Канцеларија за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини

С Википедије, слободне енциклопедије

Канцеларија за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини је канцеларија при Влади Републике Србије која врши стручне послове за потребе Владе и надлежних министарстава, такође обавља стручне и оперативне послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштиникоји се односе на спровођење постигнутих договора у процесу дијалога и преговора, припрему предлога аката Владе, спровођење и праћење спровођења аката Владе, координацију са органима и организацијама у вези са процесом преговора и у спровођењу донетих аката Владе, припремање и организовање састанака у оквиру дијалога и административно­техничку подршку тиму за преговоре, као и друге послове одређене законом и актима Владе.[1] Директор Канцеларије је Драган Владисављевић[2]

Оснивање и делокруг рада[уреди | уреди извор]

Канцеларија је основана Уредбом о Канцеларији за координационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама самоуправе у Приштини [3] 06.03. 2015 и том приликом дефинисан је делокруг рада који се односи на:
организацију и припрему учешћа органа и организација на преговорима са ПИС, координацију рада органа и организација Републике Србије, када преговарају са ПИС, обједињавање и обраду извештаја са преговора органа и организација Републике Србије са ПИС, праћење процеса и решења ПИС на преговоре органа и организација Републике Србије, координацију органа и организација у вези спровођења донетих аката Владе везаних за преговоре са ПИС, сарадњу са Министарством спољних послова, анализе активности дипломатске мреже по питањима преговарачког процеса са ПИС и припреме одговарајућих информација и активности у вези процеса преговора, припремање извештаја и информација у вези процеса преговора органа и организација Републике Србије са ПИС за Владу, припремање предлога аката Владе у сарадњи са органима и организацијама по питању процеса преговора са ПИС, праћење спровођења аката Владе везаних за процес преговора са ПИС и других аката Владе из свог делокруга, сачињавање извештаја за потребе Владе по питању спровођења аката Владе везаних за процес преговора са ПИС, сачињавање извештаја и информација за потребе Владе и Координационог тела редовно и на захтев, у вези преговарачког процеса са ПИС, припремање и организовања састанака у оквиру дијалога органа и организација са ПИС, административно-техничку подршку тимовима Владе, органима и организацијама у процесу преговора са ПИС, стручни и административно-техничке послове за Координационо тело за преговарачки процес са Привременим институцијама самоуправе у Приштини, припрему седница Координационог тела за ПИС, израду записника са седница Координационог тела за ПИС, израду акта Координационог тела за ПИС и други послови подршке Координационом телу за ПИС, као и на друге послове на захтев Владе у вези са преговарачким процесом са ПИС.[1]

Организациона структура[уреди | уреди извор]

За потребе Канцеларије оснивају се следећи сектори[4] :

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б „Надлежност”. www.kord-kim.gov.rs. Архивирано из оригинала 28. 9. 2017. г. Приступљено 1. 11. 2016. 
  2. ^ „Nova funkcija bivšem šefu VOA”. Новости. 31. 3. 2015. Приступљено 1. 11. 2016.  |first1= захтева |last1= у Authors list (помоћ)
  3. ^ "Службени гласник РС: 024/2015"
  4. ^ „Организациона структура Канцеларије”. www.kord-kim.gov.rs. Архивирано из оригинала 29. 9. 2017. г. Приступљено 1. 11. 2016. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]