016. (CEST)

@Dungodung: Како то не мислиш?

Прочитај горе детаљно мој текст изнет и видећеш и схватићеш да требаш да вратиш ову измену и решиш овај мој проблем.

Проблем је пошто се ту нарушава моја приватност и ти као администратор лепо замољен од мене као корисника би требао да поступиш у складу са детаљно образложеном молбом.

Врати ову измену и све ће бити уреду или што се каже ОК. Bendeoi (разговор) 12:17, 7. август 2016. (CEST)

@Dungodung: Молим те по ко зна који пут да вратиш ову измену.

Хајде врати ову измену дубоко дубоко те молим. Bendeoi (разговор) 10:34, 16. август 2016. (CEST)

@Dungodung: Није ми јасно зашто нећеш да вратиш ову измену??? Bendeoi (разговор) 10:02, 19. август 2016. (CEST)

@Dungodung: Питам те још једном зашто нећеш да вратиш ову измену а ако и после овог пута лепо и пристојно замољен не вратиш измену прећићу на друге мере и ово ћу директно на твојој страници за разговор спочитати осталим умешаним администраторима у овај случај како би како и @Обсусер: каже случај требао да буде коначно решен. Keponires (разговор) 17:22, 23. август 2016. (CEST)

Не значи не и замолио бих те да престанеш да ми спамујеш страницу за разговор беспотребним захтевима, јер неће бити реализовани. --Ф± 02:00, 24. август 2016. (CEST)

Видиш како ја уважавам твоју молбу и нећу ти више спамовати страницу за разговор јер схватам да моји кориснички налози нису једини овде и мој захтев али то исто не обећавам да нећу спамовати Википедија:Промена корисничког имена/архива3 страницу.

Она ће бити итекако спанована док год се нереши мој захтев.

Дубоко се надам да је теби ова просута вода овде ушла у главу и да више нећеш спамерски враћати моје измене, када опет будем дошао да само мало прочачкам ту архиву и решим мој захтев априла месеца 2017. када се страница откључа.

@Dungodung: Мислио сам да ми као админ помогнеш али нећеш, теби ово пишем јер си и ти враћао моје измене ту али после овог нашег дијалога то више нећеш радити сигурно.

Једино ми преостаје зашта се надам да имам твоје одобрење да овде обавестим администраторе @Жељко Тодоровић: @Ранко Николић: @Milicevic01: који су спамерски враћали моје измене овде Википедија:Промена корисничког имена/архива3 да детаљно прочитају овај наш дијалог овде и уваже мој захтев и допусте ми да мало прочачкам ту архиву када се страница откључа априла 2017. године односно да заштитим своју приватност у складу са смерницом о заштити приватности корисника. Fibner (разговор) 14:48, 25. август 2016. (CEST)

Јубиларни чланци[уреди]

Знаш ли где се може пронаћи информација о редном броју појединог чланка / странице која је у ГИП-у? Питам јер овде недостају имена двају јубиларних чланака (#329.000 и #336.000), а и онако да знам.  Обсусер 14:43, 24. јул 2016. (CEST)

На Википедија:Јубиларни чланци недостаје #329.000 и недостаје још много (нпр. италијанска насеља је неодређено а има доле још непопуњених). Зато питам где се пронађе информација да корисник сазна редне бројеве чланака...  Обсусер 15:03, 5. август 2016. (CEST)

Spomenicaš[уреди]

Jel Spomenicaš radi ili ne? Kada će da mi dodeli spomenicu za broj izmena? --Zoranzoki21 (разговор) 00:14, 25. јул 2016. (CEST)

Hvala puno! --Zoranzoki21 (разговор) 00:14, 25. јул 2016. (CEST)

Габо Ђара[уреди]

Јели ти уопште читаш текст који враћаш?

Наравно. --Ф± 23:52, 4. август 2016. (CEST)

Јеси ли сигуран у то што кажеш? А да ли га разумеш у потпуноси? https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80:%D0%93%D0%B0%D0%B1%D0%BE_%D0%82%D0%B0%D1%80%D0%B0

Маче за тебе![уреди]

Red Kitten 01.jpg
)

Korisnik007 (разговор) 02:27, 20. август 2016. (CEST)

Чироки или Чероки[уреди]

Ово испод је линк прилога Гласа Америке о Чироки језику, чује се да новинарка и Чироки који говоре о језику и народу изговарају и, а не е. https://www.youtube.com/watch?v=Km5ADkTqPJU --ADprom (разговор) 08:48, 29. август 2016. (CEST) Ја сам мислио да је боље Чироки, под тим именом су познати у Србији, а изговарају и тако у Америци. Мада сам приметио да то и после Ч кратко изговарају, а и некад се нечује који глас изговарају па звучи као Ч`роки или Чероки. Код Македонаца је наслов Чироки, а код Руса је наслов Чероки, а у тексту пише Чероки или Чироки.

Како се иначе мења наслов, ја сам мислио да се стави преусмерење па неко од администратора одлучи да га прихвати или одбије. Треба ли за промену имена чланка питати на страници за разговор или ?--ADprom (разговор) 23:29, 29. август 2016. (CEST)

Видео сам сад. Хвала. Мислим да га није било првих дана након што сам се регистровао, јер сам негде прочитао упутство за премештање странице и то је поменуто али га ја нисам видео. Важи користићу и страну за разговор, кад је мање јасна ситуација. --ADprom (разговор) 08:28, 30. август 2016. (CEST)


Савет, Дан шести[уреди]

Имам питањце. Иако сам у тексту Дан шести (о роману Растка Петровића) означила Откровење као појам из Википедије (додала вики везу), она се не појављује, већ се показује као непостојећа страна. Последњи пасус, реченица: У роману се настављају промишљања из Откровења, прецизније из текста Пробуђена свест (Јуда). Молим те, објасни ми како ово да исправим, да бих и убудуће знала како да решим овакве проблеме. Хвала унапред. Срдачно, Dionea Rable (разговор) 22:21, 4. септембар 2016. (CEST)

Шаблон:Information[уреди]

Treba da se ažurira šablon da bi radio sa MediaViewer-om, odnosno sledeće magične reči

id="fileinfotpl_desc"
id="fileinfotpl_src"
id="fileinfotpl_date"
id="fileinfotpl_aut"
id="fileinfotpl_perm"
id="fileinfotpl_ver"
id="fileinfotpl_add"

staviti na pravo mesto, ima ih on i sad ali MediaViewer ne uspeva da ga očita, pa rekoh možda ćeš ti znati --Милићевић (разговор) 13:01, 7. септембар 2016. (CEST)

Pazi stvarno, danas radi, ništa onda --Милићевић (разговор) 11:23, 8. септембар 2016. (CEST)

Категорија:Град у Италији - без позивног броја[уреди]

Da li bi ti mogao iz sledeće kategorije da izvučeš članke sa 1 i manje interwiki veza, želim da pokrenem proceduru za brisanje istih. Spisak ubaci ovde Корисник:Milicevic01/ITnaselja --Милићевић (разговор) 22:20, 12. септембар 2016. (CEST)

Блок[уреди]

Да ли гушење скорашњих измена и беспотребно гомилање измена које се морају патролирати овог корисника заслужује блокирање или барем опомену? Већ два пута је упозорен да користи претпреглед, што није послушао. --Miljan Simonović (разговор) 20:14, 23. септембар 2016. (CEST)

Категорија:Непроверени семинарски радови[уреди]

Možeš li da pitaš bazu podataka koji sve članci iz ove kategorije nemaju interwiki vezu. Mislim, kad vidim da postoji članci Leva obala Dunava (Beograd), tuga me uhvati. To bi trebalo ili premestiti u neki drugi imenski prostor ili spojiti sa nekim clancima -- Bojan  Razgovor  15:13, 25. септембар 2016. (CEST)


Komons blok[уреди]

Filipe dali si pogledao moj primer na Komonsu, nemam opcije raditi {{unblock|reason for the request}}, niti opcije javiti ikome tamo da se stvar razjasni. Došlo je do "abuse of power" sdmina koji radi od pre par meseci na sajtu Feautred pics. A nemam neki mejl da javim nekome tamo da razmotri situaciju. --Mile (разговор) 09:08, 15. октобар 2016. (CEST)

Вандализам у чланку Хајдуци[уреди]

Обавештавам вас као администратора да сам приметио тежак вандализам у чланку Хајдуци, у другом одељку. Молим вас да ово исправите. --Немања001 (разговор) 23:15, 31. октобар 2016. (CET)

Помоћ[уреди]

Поздрав Филипе, желео бих да те питам нешто у вези лиценцирања фотографија. На мој предлог фотограф Ненад Глишић је одлучио да нам уступи своју колекцију фотографија. Он има доста фотографија места, споменика, манастира и др из готово свих места Војводине и доброг дела уже Србије. Ја сам му предложио да нам да дозоволу да качимо његове слике и он се сложио. Послао је мејл са одобрењем на permissions-sr@wikimedia.org. Занима ме да ли је мејсл стигао, пошто је човек рекао да је послао и кава је процедура даље? Могу ли слати његове фотографије.

Унапред хвала --Pinki (разговор) 18:24, 8. новембар 2016. (CET)

Он би мени фотографије слао на мејл, тако да ја не би преузимао те са фејсбука, већ оригинале који су бољег квалитета. Не разумем у чему је проблем ако он своје фотографије качи и на фејсбук. Како бих иначе дошао до њега? Он је аутор/власник фотографија и жели да нам их донира, шта је ту проблем? Такође и поједине фотографије Стевана Крагујевића имају жиг (потпис аутора) у једном делу фотографије па то није био проблем. --Pinki (разговор) 09:42, 9. новембар 2016. (CET)
Ја ставрно не знам шта да радим. Човек жели да нам донира фотографије које би нам знатно побољшале квалитет чланака. Добили бисмо фотографије у многим чланцима у којима нема ни једне фотографије, а ми сада смишљамо стотине разлога на који начин да то опструирамо. Човек је фотограф и има огромну гомилу фотографија. Качио их је на фејсбук и то нема никакве везе са овом причом. То је само место где сам те фотографије видео и где сам ступио са њим у контакт. Могу ли ја или не качити те његове фотографије? Човек ми је дао дозволу. Немој мо малтретирати сад човека да на један мејл шаље мени фотографије, а на други вама опдобрење. Човек се јавио и рекао да је спреман да донира. Шта сад још треба? --Pinki (разговор) 10:09, 10. новембар 2016. (CET)
Ok možeš li samo malo pojasniti? Ali lepo običnim rečima, jer nisam preterano kompijutrerski stručan, a i čovek koji donira fotografije je stariji čovek, ne verujem ni da on baš ima preterano iskustva sa ovim stvarima. Znači ja okačim sliku na Vikipediji i u licencu stavim mejl sa CC dozovlama. E sad mi moraš pojaniti ovo, kakva je to CC dozvola i kako link ka mejlu kad niko ne može da uđe u moj mejl? Najbolje mi daj neki primer--Pinki (разговор) 11:37, 11. новембар 2016. (CET)
Може ли овако Датотека:Spomen-ploca Isi Jovanovicu.jpg? --Pinki (разговор) 20:19, 11. новембар 2016. (CET)
Hvala puno na pojašnjenju--Pinki (разговор) 13:45, 12. новембар 2016. (CET)

Важи, само не качим све фотографије које ми пошаље. --Pinki (разговор) 13:16, 15. новембар 2016. (CET)

Јел ок сад? --Pinki (разговор) 21:03, 15. новембар 2016. (CET)

Važi, večeras šaljem mejlove sa linkovima. Pozdrav i Hvala --Pinki (разговор) 09:39, 16. новембар 2016. (CET)

Mejl[уреди]

Poslao sam mejl. Zoranzoki21 (разговор) 21:11, 20. новембар 2016. (CET)

Jesi li pogledao što je stiglo od mene na permissions? Zoranzoki21 (разговор) 22:17, 28. новембар 2016. (CET)

Forever Living Products[уреди]

Vikipedije na drugim jezicima imaju članak o toj kompaniji već duži niz godina. --Dcirovic (разговор) 23:50, 19. децембар 2016. (CET)

Аргентина[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Аргентина да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 30. 12. 2016. — 06. 01. 2017 --Zoranzoki21 (разговор) 23:00, 30. децембар 2016. (CET)


Ти одлучи. Да ли брисање или почетник. [1] Zoranzoki21 (разговор) 12:58, 1. јануар 2017. (CET)

Preusmerenja[уреди]

Možeš li napraviti preusmerenja za na članke koji koriste šablon Porodično stablo koristeći umesto šablona Jez šablon Commonscat? Potrebno mi je to da poplavi ta porodična stabla. -- Bojan  Razgovor  11:46, 11. јануар 2017. (CET)

Bojim se da sam se preracunao i da bi trebalo praviti preusmerenja na sve clanke koji koriste sablon Infokutija biografija. Mozes li i to da odradis ili da mi posaljes kod, pa cu ja? -- Bojan  Razgovor  02:57, 14. јануар 2017. (CET)

m:User:COIBot/XWiki/ribolov.co.rs link spam?[уреди]

Hey mate. Would you mind having a look, or asking someone to have a look at, the contributions for ribolov.co.rs. To me it looks like link spam, and potential CoI edits. Same IP range adding it, and I have previously removed some, though they are coming back. When that occurs, it is not me to have the battle at a single wiki. To me that seems fish (full pun meant). Thanks if you can. Billinghurst (разговор) 12:37, 13. јануар 2017. (CET)

Brisanje[уреди]

Pozdrav, zaboravih da označim i stranicu za razgovor za brisanje — Разговор:Злочини партизана у општини Смедеревска Паланка --Pinki (разговор) 18:43, 21. јануар 2017. (CET)

Stane Potočar[уреди]

Promenili ste moj popravak o državi rođenja Staneta Potočara. Kako je rođen 1919, ne može biti to država Austro-Ugarska, pošto te države više nema. Pozdrav Bojan

Onda molim da vi popravite jer možete na cirilici, ja ne mogu. Ali stavite pravilnu državu, dakle rođen je u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Pozdrav Bojan

Dodao sam si ćirilsko pismo na kompjuter i nadam se, da je sada OK. Pozdrav iz Ljubljane Bojan

FelixBot[уреди]

Za slučaj da nisi primetio Felix ti ne radi --Милићевић (разговор) 19:37, 7. фебруар 2017. (CET)


Списак српских филмова[уреди]

Податак да је преко 150 филмова снимљено у околини Панчева односи се на комплетну југословенску кинематографију, а не на око 250 играних филлмова снимљених након 1992. године, такође с обзиром да је ово списак српских играних филмова на њему се не налазе и филмови за које је Филмски центар Србије издвојио одређена средства за мањинску копродукцију, те тако филму Игла испод прага није место на овом списку, пошто је то црногорски филм. -- 11:28, 10. фебруар 2017. (CET)

Фотографије и давање дозволе[уреди]

Ако се погледа прво „спорно” одобрење које је уредно послато на permissions-sr@wikimedia.org , госпођа Нађа тврди да је „једини носилац ауторских права”, односно да је та права стекла наручивањем и плаћањем фотографија код фотографа. А ти уклањаш фотографије зато што „subjekat fotografije ne može biti istovremeno i autor iste”. Овде су, по мени, побркане бабе и жабе. Друге две су из приватне збирке и одобрене су као носилац ауторских права, а не аутор и ако треба нека се бришу, бришите.--Ванилица (разговор) 19:37, 12. фебруар 2017. (CET)

По том правилу ни једна фотографија која је постављена под „ауторским правима” није валидна за постављање, а тога има на хиљаде. Значи да ни један лого школе, фирме, организације правно гледано није постављен по правилу, они јесу неког платили да дизајнира и они га користе, али није њихов. Фотографије глумаца, сликара, писаца и других јавних личности, у највећој мери није поставио аутор, него су они сами дозволили... Ако је тако, онда редом, а ја одустајем од фотографија „са одобрењем”.--Ванилица (разговор) 22:35, 12. фебруар 2017. (CET)

Насловна страна[уреди]

Да ли је намерно потпис испод слике написан као "аустријско-итаљанска серија". Моја баба јесте говорила "Таљанци" али то је локализам и тешко да је граматички исправно. Поздрав--BuhaM (разговор) 10:57, 22. фебруар 2017. (CET)

Pa dajte mu neku drugu duznost. Nemoj da mislis da sam maliciozna, ali danas je na naslovnoj strani VOKMAN... Treba li da komentarisem? S jedne strane, trudimo se da Vikipedija postane pouzdan referensni izvor (i postace, hteli mi to ili ne), a s druge strane na naslovnoj strani se iz dana u dan pojavljuju elementarne gramaticke greske. Ionako smo polupismena nacija... Pa da li su tebi dali da uredjujes naslovnu stranu engleske Vikipedije? Jos jednom da napomenem, nije mi namera nikoga da uvredim, ali...--BuhaM (разговор) 11:31, 23. фебруар 2017. (CET)
Схватила! Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 23:38, 23. фебруар 2017. (CET)

1992. или 1991.[уреди]

Pozdrav! Primjetio sam da ste uklonili moju izmjenu na članku Kroz prašume Južne Amerike. I ja sam u početku mislio da je film iz 1991., ali IMDb navodi da je film iz 1992., vjerujem kako je IMDb pouzdan izvor za filmove, vidim da neke stranice navode da je film iz 1989. ili 1990., ali mislim kako se IMDb-u može vjerovati. Dvanaesti Igrač (разговор) 11:45, 25. фебруар 2017. (CET)

Страгари[уреди]

Поздрав. Приметио сам да сте вратили једну моју измену на страници Страгари. Уместо тога, могли сте само једно слово исправити. Иначе, Страгари су били једна од пет градских општина града Крагујевца до 2008. године (у тексту је стајало да су још увек).--AirWolf (разговор) 23:32, 27. фебруар 2017. (CET)

Драган С. Танасијевић[уреди]

Молим те погледај Историју измена ове странице. Наиме, дошло је до брисања неких датотека, вероватно због линценце или одобрења, а чији је аутор сам Драган. Ја сам се укључио у уређивање странице и требало би да поставим још фотографија, већином портрета. У контакту са њим, замолио ме је да се уклоњене фотографије врате, па ако треба да се правилно линцецира, дао би валидно одобрење. По сећању уклоњене су фотографије Патријарха Павла, Иринеја и још неких епископа. Све у свему, шта сад? Поздрав,--Ванилица (разговор) 19:37, 12. март 2017. (CET)

Correction retrieved[уреди]

Hello Dungodung,

My correction on the Забел Јесајан page has been retrieved. The correction was as follows: "Интервју са америчким преводиоцем књиге „Баште Силихдара”" instead of "Интервју са турским преводиоцем књиге „Баште Силихдара”". If you follow the external link from Спољашње везе, as well as http://www.hurriyetdailynews.com/the-renaissance-of-an-ottoman-armenian-feminist.aspx?pageID=238&nID=78229&NewsCatID=474 you will convince yourself that the translator into English is really American, and not Turkish, although the interview was published in a Turkish newspaper.

Doctor Gregory (разговор) 23:48, 14. март 2017. (CET)

Zašto brisanje Luka Vučković[уреди]

Vidim da si obrisao stranu koju sam počeo da pravim o umjetniku iz Budve, interesuje me samo razlog brisanja strane jer mislim da nisam krsio pravila sajta??

Zahvaljujem se na brzom odgovoru i uputstvima za pisanje članka. Ja sam, na žalost, nov na Wikipediji i vjerovatno je trebalo da prvo probam da napravim članak u "PESKU" pa tek onda da ga objavim. Naravno članak će biti mnogo duži sa slikama, referencama i bez hvalospjeva. Jedino me bunilo to što su obrisali fotografiju slike koju je Luka naslikao sa objašnjenjem da se krše prava i da je vjerovatno djelo nekog drugog. Ako može par uputstava za postavljanje slika (pored onih koja čitam iz generalnog vodiča) bio bih jako zahvalan. Mislim da će članak naći mjesta na ovom sajtu jer se radi o izuzetno talentovanom čovjeku bez likovnog obrazovanja, a sa izvanrednim osjećajem za lijepo (ovo nisu samo moje riječi već i riječi ljudi koji se ozbiljno bave likovnom kritikom).

Unaprijed hvala, Vladimir Jelušić

Nikola Pesic[уреди]

Hvala, Dungo, jeste, ima veze sa mnom. Umetnik je napredovao pa sam resila da apdejtujem clanak. Prvo ovde, pa onda i na spanskoj i engleskoj viki. Ja sam mislila da treba da mu se posalje otrs broj pa da ja posaljem slike sa sve brojem, ali ako ti kazes da posaljem odmah na ostavu, poslacu, samo ne znam koju dozvolu da stavim. Pending OTRS? Pomalo sam zaboravila kako se to radi, al valjda cu se opsetiti... --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 21:16, 23. март 2017. (CET)

Poslala sam 3 slike, cetvrtu cu poslati kasnije. Meanwhile, mozes okaciti OTRS na ove sto sam poslala... Fala. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 21:52, 23. март 2017. (CET)
Super. Hvala! --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:13, 24. март 2017. (CET)
Паде ми на памет, да ли је и за претходне 4 слике које су већ биле у чланку потребно ставити тај отрс? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:18, 24. март 2017. (CET)
Reci cu mu da posalje isti tekst za te slike na isti imejl. Kad ga dobijes, pretpostavljam da nemam sta ja da radim, ti ces dodati otrs na te 4 slike? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 14:18, 27. март 2017. (CEST)

Linux i terminal[уреди]

Možeš li da dodaš podnaslov Literatura u sve članke koji koriste šablone harvnb i sfn (osim naravno u onima kojima već postoji taj podnaslov?) Ja ne mogu u Dosu cilirilcu da kucam. -- Bojan  Razgovor  05:34, 27. март 2017. (CEST)

Википодаци[уреди]

Направио сам. Не знам где/како ће да се користи, па можда требадне још нешто превести и прилагодити.  Обсусер 21:22, 16. април 2017. (CEST)

Molim te opomeni korisnika Корисник:MareBG da prestane sa ratom izmenama na Šablonu:Opština Stara Pazova--Pinki (разговор) 23:24, 20. април 2017. (CEST)

Корисник Pinki је покушао да избрише 26 мојих шаблона, цео дан прави измене што се може видети у историји. Након што му је објашњено од мене и корисника Obsuser,неко време је престао са брисањем, а онда поново наставио. Пошто очигледно не жели да послуша и већ 7 сати брише и мења моје шаблоне, нека му неко са мало више утицаја овде објасни да то не сме да ради. Ово је чист инат и безобразлук а не покушај да се унапреди википедија. --MareBG (разговор) 23:29, 20. април 2017. (CEST)

Preusmerenja[уреди]

Možeš li da napravi preusmerenja koristeći Sabblon Commonscat? Interesuje me šta sve od ovih članaka nemamo. -- Bojan  Razgovor  12:47, 22. април 2017. (CEST)

Hvala. I koristi samo šablon Datum smrti kao referecu ako možeš. Pošto meni trebaju samo biografije zasada, brže ćeš završiti. -- Bojan  Razgovor  05:15, 26. април 2017. (CEST)

Покрајац[уреди]

Ово је мало небитно, али зашто си поништио измену, ако већ постоји шаблон без извора? -- SRBMilosHaran (разговор) 00:14, 24. април 2017. (CEST)

Ма опуштено. Свима се дешава. :) -- SRBMilosHaran (разговор) 22:53, 26. април 2017. (CEST)

Донирање фотографије[уреди]

Поздрав Филипе, Да ли су ти на мејл стигле неке фотографије? Нашао сам још једног донатора фотографија. --Pinki (разговор) 20:45, 9. мај 2017. (CEST)

Hvala puno, kačim večeras slike i šaljem linkove. Stigli su mi i neki mejlovi da su od prethodnog donatora istekle dozvole, mogu li i te slike slati ili? Da ne bih ponovo maltretirao čoveka da šalje slike--Pinki (разговор) 10:27, 10. мај 2017. (CEST)
Hvala puno na informacijama--Pinki (разговор) 08:02, 11. мај 2017. (CEST)

Хеј па ја на крају ипак нађох и послах дозоволу за слику места погибије Бошка Бухе, надао сам се да си видео. --Pinki (разговор) 20:56, 14. мај 2017. (CEST)

Није ми дозвољено да сачувам измену[уреди]

У чланку Рат на Косову и Метохији, не могу да сачувам своју недавну измену. Појављује ми се овај шаблон када хоћу да сачувам: Аутоматски филтер је препознао ову измену као потенцијално штетну и стога је није дозволио. Уколико сматрате да измена ипак јесте конструктивна, контактирајте неког од администратора. Молим да ми објасните у чему је проблем.--Немања001 (разговор) 09:17, 12. мај 2017. (CEST)

Питање[уреди]

Можеш ли да ми извучеш списак категорија у којима су укључене категорије Насељена мјеста у Федерацији Босне и Херцеговине и Насељена мјеста у Републици Српској на Корисник:Zoranzoki21/kategorije Мислим на категорије оваквог тј. сличног садржаја:

Категорија:Општина ххх
[[Категорија:Насељена мјеста у Федерацији Босне и Херцеговине]]

или

Категорија:Општина ххх
[[Категорија:Насељена мјеста у Републици Српској]]

То ми треба због тога што хоћу да исправљам увод како је на тргу одлучено и литературу, по Ранковом предлогу на мојој сзр. Ја то немам појма преко пајтона да извлачим (опционо ако можеш, објасни ми) (али остало научих, само ми то није јасно), а у Авб морам категорију по категорију да наведем и онда ми то ради. Надам се да си разумео шта хоћу. Zoranzoki21 (разговор) 20:18, 13. мај 2017. (CEST)

Нема излистан списак категорија по општинама РС нити БиХ, а у тим категоријама тих општина је једна од тих категорија, али нису наведене у главним категоријама никако тако како си навео (тј. никако) На пример: Општина Оштра Лука. У њој је наведена категорија, али у главној није, па сам мислио да ми извучеш списак или да ми објасниш како па да сам. Zoranzoki21 (разговор) 23:53, 14. мај 2017. (CEST)

Вијести[уреди]

Кандидовао сам за добијање бирократских права на Викивијестима, значила би ми твоја подршка. — Ранко   Нико лић   13:36, 18. мај 2017. (CEST)

Прошло је и више од 7 дана, нико није против. — Ранко   Нико лић   17:50, 31. мај 2017. (CEST)

Остава[уреди]

Да ли и они имају као и ми списак дозвола? Zoranzoki21 (разговор) 19:03, 24. мај 2017. (CEST)

Немају? ОК. Питао сам те мејлом још нешто везано за то. Zoranzoki21 (разговор) 21:24, 24. мај 2017. (CEST)

Znam, a opet mi je nekako to brze, nego da sam prevodim i popunjavam. -- Bojan  Razgovor  04:27, 29. мај 2017. (CEST)

Да ли може једна помоћ везано за пајтон (читај: бота)? Zoranzoki21 (разговор) 20:29, 31. мај 2017. (CEST)

Не да ти радиш нешто, него да те питам како да додајем шаблон сзр на странице за разговор? Знам ја како, али је додавао иако га има, па сам мислио да ми даш команду. Zoranzoki21 (разговор) 20:33, 31. мај 2017. (CEST)
Океј. Срећан пут! Zoranzoki21 (разговор) 21:05, 31. мај 2017. (CEST)

Кад се вратиш, обрати пажњу на админ таблу и фрку која је испала око свађе на шаблону. Не треба овако сукоби да се решавају. Позз --ANTI_PRO (разговор) 17:24, 3. јун 2017. (CEST)

OTRS[уреди]

Здраво, пребацивао сам слике чланова САНУ са наше Википедије на Оставу и један корисник ме је обавјестио да датотеке пребацујем под погрешном лиценцом, јер према ОТРС тикету те датотеке треба означити {{GFDL |migration=not-eligible }} лиценцом, а не онима које се сада код нас користе. Колико ја видим на странице Дозвола за објављивање нема нигдје назнаке којом лиценцом се те датотеке означавају, а пошто си ти члан ОТРС тима, да ли би могао назначити те лиценце негдје на тој страници, можда у напомени? — Ранко   Нико лић   02:21, 12. јун 2017. (CEST)

Нашао сам неколико ИД ОТРС тикета које немамо на нашем списку дозвола за објављивање, а требао би те ИД тикете замијенити бројем тикета како би се поставио одговарајући шаблон на те странице. Можеш ли поставити поставити податке на страницу дозвола за објављивање када ти ја пошаљем ИД тикета? — Ранко   Нико лић   20:20, 12. јун 2017. (CEST)
Можда сам досадан, али шта ћу кад си ти једини из ОТРС код нас, да ли има још ових дозвола којима лиценце нису CC-BY-SA или CC-BY, јер ја имам утисак да се код нас не гледа на лиценцу него само на дозволу, а на Остави је то подједнако битно. Потребни су ми бројеви тикета за сљедеће ИД тикета: 5595400, 5587250, 6449898, 7604223, 7910283, 7989918, 8228925 и 8760163. То је за почетак, биће сигурно још. И да ли постоји начин да ми обични смртници имамо увид у ове бројеве или морамо вас из ОТРС смарати? — Ранко   Нико лић   23:03, 12. јун 2017. (CEST)
Па видиш нисам никада о томе размишљао и не знам која је процедура. Па ја бих прво поништио ове дозволе без ОТРС кодова јер за њих немамо доказе да су дате дозволе (имамо на српском али како ћеш доказати на Остави када тамо слабо ко зна српски) и не могу се пребацити на Оставу. Тачно би требало неку расправу покренути или који је већ поступак. Кандидовао сам се на Викикњигама за бирократу, али сам и сам заборавио за гласање, па ако има довољно гласова можеш ли додјелити права. Поздрав. — Ранко   Нико лић   23:36, 12. јун 2017. (CEST)
Сљедећа тура: 6559644, 6583272, 6382508, 6640354, 6382505, 5528250, 6823779, 5933177 и 6382509. — Ранко   Нико лић   11:24, 13. јун 2017. (CEST)
Јесу ли све ове датотеке Стевана Крагујевића постављење по одобрењу за објавивање и ако јесу који је број тикета? — Ранко   Нико лић   22:31, 16. јун 2017. (CEST)
Да ли ти датум отпремања датотеке значи нешто? — Ранко   Нико лић   16:18, 17. јун 2017. (CEST)
Можда ће Ванилица знати. Сљедећа тура броја тикета за ID: 7761698, 7816543, 7848560, 8003545, 8219004, 8384203, 8444834, 8457996 и 5214738. Говори си о поништењу неких дозвола, ја мислим да би се требала поништити дозвола од Лагуне, корице књига свакако користима и без дозволе, и оне дозволе што су извојене на дно као критичне (четири чини ми се). — Ранко   Нико лић   21:39, 19. јун 2017. (CEST)
Треба постепено то ријешити, када немамо капацитете да то урадимо за дан-два. Све дозволе које нису на ОТРС систему, а уз то се не користе треба уклонити. а таквих има доста. — Ранко   Нико лић   23:59, 19. јун 2017. (CEST)
Уз слике које имају дозволу а нису на ОТРС систему, корисници су постављали везу до дозволе. Ако нема везе до дозволе, то је исто као да је датотека постављена без дозволе, јер ми не можемо знати одакле је слика преузета и са чијим одобрењем. У оним датотека за које имамо ОТРС код сам умјесто везе ка дозволи поставио ОТРС шаблон. Остале су дозволе са сајта репрезентација.рс (за који не знам да ли су датотеке у његовом власништву), лагуна и још пар са мање датотека. — Ранко   Нико лић   13:44, 20. јун 2017. (CEST)

Видим да нам се врнуо Urossusa. Видим да наставља са старим темпом, званим вандалисање. Ако га ти видиш да је наставио са својом праксом, блокни га. Zoranzoki21 (разговор) 18:36, 14. јун 2017. (CEST)

Регекс[уреди]

Ево да те питам, мада сам те био питао, али си ти баш тада кретао на пут, па нисам хтео да те смарам. Ево овако, требала би ми помоћ од тебе. Како да формулишем регекс да ми не додаје два пута шаблон страница за разговор на страницама на којима је мој бот остављао пријаве покварених повезница? Значи да регекс обухвата и ћирилицу и латиницу, тј.: страница за разговор Страница за разговор сзр stranica za razgovor Stranica za razgovor szr? Zoranzoki21 (разговор) 00:00, 18. јун 2017. (CEST)

Хвала пуно. Такође и за одговор за чекјузер. Zoranzoki21 (разговор) 11:24, 18. јун 2017. (CEST)
Како да му дефинишем да не пипа архиве, тј. да не додаје и тамо шаблон? Морао сам мало да модификујем регекс да ме би додало два пута, али ипак хвала још једном. Списак ми извлачи локално из базе ботових доприноса у именском простору Разговор (тј. аутоматски). Zoranzoki21 (разговор) 11:46, 18. јун 2017. (CEST)
Кажем ти да је 5.43.106.119 Обсусер (и она ИП адреса што сам послао као чекјузер проверу) јер не може одмах нерегистровани корисник да зна да чачка модуле, шаблоне, странице. Размисли. Ево ни ја ни дан данас се баш не разумем у модуле и шаблоне, а та ИП адреса чак зна боље. То је Обсусер. Zoranzoki21 (разговор) 12:24, 18. јун 2017. (CEST)
Сваки човек греши, зато те питам за Обса. Е сад, објасни ми оно горе што сам питао за архиве. Zoranzoki21 (разговор) 14:06, 18. јун 2017. (CEST)
Пајвики (пајтон). На то мислиш? Zoranzoki21 (разговор) 14:44, 18. јун 2017. (CEST)
ZoranBot. На корисничко име си мислио? Zoranzoki21 (разговор) 16:00, 18. јун 2017. (CEST)
За додавање текста (тј. шаблона) add_text. Невезано за то, за оставу користим другу скрипту. Zoranzoki21 (разговор) 16:43, 18. јун 2017. (CEST)
Океј. Направи ми нову ако можеш. Ја не могу, имам препуно обавеза како на Википедији тако и ван ње тренутно. Zoranzoki21 (разговор) 23:17, 18. јун 2017. (CEST)
Океј. Покушаћу сам. Zoranzoki21 (разговор) 23:21, 18. јун 2017. (CEST)

Споји[уреди]

Споји чланке Elfen Lied (манга) са Елфен Лиед. Такође и њихове историје измена. Zoranzoki21 (разговор) 23:36, 18. јун 2017. (CEST)

Океј. Само сад је било овако захтевано. Убудуће ћу тако како си рекао. Zoranzoki21 (разговор) 23:42, 18. јун 2017. (CEST)

Страница, референце[уреди]

Јел' може мала помоћ, пошто сам нови на Википедији, око референци на страници коју сам направио. Обележио сам, сваки пасус и доста сам литературе нашао и извукао, али ми треба мала помоћ око неких козметичких измена пошто видим обавештења, али не знам шта треба да се уради. Ево га линк: https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%98%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BD_%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%9B (страница о Стјепану Градићи), па ако би могао или да ми кажеш како се ради, или на том примеру да измениш и да видим шта је требало да се уради, био бих веома захвалан! :) James Jim Moriarty (разговор) 14:57, 20. јун 2017. (CEST)

Бирократска права[уреди]

Завршена су гласања на Викирјечнику и Викизворнику. — Ранко   Нико лић   01:47, 23. јун 2017. (CEST)

Стефан Војислав[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Стефан Војислав да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 25. јун — 2. јул -- -- SRBMilosHaran (разговор) 19:19, 26. јун 2017. (CEST)
 -- SRBMilosHaran (разговор) 19:19, 26. јун 2017. (CEST)

PD-1996[уреди]

Шта лиценца PD-1996 значи да наше слике из Другог свјетског рата? Могу ли се постављати на Оставу, тј. јесу ли слободне? — Ранко   Нико лић   23:17, 3. јул 2017. (CEST)

Комбинација PD-Serbia/BH и PD-1996? На Остави је PD-URAA означен као застарјела лиценца, а код енглеса 1996 преусмјерава на URAA, и по једном и по друго слике из Другог свјетског рата су слободне. — Ранко   Нико лић   23:33, 3. јул 2017. (CEST)
Мене у лиценци бунио овај дио о годинама, не знам шта тачно значи. Ако можеш, истражи то, нама овдје би то посебно значило, јер имамо доста слика из тог периода. — Ранко   Нико лић   10:18, 4. јул 2017. (CEST)

OTRS 2. дио[уреди]

Требају ми бројеви тикета за сљедеће ИД-ове: 7871857, 7924141, 8022676, 8066410, 8080159, 8121000, 8174928, 8227961, 8213982 и 8562686. — Ранко   Нико лић   15:48, 17. јул 2017. (CEST)

Блокирај Souslegionersoul тј. уроссусу глобално блокираног. Zoranzoki21 (разговор) 21:54, 17. јул 2017. (CEST)
Уупс. Извини. Махимално сам затражио овде, уместо на табли. Zoranzoki21 (разговор) 21:54, 17. јул 2017. (CEST)

Odgovor[уреди]

Dragi Dungodung, hvala za poruku. Nazalost nisam sigurna kako da Vam odgovorim. Unapred hvala na pomoci oko sredjivanja stranice za Vaseg sugradjanina, Predraga Adamova i mog oca! Srdacan pozdrav Tijana Adamov --Tijana P. Adamov (разговор) 15:11, 10. август 2017. (CEST)

Дозвола за слике[уреди]

Поздрав, какву дозволу је потребно да пошаље неко и гдје, да би се додала његова слика? Ако је то могуће. -- Vux33 (разговор) 08:03, 11. август 2017. (CEST)

Хронологија Србије[уреди]

Молим те обриши страницу, зезнуо сам се, направио сам себи толико посла, зато је боље обриши, написаћу је касније, хвала. --MilosHaran (разговор) 22:11, 14. август 2017. (CEST)

Захтев[уреди]

Да ли можеш направити списак обрисаних категорија, а које тренутно имају неки чланак у њој? Zoranzoki21 (разговор) 08:18, 2. септембар 2017. (CEST)

Ако можеш, креирај на моју подстраницу /кат. Zoranzoki21 (разговор) 08:19, 2. септембар 2017. (CEST)

Шаблон Добродошлица[уреди]

Поздрав, према овој страници шаблон се треба субстовати, као и шаблон за анонимце. — Ранко   Нико лић   16:56, 12. септембар 2017. (CEST)

Bot[уреди]

Malo je bot bio bezobrazan, pa je brljao [2]. Nije hteo da sluša Face-wink.svg. Ništa strašno, samo proveri ako ima još takvih greškica. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 22:48, 15. септембар 2017. (CEST)

Блок[уреди]

Нимчевић је блокирао Обсусера због троловања (малопре тек провалих кад сам хтео да му пошаљем поруку). Као разлог је навео троловање због овог: https://sr.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0:%D0%A7%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%9A%D0%B5&diff=next&oldid=15452593

И то на три месеца. Ја, кеве ми, не видим овде ни б од блока. А камоли да се договри о овим казнама. Обсусер је користио сличну аргументацију као ти у расправи. Кеве ти види размисли и одблокирај Обсусера (како се не би почињала нова расправа на админ табли и цела она спирала), јер је реално овде надљао ни крив ни дуЖан. Не знам зашто Нимчевић блокира људе који воле да остављају дугачке коментаре. Стварно. Краткост у изјашњавању је пре реткост, него правило. Увек. Километарске расправе су дифолт. --ANTI_PRO (разговор) 19:37, 23. септембар 2017. (CEST)

А шта треба да уради тај корисник Obsuser па да буде блокиран и шта је ово горе ако није троловање? Можда је требао неког другог да испрозива па да га блокирате?! Др Нешо 2 (разговор) 02:14, 24. септембар 2017. (CEST)

Mala primedba[уреди]

Želim samo skrenuti pozornost da je 11.-12. 10. 2017. patrolisan vandalizam/spam na stranici Spisak srpskih imena. Pozdrav. 87.250.52.82 (разговор) 10:44, 14. октобар 2017. (CEST)

Филипе, вратио сам измене које је ИП који ти је оставио поруку навео, јер сам у списку непатролираних измена видео да је затражио на админ табли. Zoranzoki21 (разговор) 10:50, 14. октобар 2017. (CEST)

Споменица за тебе![уреди]

Team Barnstar Hires.png Споменица за колегијалност
Ne izlazi mi u rezultatima u srpskoj wikipediji tema koju sam napisao. Sta treba jos dodatno da uradim, da bude vidljiva, sem mi se nalazi na pesku...? Blagovesnik (разговор) 17:59, 15. октобар 2017. (CEST)

Кекс за тебе![уреди]

Choco chip cookie.png Veliki pozdrav. Gde je moja tema Ватрослав Мимица? Кako iz peska ubaciti temu da bude vidljiva? Blagovesnik (разговор) 20:39, 15. октобар 2017. (CEST)

Prijava[уреди]

Nisam u toku, da li je nešto skoro menjano kod prijavljivanja botova? Traži mi lozinku i kada je ukucam ne prepoznaje je. -- Bojan  Razgovor  06:59, 16. октобар 2017. (CEST)

Lenjin[уреди]

Nisi trebao poništiti izmene, hteo sam da odradim ceo članak. Karel Capek (разговор) 13:42, 12. novembar 2017. (CEST)

Настави =) Acamicamacaraca (разговор) 13:44, 12. новембар 2017. (CET)

Поштовани администратору[уреди]

Поштовани администратору, замолио би Вас да уклоните или само уклоните писани садржај на налогу "Lorenci23". То је мој налог који сам направио 2011. године, али наиме, заборавио сам шифру од тог налога, а имјел адреса на коју је налог повезан, ја мислим да сам је обрисао. Ја сам 100 % власник тог налога и замолио би Вас да обришете тај налог. Ово је мој један једини налог са којег Вам пишем сада и други налози ми нетребају. Не знам како да докажем да сам власник налога под именим Лоренци23, зато што сам све заборавио, направио сам га као дете 2011. године. Ако већ не можете га обрисати, само уклоните садржај тог налога. Ја сам сада изменио садржај, али сигурно ће администратори вратити стари садржај. Молим Вас, тај други налог ми не треба, ово је један једини мој главни налог. Славен Станојевић --Kraguj23 (разговор) 22:49, 16. новембар 2017. (CET)

Мој стари налог[уреди]

Нека остане, као што сте рекли, онај садржај на налогу што сам написао. "Добро дошли на моју страницу" - тај садржај. И хвала Вам пуно. --Kraguj23 (разговор) 10:38, 17. новембар 2017. (CET)

an help for Sabrina Ferilli[уреди]

Good morning from Coreca, Calabria. I am writing to greet you and know how you are. I'm pretty good for now. I also write to ask you a little help as far as the page that I reported you. I tried to do something with the dictionary in my kit, but it's small. Eventually if I can do something for you in Italian and attached dialects, just ask me, I'm at your complete disposal. Greetings from Calabria--Luigi Salvatore Vadacchino (разговор) 12:57, 9. децембар 2017. (CET)

Црногорски језик[уреди]

Зашто је избрисана моја измена на страници "Црногорски језик"? Црна Гора је добила међународни код за црногорски језик, не знам чему све ово? --Ookuninusi (разговор) 7:57, 12. децембар 2017. (CET)

ОТРС број тикета[уреди]

Потребан ми је ОТРС број тикета за ИД 8471643, наравно ако није проблем. — Ранко   Нико лић   04:35, 13. децембар 2017. (CET)

Mirko Latinović[уреди]

Pozdrav Dungodung, tek pokušavam da sastavim da razmume kako sve funkcioniše ovde, a stranica mi je već obrisana tri puta, i sad je još i označena kao reklama, što u potpunosti nije tačno. Spreman sam da uredim stranicu i obezbedim sve šta je potrebno samo ne znam tačno šta treba i šta nije bilo u redu. Poslao sam poruku i korisniku koji ju je obeležio kao reklama, ali bi mi i tvoja pomoč bi mi mnogo značila, pošto si mi ti poslao poruku dobrodošlice, i rekao bih po prepiskama da ti pomažes :) Hvala ti mnogo unapred Lemikitao (разговор) 15:39, 20. децембар 2017. (CET)lemikitao

Molim pomoć[уреди]

Zdravo,

Nekidan sam naišao na englesku verziju članka o našoj biblioteci u BL, i tamo gdje u zagradi piše "Serbian, Croatian, and Bosnian: National and University Library of the Republic of Srpska", ja izmijenim i umjesto engleskog naziva stavim naš, "Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske", na latinici kako ne bih morao mijenjati ništa drugo.

Danas se neki Operator873 napravi pametan pa obrisa moju izmjenu i napisa mi: „Welcome to Wikipedia, and thank you for your contributions. Although everyone is welcome to contribute constructively to the encyclopedia, please note that there is a Manual of Style that should be followed to maintain a consistent, encyclopedic appearance. Deviating from this style, as you did in National and University Library of the Republika Srpska, disturbs uniformity among articles and may cause readability or accessibility problems. Please take a look at the welcome page to learn more about contributing to this encyclopedia. Thank you. Operator873CONNECT 18:07, 14 December 2017 (UTC)”

Možeš li mi pomoći, imaš li predsstavu na šta je mislio, šta je to čime sam odstupio od smjernica?

Hvala unaprijed, Pozdrav, Dejan

Резултати првог Б-е разреда Београдског подсавеза у фудбалу 1960/61.[уреди]

Здраво,

Ако можете да обришете ову страницу хтео сам нешто али није добро испало. Када будем средио онда је постављам.

Хвала.

Поздрав Batavele (разговор) 13:45, 30. децембар 2017. (CET)

Хвала. Batavele (разговор) 22:32, 30. децембар 2017. (CET)

Pomoć[уреди]

Da li možeš botom prebaciti podatke za 2011. godinu kao ja ovde iz odgovarajuíh sablona za demografije sa italijanske vikipedije? Cenim da ima preko 10.000 takvih clanaka bez podataka za 2011. godinu. -- Bojan  Razgovor  04:25, 13. јануар 2018. (CET)

Da li bi mogao jednom godisnjem da poteras bota kroy glavni imenski prostor da doda DEFAULTSORT u biografske clanke i sortira po prezimenu. Mislim da si to vec radio nekada. Nekad zaboravim da stavim, nekad me mrzi (kao o ovim meksiskim predsednicima sto od viseznacnih odrednica pravim clanke), drugi ni ne znaju da to treba stavljati i tako... Nakupi se. -- Bojan  Razgovor  05:02, 21. јануар 2018. (CET)
Da li bi mogao da ponovis za spanska sela sa ukrajinske vikipedije? Treba mi za godine 1970, 1981, 1991, 2001 i 2011. Ako postoje podaci, prepisi nove umesto postojecih-- Bojan  Razgovor  07:29, 14. фебруар 2018. (CET)
Filipe, mogu li da tepodsetim. Kategorija se bas napunila? Ili da mi posaljes kod, ja cu izmeniti sta treba da izmenim. -- Bojan  Razgovor  04:43, 22. март 2018. (CET)
Mogu se raditi i mesta u Brazilu sa portugalske vikipedije Категорија:Клице Бразил ажурирати i Категорија:Клице Бразил ажурирано (пописом из 2010) -- Bojan  Razgovor  05:34, 9. април 2018. (CEST)

Чланак - Графит (натпис на зиду)[уреди]

Видим да си оставио примедбу на страни за разговор: "Колико ја знам, италијанска реч "Графити" је плуралија тантум". Нисам лингвиста, па те молим да ми мало уобличиш ово, ако ти није тешко. Имам референцу на Британици, али не могу лепо да преведем овај податак, да звучи елоквентно Face-smile.svg --BuhaM (разговор) 13:42, 17. јануар 2018. (CET)

Тако пише и на сајту Британике, али не знам да ли га ми у српском језику користимо баш у том облику или чешће у једнини.
Погледаћу по неким новијим историјама уметности, али немам тренутно баш неки избор. Надам се да ће се неко са ФЛУ залетети...

Obrisan link[уреди]

Pozdrav Imam pitanje jedno,nije mi jasno zašto je obrisan link za trenutne vremenske podatke u Pančevu? Sajt je koristan i isključivo je informativnog karaktera,takođe,meteorološka stanica i sajt su moji pa ne vidim gde je problem (nije nikava reklama sajta,prodaja,zarada i sl) ,svi podaci koji se nude tu su tačni. Meteopancevo (разговор) 10:53, 20. јануар 2018. (CET)

Izmena[уреди]

Pogledaj molim te [ovu izmenu] ja mislim da nije uredu da se to radi.--ЗаЗаМа шта кажеш!? 22:32, 20. јануар 2018. (CET)

Pozdrav, prvenstveno sam mislila na imitiranje tuđeg potpisa i to od administratora inače cela rasprava je totalno besmislena ЗаЗаМа шта кажеш!? 10:52, 21. јануар 2018. (CET)
Намерно да би ми права била већ једном уклоњена, да спокојно могу доприносити другом пројекту. Zoranzoki21 (разговор) 12:30, 21. јануар 2018. (CET)

Spomenicaš[уреди]

... valjalo bi ga pokrenuti --Милићевић (разговор) 20:37, 2. фебруар 2018. (CET)

Споменица[уреди]

За ону споменицу коју сам ти дао,ако ти се свиђа боја стави је на врх.Десиће се нешто јако чудно! Zemljaglupanija (разговор) 20:13, 8. фебруар 2018. (CET)Zemljaglupanija

БатаВеле[уреди]

Видео сам Вашу измену за <br /> и <center></center>. Ако Вам није тешко објасни те ми разлику између празног реда и <br /> и зашто не могу да центрирам текст испод слике или наслова у табелама. Много би ми значило због даљег рада.

Хвала. Поздрав. Batavele (разговор) 15:08, 21. фебруар 2018. (CET)

Велики (Мали) Борич[уреди]

Поздрав, замолио бих те да обришеш преусмјерење, тј. страницу [3] , пошто сам поправио све везе, тако да све директно воде на Велики Борич.

И ово преусмјерење такође. [4] Доктор наука (разговор) 14:22, 31. март 2018. (CEST)

Важи, хвала. Доктор наука (разговор) 11:23, 1. април 2018. (CEST)

Slanje slika s OTRS[уреди]

Helou Felipe, kako si? Vidi, hocu da posaljem na ostavu dve nove fotografije slika Nikole Pesica, ali pravo da ti kazem skroz sam zaboravila kako to ide, i evo trazim 15 min neko uputstvo ali ne mogu da nadjem. Jesi li ti jos uvek tamo na Ostavi (onoj glavnoj)? Bi li me podsetio kako to ide? Ne mogu da nadjem ni onaj tekst za davanje prava sto obicno salju vlasnici autorskih prava na neku imejl adresu... Skroz sam ispala iz fazona. Ja cu u medjuvremenu da aktualizujem tekst na engleskom jeziku, a ti kad mozes, javni mi se. Hvala puno. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 18:34, 4. април 2018. (CEST)

Ok, hvala. U toku sledece nedelje nadam se da ce stici tri imejla ili jedan sa tri slike od Nikole licno na permissions-sr@wikimedia.org i na moju adresu. Kad stignu, ja cu ih poslati na nasu vikipediju a onda pretpotavljam da bi vi trebali da ih prebacite na glavnu ostavu. ili da ih odmah posaljem na Glavnu ostavu? Totalno sam sve pozaboravljala kako se radi... Sorry.--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 23:19, 8. април 2018. (CEST)

FelixBot[уреди]

Филипе зашто ми већ дужи временски период твој бот не рачуна написане чланке Корисник:FelixBot/чланци? Пише да имам 40, а ја сам написао око 600. Са друге стране измене и патролиране измене ми лепо рачуна.--Марко Станојевић (разговор) 13:31, 12. април 2018. (CEST)

Pliz se uključi u respravu na trgu oko šablona za naselja i druge objekte na Kosovu. Nije samo meritumska. Nego i pirtanje pravila Vikipedije. Bojan je napravio jednu izmenu pozivajući se na 5 stubova, a Lackope je revertovao pod tvrdnjom „da za izmenu ne postoji dogovor zajednice“. Ko je upravu? Ti imaš najviše staža ovde, ap pretp. da znaš. --ANTI_PRO (разговор) 18:18, 12. април 2018. (CEST)

Samo laganezi :) Bez žurbe, ima ovo još da potraje. Moramo rešiti stvar. --ANTI_PRO (разговор) 20:19, 12. април 2018. (CEST)

Ништа, хвала теби.--Марко Станојевић (разговор) 00:04, 13. април 2018. (CEST)

И ја бих да се пожалим. Бот није израчунао тачно број патролираних измена никоме. Надам се да ће се при следећем раду исправити. Ако не, онда провери шта доводи до проблема. Поздрав! Zoranzoki21 (разговор) 19:47, 17. април 2018. (CEST)

Мислим да су нешто чачкали у логу и да се сада мало другачије гледају те патролиране измене. Анализа и евентуална исправка ће морати да сачекају боље дане. --Ф± 21:18, 17. април 2018. (CEST)

Проблем са тикетима[уреди]

Филипе зашто ови са оставе желе да обришу ове скике кад оне имају уредне тикете које си ти доделио након добијених сагласности аутора,

ticket #2013072410001318.
ticket #2013061810009682.

Молим те разреши овај проблем Унапред хвала--Dr Milorad Dimić (разговор) 12:42, 17. април 2018. (CEST)

Филипе дошао сам да те критикујем мало зато што си испатролирао ову измену [5] и тако је седела пет дана.--Марко Станојевић (разговор) 15:27, 17. април 2018. (CEST)

Idi na Idejni trg imamo pokušaj otvorenog kršenja pravila Vikipedije i glasanja o stavrima o kojima je zabranjeno glasati. I to od strane administartora. Dečko (Lackope) je prekršio svako 5 ili 6 pravila Vikipedije pokretanjem onog glasanja. Sve što treba da znaš (ako nisi čitao celo onu raspravu iznad) jeste da se u raspravi iščistilo i spoznalo da je sadašnje stanje POV i u smislu toga je pokrenuto glasanje o tri moguća predloga kako da se to stanje pormeni. Dakle glasalo se o predlozima/tehničkim modalitetima, ne o meritumu. To je zabranjeno. Ovaj naš pro admin je pokrenuo raspravu o meritumu pod navodom da o sadržini ovog projekta odlučuje većina na glasanju. Mislim da sam ti sve rekao. Molim te idi zabrani ono inače kreemo putem hr.wikipedije, meni je to očigledno.

Ova priča je mnogo važna, jer se ovde testiraju limiti dokle ide ova enciklopedija. Jer se većina politički ne slaže sa promenama. Ako proguraju svoj politički stav, prilično je jasno da je projekat ugrožen i da je stavljena jasna linija dokle sme projekat da ide, a da politika u ključnim delovima određuje šta je sadržaj. Ne bih te cimao da je neka periferna ili efemerna stvar, svađa 2 ili 3 korisnika. Ovo je ogromna priča. Interveniši! --ANTI_PRO (разговор) 14:39, 18. април 2018. (CEST)

Pa zato i traje toliko i tako intenzivno, jer se ljudi ne osvrću na najbolje argumente i debatuju činjenicama, nego iznose vlastita mišljenja, ustvari političke stavove i onda jovo-nanovo moraš da ih vraćaš na diskusiju. Ti pročitaj kad budeš mogao, veruj ovo će ovde ostati sigurno otvoreno još nedelju dana kako je počelo. --ANTI_PRO (разговор) 20:33, 18. април 2018. (CEST)