Корисник:Ruža Jović

С Википедије, слободне енциклопедије

Бранислав Лукић Лука (Тузла 31. март 1970.) Мултимедијални уметник. Босна и Херцеговина.

Биографија[уреди | уреди извор]

Бранислав Лукић Лука рођен је у Тузли 1970.године. Мултимедијални уметник. Сликарски занат учио код сарајевских сликара Мирсада Џомбића и Владимира Војновића, дружење и рад са њима чини велику прекретницу у његовом сликарству и креативном (уметничком) животу. Као сликар до сада је имао 30 самосталних, и више од 100 колективних изложби у земљи и иностранству.

Поезија му је објављивана у часописима и многим заједничким збиркам као што су; Дунавски ДрагуљиМоре на длануТеби пјесма за ВалентиновоАнтологија фб пјесникаГарави сокак,... Поезија му је преведена на енглески, руски, пољски, словенски и арапски језик.

Судионик многих међународних уметничких колонија, фестивала, књижевних и поезијских окупљања у земљи и иностранству. Као фотограф радио је и ради са издавачким кућама, штампаријама и медијима. Фотографије излагао самостално, колективно и суделује у многим радионицама и камповима фотографа.

Дизајнирао и уредио многе књиге, само неке наводимо: "Човјек са сјајем Уне у очима – Амарилдо Мулић" (Динка Реџић), “Да сам ријека” и “Чекајући догледно вријеме” (Нихад Мешић Ривер), “Вријеме храбрих” (Амар Велагић) , "Дјечак из пакла Сребренице"и “Мој сан о баби” (Мехмедалија Бектић), “Развој креативности и превенција поремећаја у понашању (дјеце предшколског узраста)”(Дорис Стевановић и Др.сц. Лејла Куралић Ћишић), “Ставови босанскохерцеговачких грађана о познавању активности БиХ дијаспоре у свијету и у самој БиХ” (Динка Реџић), "У добру и у злу са нашом судбином мултипла склероза - наша реалност" (Вахида Хајдарбеговић), "Форензички инжењеринг и управљање ризицима" књига I - Основе форензичког инжењеринга (Един Делић и Адмир Софтић), "Форензички инжењеринг и управљање ризицима" књига II - Вођење истражних поступака" (Един Делић и Едиса Нукић), "Како је мали хрчак тражио срећу" (Мевлида Иљазагић), "Мали змај" (Невен Дужевић), "Кад су руже посљедњи пут цвијетале" (Балкан Иса), "Моћ судбине" (Белма Малагић), "Цеста за нигдје" (Минела Морањкић Ћосић), “Искра у пепелу” (Ађелка Спасојевић)...

Био је члан Аларма из Тузла. Са Невеном Туњићем је оснивач бенда ДЈ Лука Франк. Један је од оснивача интернет портала и седмичног листа Лукавац Данас, оснивач је дизајнерског студија ЛуДе арт студија-галерије и Штампарије “ИНДА” д.о.о Лукавац… Оснивач и покретач Групе Луцидо, један је од оснивача УЛУТК (Удружење Ликовних умјетник Тузлански кантон). Давид Кулишић и Бранислав Лукић Лука су оснивачи СЕФ Социетy (СЕФ Академија) и Социетy оф Традитионал Јапанесе Цултуре "Аикикаи" ин Босниа анд Херзеговина. Један од оснивача ЈУДО клуба Гард Лукавац. Члан је многих уметничких удружења у земљи и иностранству. За његово уметничко дело награђен је у подручју сликарства, фотографије и поезије. Тренутно живи и ради на Балкана.

Аутор је мултимедијални пројеката[уреди | уреди извор]

Објавио је књиге поезије[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена