Кухиња (серија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Кухиња
Ориг. назив Кухня
Жанр мелодрама, комедија, ситком
Формат ТВ серија
Земља  Русија
Језик руски
Број сезона 6
Број епизода 120
Време трајања ~25 минута
Емитовање у Србији
Емитер Прва српска телевизија
Формат слике 16:9
Формат тона стерео
Премијерно
приказивање

Прва
22. август 2016. - 9. јануар 2017.
Прва плус
27. април 2017. - још траје
Прва
3. јул 2017. - још траје
Профил на IMDb-ју

Кухиња је руска телевизијска серија снимана од 2012. до 2016. Радња ове серије одиграва се у Москви, руском ресторану француске кухиње Клод Моне , а касније у ресторану Виктор који је у склопу хотела Елeон. Серија говори о разним комичним и драматичним тренуцима кроз које пролазе кувари и остало особље овог ресторана.

Ово је најскупљи ситком у историји руске кинематографије и у Европи. Главну улогу тумачи Марк Богатарјев то јест у серији Максим Леонидович Лавров.

Током 2016. и 2017. године серија се емитовала на Првој српској телевизији и емитовање је прекинуто после приказаних 98 епизода.

Од 27. априла 2017. године се поново приказује на телевизији Прва плус, а од 3. јула 2017. године на телевизији Прва.

Снимљена су два филма, Кухиња у Паризу (2014) и Кухиња - последња битка (2017).

Ликови[уреди]

Максим Леонидович Лавров Макс ( Марк Богатарјев ) - дечко из места Вороњеж недалеко од Москве. За време свог боравка у војсци се показао као прави таленат за кување, па му је Дмитриј Нагијев дао визит карту, уз позив да дође и прикључи се његовом ресторану Клод Моне у Москви. По свом доласку у Москву у једном ноћном бару упознаје Викторију, са којом проводи ту ноћ,а касније открива да је она менаџерка ресторана у ком он почиње да ради као кувар. У почетку се тешко уклапа са остатком колектива, али временом иде на боље. Најбољи друг му је Костја.

Викторија Сергејевна Гончарова Вика ( Јелена Поткаминскаја ) - менаџерка ресторана Клод Моне и Максова девојка, касније жена и мајка његовог детета. Њена сестра је бивша жена шефа кухиње. Била је у вези са Максом, имала је кратку аферу са Димом Нагијевим, затим још споредних веза, и опет везу и брак са Максом - па и дете.

Виктор Петрович Баринов Витја ( Дмитриј Назаров ) - чувени шеф кухиње Клод Монеа . Има висок ауторитет и обожава да своје куваре назива инвалидима. Прва жена му се звала Елеонора Андрејевна ( а тако се зове и пас луталица ког свакодневно хране ) и са њом има ћерку Екатерину. Друга жена му је била рођена сестра Викторије Сергејевне - Тања. Са њом има малену ћерку Алису. Заљубио се у Јелену Павловну, шефицу кухиње суседног ресторана Аркобалено . На крају је запроси и она пристане. Ватрени је навијач московског Спартака и често његово расположење зависи од синоћне игре тог фудбалског клуба. Воли да пијанчи, и због тога често изгуби поверење најмилијих. Након што га је Дима отпустио купио је ресторан у склопу хотела Елион и назвао га Виктор где је запослио све своје претходне раднике.

Константин Константинович Анисимов Костја ( Виктор Хорињак ) - бармен ресторана и Максов најбољи пријатељ. Дошао је у Москву из Краснојарска. Иако је прилично леп, нема среће са девојкама. Али се почиње забављати и живети са конобарицом Настјом. Касније се и венчају и добијају сина Степана.

Анастасија Степанова Анисимова Настја ( Олга Кузмина ) - ниска и риђа конобарица у ресторану. Костјина жена и Максова добра другарица. Вегетеријанка (јела месо за време трудноће због стреса), заштитница права животиња, често пере одећу бескућника са Костјином и Максовом, што њих двојицу љути. Врло наивна и романтична, са оцем се посвађала јер он има фабрику кобасица. Са Костјом има сина Стјопу.

Лав Семијонович Соловјов Љова ( Сергеј Епишев ) - заменик шефа кухиње, Витјин добар друг. Живи са мамом. Био је заљубљен у шефову ћерку Катју,па касније у вези са Гулнаром, Ајнурином рођаком из Бишкека. Има проблема са муцањем.

Арсеније Андрејевич Чугањин Сења ( Сергеј Лавгин ) - кувар, стручњак за спремање меса. Воли да краде производе из кухиње,тако што их прошверцује у кецељи или капи. Има жену Марину. Феђин најбољи друг.

Фјодор Михаилович Јурченко Феђа ( Михаил Тарабукин ) - кувар и мајстор за рибу. Сењин најбоњи друг. Држављанин Молдавије, лагао је до краја треће сезоне да је био морнар. Са Сењом прави смицалице по кухињи, поготово новим куварима.

Луи Бенуа ( Никита Тарасов ) - мајстор за десерте, Француз. Не крије то да је хомосексуалац.

Ајнура Жанатбекова Кененсарова ( Жанил Асанбекова ) - чистачица из Бишкека, Киргистан. Илегално ради у ресторану. Била је заљубљена у Германа, шефа кухиње од 63-78 епизоде.

Јелена Павловна Соколова Лена ( Марина Моливгескаја ) - шеф кухиње ресторана Аркобалено и Витјина вереница. Рођена у Москви, дуго је радила у Индији. Има сина Василија из првог брака.

Екатерина Викторовна Семјонова Катја ( Валерија Феодорович ) - ћерка Витје и Елеоноре Андрејевне. Напустила је академију кулинарства у Паризу и ради код оца у ресторану. Спрема молекуларну кухињу коју њен отац презире. Витја је био против тога да Катја, као жена, почне да ради у кухињи, али Дима Нагијев ју је запослио. Била је у вези са Денисом.

Денис Андрејевич Крилов Ден ( Михаил Башкатов ) - Максов друг из Вороњежа , свира клавир.Навија за Спартак. Био је у вези са Катјом. Наиван је и добар, жртва Феђиних и Сењиних смицалица.

Герман Михаилович Ланд ( Игор Верник ) - привремени шеф Клод Монеа и Витјин непријатељ. Пије пилуле против агресивности. Веома је насилан без њих,а то су они искористили како би вратили Витју на посао. Дима га није примио назад. Био је судија у такмичењу за новог шефа кухиње.

Елеонора Андрејевна Галанова Ела ( Јелена Ксенофонтова ) - прва Витјина жена и власница хотела Елион као и Катјина мајка. Имала је аферу са Денисом, због тога су он и Катја раскинули. Сликарка је.

Михаил Џекович ( Григориј Сијатвинда ) - управник хотела Елион и ватрени навијач московског ЦСКА фудбалског клуба. Витјин стални противник у шаху .

Гуљнара Гуља' ( Феруза Рузиева ) - Ајнурина рођака из Бишкека, Љовина девојка. Ради као чистачица са Ајнуром.

Дмитриј Владимирович Нагијев Дима ( глуми сам себе ) - звезда шоу бизниса и власник ресторана Клод Моне . Витјин добар друг који трпи његово пијанчење. Био је у вези са Кристином коју је звао 'силиконска долина ' , Виком, Оксаном ... Отпустио је Витју након што је он пијан изјавио да је Дима ћелавац и да не уме да глуми. Организовао је шоу Шеф кухиње где је у финалу уместо Витје изабрао Оксану Смирнову.

Кристина Семјонова Алексина Крис ( Марија Горбан ) - бивша власница Клод Монеа и Димина бивша жена. Била је хостеса ресторана давно. Узела је све Димине паре и отишла из Русије.

Родион Сергејевич Громов ( Константин Чепурин) - бескућник који живи у контејнеру иза Клод Монеа . Рођен 22. октобра 1967. Редовно га храни особље. Касније сазнаје да је он богаташ и да је имао несрећу и добио амнезију. Касније помаже Дими да купи ресторан.

Тимур Давидович ( Ељберд Агаев ) - достављач намирница ресторану.

Ангелина Јарославовна Смирнова ( Елена Чернавскаја ) - хостеса ресторана Клод Моне . Долази из Јекатеринбурга.

Александра Павловна Бубнова Саша' ( Екатерина Кузнецова ) - била је конобарица у ресторану. Бивша Максова и Илијина девојка. Упропастила је Максову и Викину везу у четвртој сезони.

Илија Владимирович Иља' ( Андреј Бурковски ) - био је конобар у ресторану. Сашин бивши дечко. Вратио се у Москву из Новосибирска и почео да ради поново. Покушао је да раздвоји Сашу и Макса, а отпуштен је у 44. епизоди.

Ева ( Ирина Темичева ) - конобарица Клод Монеа . Спавала је са Виктором Петровичем, и слагала га је да је трудна, да би јој он купио стан и ауто.

Никита Андрејевич Дјагиљев ( Филип Бледниј ) - био је конобар, па затим уметнички директор хотела. Син је милијардера и главног конкурента Елеоноре Андрејевне - Андреја Дјагиљева. Почео је да ради у Елеону јер је хтео да докаже оцу да је независан од њега. Елеонора га је видела као праву прилику за Катју, у коју се он заљубио,а требали су и да се венчају, али га је Катја преварила са Денисом на дан када ју је запросио Никита.

Николај Андрејевич ( Алексеј Коглан ) - власник ресторана Аркобалено .

Татјана Сергејевна Гончарова Тања' ( Јулија Такшина ) - Викина рођена сестра, Алисина мајка и бивша Витјина жена.

Алиса Викторовна Баринова ( Алиса Панченко ) - Тањина и Витјина ћерка, Викина нећака и Катјина полу-сестра.

Вера Ивановна Соловјева ( Људмила Максакова ) - Љовина мама. Брани му да једе чипс.

Степан Андрејевич Фомин ( Александар Иљин ) - Настјин отац, власник фабрике кобасица.

Галина Фомина ( Татјана Филатова ) - Настјина мама.

Степан Константинович Анисимов Стјопа' ( Даниел Мирончук ) - Костјин и Настјин син.

Марина Чугањина ( Ана Бегунова ) - Сењина жена.

Јарослав и Павел ( Даниел Расомахин и Павел Расомахин ) - близанци који раде као портири у хотелу Елион.

Светлана Алексејева Света' ( Рина Гришина ) - ради на рецепцији у хотелу. Била је Денисова девојка.

Епизоде[уреди]

Сезона Епизоде Период приказивања
1 1-20 22. октобар - 22. новембар 2012. (Русија)

22. август 2016. - 16. септембар 2016. (Србија)

2 21-40 25. март - 25. април 2013. (Русија)

20. септембар 2016. - 19. октобар 2016. (Србија)

3 41-60 3. март - 3. април 2014. (Русија)

24. октобар 2016. - 5. децембар 2016. (Србија)

4 61-80 13. октобар - 13. новембар 2014. (Русија)

6. децембар 2016. - 21. децембар 2016. (Србија)

5 81-100 7. септембар - 7. октобар 2015. (Русија)

22. децембар 2016. - 9. јануар 2017. (Србија)

6 101-120 22. фебруар - 31. март 2016. (Русија)

Наставак серије Кухиња представља Хотел Елеон - где се акценат ставља на дешавања у самом хотелу: код собарица, руководства, рецепције, кухиње...

Награде[уреди]

Серија је (Сезона 5) победила у категорији најбоље комедије за 2015 годину.[1]

Референце[уреди]

  1. „Награда”. http://ybw-group.ru/#section-full-project?url=%2Fproject%2Fkuhnya.  |first1= захтева |last1= у Authors list (помоћ); Спољашња веза у |work= (помоћ); Недостаје или је празан параметар |url= (помоћ);

Спољашње везе[уреди]