Пређи на садржај

Википедија:ЦЕЕ пролеће 2015

С Википедије, слободне енциклопедије
Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ (завршена такмичења)

ЦЕЕ пролеће је назив међународног такмичења у уређивању чланака које ће бити одржано у пролеће 2015. године (на Википедији на српском језику од 1. до 31. маја). Такмичење ће имати за циљ да побољша сарадњу између различитих језичких верзија на Википедији, као и да помогне уређивачима из овог региона да сазнају више и повећају покривеност релевантних тема из држава учесница на Википедији на различитим језицима.

Такмичење је организовано од стране добровољаца из Вики заједнице у различитим земљама региона и огранцима Викимедије. Подршку су пружиле и многе културне институције и школе.

АлбанијаАустријаЈерменијаАзербејџанБелорусијаБосна и ХерцеговинаБугарскаХрватскаЧешкаКипарЕстонијаГрузијаГрчкаМађарскаКазахстанЛетонијаЛитванијаСеверна МакедонијаЦрна ГораПољскаРумунијаРусијаСрбијаСловачкаСловенијаТурскаУкрајина

У суштини: Напишите чланке о некој од држава Централне и Источне Европе (нпр пољска кухиња, географија Мађарске, румунски речни систем, планине у Бугарској, украјинска пољопривреда, руска историја ....) и освојите вредне награде.