Кухиња (серија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Кухиња
Ориг. назив Кухня
Жанр мелодрама, комедија, ситком
Формат ТВ серија
Земља  Русија
Језик руски
Број сезона 6
Број епизода 120
Време трајања ~25 минута
Емитовање
Емитер СТС
Премијерно
приказивање

22. октобар 2012. — 31. март 2016.
Емитовање у Србији
Емитер Прва српска телевизија
Формат слике 16:9
Формат тона стерео
Премијерно
приказивање

Прва
22. август 2016. - 9. јануар 2017.
Прва плус
27. април 2017. - 11. септембар 2017.
Прва
3. јул 2017. - 17. октобар 2017.
Профил на IMDb-ју

Кухиња је руска телевизијска серија снимана од 2012. до 2016. Радња ове серије одиграва се у Москви, руском ресторану француске кухиње Клод Моне , а касније у ресторану Виктор који је у склопу хотела Елeон. Серија говори о разним комичним и драматичним тренуцима кроз које пролазе кувари и остало особље овог ресторана.

Ово је најскупљи ситком у историји руске кинематографије и у Европи. Главну улогу тумачи Марк Богатарјев то јест у серији Максим Леонидович Лавров.

Током 2016. и 2017. године серија се емитовала на Првој српској телевизији и емитовање је прекинуто после приказаних 98 епизода.

2017. године се емитовала на телевизији Прва плус, али је емитовање такође прекинуто после 98 епизода.

Исте године се емитовала на телевизији Прва где су приказане све епизоде ове серије.

Снимљена су два филма, Кухиња у Паризу (2014) и Кухиња - последња битка (2017), као и наставци серије "Кухиња" под именима "Хотел Елеон" [1] и "Хотел Гранд Лион".

Ликови[уреди]

Максим Леонидович Лавров Макс ( Марк Богатарјев ) - дечко из места Вороњеж недалеко од Москве. За време свог боравка у војсци се показао као прави таленат за кување, па му је Дмитриј Нагијев дао визит карту, уз позив да дође и прикључи се његовом ресторану Клод Моне у Москви. По свом доласку у Москву у једном ноћном бару упознаје Викторију, са којом проводи ту ноћ,а касније открива да је она менаџерка ресторана у ком он почиње да ради као кувар. У почетку се тешко уклапа са остатком колектива, али временом иде на боље. Најбољи друг му је Костја.

Викторија Сергејевна Гончарова Вика ( Јелена Поткаминскаја ) - менаџерка ресторана Клод Моне и Максова девојка, касније жена и мајка његовог детета. Њена сестра је бивша жена шефа кухиње. Била је у вези са Максом, имала је кратку аферу са Димом Нагијевим, затим још споредних веза, и опет везу и брак са Максом - па и дете.

Виктор Петрович Баринов Витја ( Дмитриј Назаров ) - чувени шеф кухиње Клод Монеа . Има висок ауторитет и обожава да своје куваре назива инвалидима. Прва жена му се звала Елеонора Андрејевна ( а тако се зове и пас луталица ког свакодневно хране ) и са њом има ћерку Екатерину. Друга жена му је била рођена сестра Викторије Сергејевне - Тања. Са њом има малену ћерку Алису. Заљубио се у Јелену Павловну, шефицу кухиње суседног ресторана Аркобалено . На крају је запроси и она пристане. Ватрени је навијач московског Спартака и често његово расположење зависи од синоћне игре тог фудбалског клуба. Воли да пијанчи, и због тога често изгуби поверење најмилијих. Након што га је Дима отпустио купио је ресторан у склопу хотела Елион и назвао га Виктор где је запослио све своје претходне раднике. На крају се жени Јеленом Павловном.

Константин Константинович Анисимов Костја ( Виктор Хорињак ) - бармен ресторана и Максов најбољи пријатељ. Дошао је у Москву из Краснојарска. Иако је прилично леп, нема среће са девојкама. Али се почиње забављати и живети са конобарицом Настјом. Касније се и венчају и добијају сина Степана.

Анастасија Степанова Анисимова Настја ( Олга Кузмина ) - ниска и риђа конобарица у ресторану. Костјина жена и Максова добра другарица. Вегетеријанка (јела месо за време трудноће због стреса), заштитница права животиња, често пере одећу бескућника са Костјином и Максовом, што њих двојицу љути. Врло наивна и романтична, са оцем се посвађала јер он има фабрику кобасица. Са Костјом има сина Стјопу.

Лав Семијонович Соловјов Љова ( Сергеј Епишев ) - заменик шефа кухиње, Витјин добар друг. Живи са мамом. Био је заљубљен у шефову ћерку Катју, па касније у вези са Гулнаром, Ајнурином рођаком из Бишкека. Има проблема са муцањем.

Арсеније Андрејевич Чугањин Сења ( Сергеј Лавгин ) - кувар, стручњак за спремање меса. Воли да краде производе из кухиње,тако што их прошверцује у кецељи или капи. Има жену Марину. Феђин најбољи друг.

Фјодор Михаилович Јурченко Феђа ( Михаил Тарабукин ) - кувар и мајстор за рибу. Сењин најбоњи друг. Држављанин Молдавије, лагао је до краја треће сезоне да је био морнар. Са Сењом прави смицалице по кухињи, поготово новим куварима.

Луи Бенуа ( Никита Тарасов ) - мајстор за десерте, Француз. Не крије то да је хомосексуалац.

Ајнура Жанатбекова Кененсарова ( Жанил Асанбекова ) - чистачица из Бишкека, Киргистан. Илегално ради у ресторану. Била је заљубљена у Германа, шефа кухиње од 63-78 епизоде.

Јелена Павловна Соколова Лена ( Марина Моливгескаја ) - шеф кухиње ресторана Аркобалено и Витјина вереница, касније и жена. Рођена у Москви, дуго је радила у Индији. Има сина Василија из првог брака.

Екатерина Викторовна Семјонова Катја ( Валерија Феодорович ) - ћерка Витје и Елеоноре Андрејевне. Напустила је академију кулинарства у Паризу и ради код оца у ресторану. Спрема молекуларну кухињу коју њен отац презире. Витја је био против тога да Катја, као жена, почне да ради у кухињи, али Дима Нагијев ју је запослио. Била је у вези са Никитом, на крају остаје са Денисом и чека његово дете.

Денис Андрејевич Крилов Ден ( Михаил Башкатов ) - Максов друг из Вороњежа , свира клавир.Навија за Спартак. У вези је са Катјом. Наиван је и добар, жртва Феђиних и Сењиних смицалица.

Герман Михаилович Ланд ( Игор Верник ) - привремени шеф Клод Монеа и Витјин непријатељ. Пије пилуле против агресивности. Веома је насилан без њих,а то су они искористили како би вратили Витју на посао. Дима га није примио назад. Био је судија у такмичењу за новог шефа кухиње.

Елеонора Андрејевна Галанова Ела ( Јелена Ксенофонтова ) - прва Витјина жена и власница хотела Елион као и Катјина мајка. Имала је аферу са Денисом, због тога су он и Катја раскинули. Сликарка је. Била је удата за Нагијева.

Михаил Џекович ( Григориј Сијатвинда ) - управник хотела Елион и ватрени навијач московског ЦСКА фудбалског клуба. Витјин стални противник у шаху. Тајно је заљубљен у Елеонору.

Гуљнара Гуља' ( Феруза Рузиева ) - Ајнурина рођака из Бишкека, Љовина девојка. Ради као чистачица са Ајнуром.

Дмитриј Владимирович Нагијев Дима ( глуми сам себе ) - звезда шоу бизниса и власник ресторана Клод Моне . Витјин добар друг који трпи његово пијанчење. Био је у вези са Кристином (касније и у браку, али се развео) коју је звао 'силиконска долина ' , Виком, Оксаном ... Отпустио је Витју након што је он пијан изјавио да је Дима ћелавац и да не уме да глуми. Организовао је шоу Шеф кухиње где је у финалу уместо Витје изабрао Оксану Смирнову. Био је и у браку са Елеонором.

Кристина Семјонова Алексина Крис ( Марија Горбан ) - бивша власница Клод Монеа и Димина бивша жена. Била је хостеса ресторана давно. Узела је све Димине паре и отишла из Русије.

Родион Сергејевич Громов ( Константин Чепурин) - бескућник који живи у контејнеру иза Клод Монеа . Рођен 22. октобра 1967. Редовно га храни особље. Касније сазнаје да је он богаташ и да је имао несрећу и добио амнезију. Касније помаже Дими да купи ресторан.

Тимур Давидович ( Ељберд Агаев ) - достављач намирница ресторану.

Ангелина Јарославовна Смирнова ( Елена Чернавскаја ) - хостеса ресторана Клод Моне . Долази из Јекатеринбурга.

Александра Павловна Бубнова Саша' ( Екатерина Кузнецова ) - била је конобарица у ресторану. Бивша Максова и Илијина девојка. Упропастила је Максову и Викину везу у четвртој сезони.

Илија Владимирович Иља' ( Андреј Бурковски ) - био је конобар у ресторану. Сашин бивши дечко. Вратио се у Москву из Новосибирска и почео да ради поново. Покушао је да раздвоји Сашу и Макса, а отпуштен је у 44. епизоди.

Ева ( Ирина Темичева ) - конобарица Клод Монеа . Спавала је са Виктором Петровичем, и слагала га је да је трудна, да би јој он купио стан и ауто.

Никита Андрејевич Дјагиљев ( Филип Бледниј ) - био је конобар, па затим уметнички директор хотела. Син је милијардера и главног конкурента Елеоноре Андрејевне - Андреја Дјагиљева. Почео је да ради у Елеону јер је хтео да докаже оцу да је независан од њега. Елеонора га је видела као праву прилику за Катју, у коју се он заљубио,а требали су и да се венчају, али га је Катја преварила са Денисом на дан када ју је запросио Никита.

Николај Андрејевич ( Алексеј Коглан ) - власник ресторана Аркобалено .

Татјана Сергејевна Гончарова Тања' ( Јулија Такшина ) - Викина рођена сестра, Алисина мајка и бивша Витјина жена.

Алиса Викторовна Баринова ( Алиса Панченко ) - Тањина и Витјина ћерка, Викина нећака и Катјина полу-сестра.

Вера Ивановна Соловјева ( Људмила Максакова ) - Љовина мама. Брани му да једе чипс.

Степан Андрејевич Фомин ( Александар Иљин ) - Настјин отац, власник фабрике кобасица.

Галина Фомина ( Татјана Филатова ) - Настјина мама.

Степан Константинович Анисимов Стјопа' ( Даниел Мирончук ) - Костјин и Настјин син.

Марина Чугањина ( Ана Бегунова ) - Сењина жена.

Јарослав и Павел ( Даниел Расомахин и Павел Расомахин ) - близанци који раде као портири у хотелу Елион.

Светлана Алексејева Света' ( Рина Гришина ) - ради на рецепцији у хотелу. Била је Денисова девојка.

Епизоде[уреди]

Сезона Епизоде Период приказивања
1 1-20 22. октобар - 22. новембар 2012. (Русија)

22. август 2016. - 16. септембар 2016. (Србија)

2 21-40 25. март - 25. април 2013. (Русија)

20. септембар 2016. - 19. октобар 2016. (Србија)

3 41-60 3. март - 3. април 2014. (Русија)

24. октобар 2016. - 5. децембар 2016. (Србија)

4 61-80 13. октобар - 13. новембар 2014. (Русија)

6. децембар 2016. - 21. децембар 2016. (Србија)

5 81-100 7. септембар - 7. октобар 2015. (Русија)

22. децембар 2016. - 9. јануар 2017. (Србија)

6 101-120 22. фебруар - 31. март 2016. (Русија)

19. септембар 2017. - 17. октобар 2017. (Србија)

Наставак серије Кухиња представља Хотел Елеон - где се акценат ставља на дешавања у самом хотелу: код собарица, руководства, рецепције, кухиње...

Награде[уреди]

Серија је (Сезона 5) победила у категорији најбоље комедије за 2015 годину.[2]

Референце[уреди]

  1. ^ >
  2. ^ „Награда”. http://ybw-group.ru/#section-full-project?url=%2Fproject%2Fkuhnya.  |first1= захтева |last1= у Authors list (помоћ); Спољашња веза у |work= (помоћ); Недостаје или је празан параметар |url= (помоћ);

Спољашње везе[уреди]