Владимир Поликарпов

С Википедије, слободне енциклопедије
Владимир Поликарпов
Професор Владимир Поликарпов на Факултету уметности (2010)
Датум рођења(1948-11-27)27. новембар 1948.(75 год.)
Место рођењаБеоградФНР Југославија

Владимир Поликарпов (Београд, 27. новембар 1948) српски је трубач и професор на Факултету уметности Универзитета у Приштини.

Образовање[уреди | уреди извор]

Владимир Поликарпов је детињство провео у Совјетском Савезу, где је завршио гимназију и средњу музичку школу у класи професора Сергеја Серостанова, солисте Театра Пушкин у Москви. По повратку у Југославију завршава Музичку академију у Београду у класи проф. Димитрија Ангелова, код кога наставља и постдипломске студије.

Каријера[уреди | уреди извор]

Поликарпов је започео своју извођачку каријеру 1973. године, као члан Београдске филхармоније. Такође је држао реситале и наступао као солиста са оркестром.

Педагошки рад[уреди | уреди извор]

Поликарпов је предавао у више музичких школа у Београду ("Мокрањац", "Вучковић", "Бинички", "Ђорђевић") и Пожаревцу и био хонорарни сарадник на Факултету уметности у Звечану (2007-2009). Године 2009. изабран је за доцента за уметничку област Труба на овом факултету.

Ученици којима је предавао освојили су бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству и наставили усавршавање на музичким академијама у Београду, Новом Саду, Звечану, Цетињу и Грацу. По завршетку школовања ангажовани су као чланови оркестара и професори музичких школа.

Награде[уреди | уреди извор]

Владимир Поликарпов је 2008. године добио награду Удружења музичких и балетских педагога Србије за вишегодишње изузетне педагошке резултате.

Литература[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]