Владимир Ђорђевић (аикидока)

Из Википедије, слободне енциклопедије
За другу употребу, погледајте страницу Владимир Ђорђевић.
Владимир Ђорђевић
Vladimir Mr.V Djordjevic.jpg
Рођен 23. јануар 1973.
Београд, Србија
Резиденција Мајами, Флорида
Борилачка вештина Реални Аикидо, Одбрана
Учитељ(и) Љубомир Врачаревић
Ранг Мајсторства Мајстор, Главни Инструктор,      Црни појас 6. Дан
Веб страна Odbrana.com

Владимир Ђорђевић, рођен 23. јануара 1973. у Београду, Србија, је амерички мајстор борилачких вештина, српског порекла. Владимир је Врачаревићев најпознатији мајстор Реалног Аикидоа у свету и један од првих и најмлађих чланова Америчке Куће Славних за борилачке вештине. Оснивач је Тактичког Система Самоодбране "ОДБРАНА" од 1999. године. Мајстор борилачких вештина, продуцент, каскадер и хуманиста, такође је познат као активиста и заштитник права жена и деце од насиља у породици и друштву.

Тренинг[уреди]

Главни чланак: Реални аикидо

Владимир се бави борилачким вештинама од своје седме године. У својој младости упознаје Љубомира Врачаревића и Реални Аикидо постаје његов животни позив. Носилац је црног појаса 6. ДАН у Реалном Аикидоу, Аикиду, Џиуџици и 7 ДАН у Аикиџуџици. Оснивач је неколико борилачких клубова реалног аикидоа, (КРА Ђорђевић, Амерички Центар Реалног Аикидо-а) и федерација Одбране у свету. (Америка, Канада, Србија, итд.)

Комбинујући технике реалног аикидоа, кик бокса, војно полицијске обуке и уличне борбе, 1999те ствара своју вештину самоодбране и тактичког тренинга ”ОДБРАНА”[1]. Рад са јединицама специјалне намене војске, полиције и многим агенцијама, доказ је професионалне репутације коју Владимир ужива у свету. У својој каријери је одржао преко 100 међународних семинара самоодбране[2] и тактичког тренинга кроз које су прошле на хиљаде ученика.

Лични живот[уреди]

Владимир Ђорђевић, од оца Мирослава и мајке Вере има два рођена брата, Живојина и Радоја. Неожењен је и нема деце. Крштени је православац, а свој допринос Православној Цркви се може видети кроз његов константан рад у цркви Св. Симеона Мироточивог[3] у Мајамију, kao потпредседник и генерални секратар управног одбора парохије. Познати је српски националиста и активиста у дијаспори. Био је председник Српске Народне Одбране у Чикагу у више мандата и председник је Српске Националне Лиге за Америку. Када је било најтеже и најпотребније за србију и српску дијаспору да се заузме став и узпротиви независном проглашењу косова, Владимир је са одабраном групом својих следбеника 24 Фебруара 2008ме организовао и одржао демонстрације у Чикагу, а координисао исте у свим градовима Америке. Колико су сви били уплашени за организовање демонстрација у америци, говори и то да је Владимир Ђорђевић морао да узме дозволу за одржавање истих на своје лично име, јер ни једна српска организација као ни српски конзулат то нису хтели или смели да ураде. То је био преседан у администрацији чикага али су му изашли у сусрет уз услов поштовања америчких закона и државе у целости. Владимир је после одржавања демонстрација по америци ставио тачку на многе српске самозване националне и патриотске организације у америци јер су кукавички затајиле у подршци и повукао се из рада српске дијаспоре у америци. И ако се већ дужи низ година не бави политичким и националним питањима дијаспоре у америци, још увек га прати етикета екстремног вође српских националиста. По многима у дијаспори он је највећа мистерија и карика из прошлости, да је баш он наследник и вођа српске тајне организације ”Црна Рука” у америци. Владимир Ђорђевић[4] је у српској дијаспори америке најутицајнији члан масонске ложе ”Кинг Оскар Ложа 855”[5] у Чикагу и најмлађи масон 32 степена Шкотског реда[6].

Холивудска Каријера[уреди]

Владимир је радио на многим домаћим и страним филмским[7] остварењима као каскадер, продуцент и директор сценског борења. Велики пројекат холивудске А продукције ради 2011—2012 "Она ме Хоће“.[8] Главни протагонисти популарног филма су Чарли Шин и Хилари Даф.

Заслуге и титуле[уреди]

Владимир Ђорђевић је главни инструктор Светске Федерације Реалног Аикидоа (WCRA (World Centre of Real Aikido))[9] за Америку, Канаду, Јужну Америку и партнер Југословенске Федерације Кикбокса. На Арнолдовим светским играма[10] 2004те узео је златну медаљу. На Америчкој ТВ станици ЦБС2[11], приказан је његов курс за заштиту жена од силовања у најударнијем термину дана.(5 поподне) Директор је Америчке Куће Славних[12] за државу Илиноис. Амбасадор је самоодбране у Интернационалној организацији за борилачке вештине.[13] У Акционом магазину[14] за борилачке вештине, представљен је на средишњим станицама као најуспешнији инструктор самоодбране у Америци. Истакнути је члан Америчке Асоцијације за борилачке вештине[15] , Светског центра Реалног Аикидоа, Националне Асоцијације Професионалних инструктора боренја,[16] Америчке Комбат Асоцијације, Интернационалне полицијске асоцијације за борбу против наркотика,[17] итд.

Публикације[уреди]

Владимир Ђорђевић је аутор књига и видео филмова о Реалном Аикидо-у и Самоодбрани. Његов рад је на српском и енглеском језику.

Читања[уреди]

  • Ђорђевић, Владимир (2010). Аркан. Xlibres. pp. 139-146. ISBN 1-4363-7862-1. 

Референце[уреди]

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]

Спољашње везе Реалног Аикидоа[уреди]