Разговор с корисником:Милош/Архива8

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Ајд на ICQ[уреди извор]

О'ма ;) --Dzordzm 22:59, 27 мај 2005 (CEST)

Гласање ИРЦ[уреди извор]

Хајде на ИРЦ. За сат времена је крај гласања... дај да се договоримо. Обавезно дођи! --Dungodung 23:09, 29 мај 2005 (CEST)

  • Систем са 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 сам ја предложио на страни за разговор и људи су били позитивни, па је Филип одлучио да га примени. Није то толико битно, али систем је урадио тачно оно што се од њега и очекивало—избацио јасне фаворите у први план и оставио остале да се крчкају са добрим заостатком. Систем са аритметичком прогресијом 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 то много теже постиже у пракси. Није то толико (није то уопште) битно, само да разјасним, а може да се користи и 1-10 систем ако хоћеш, немам ништа против, само сам мислио да је користан предлог. --Dzordzm 21:42, 30 мај 2005 (CEST)


Хвала на откривању нове опције:) Вандал Б 13:03, 31 мај 2005 (CEST)

Update LanguageSr.php[уреди извор]

Milose ajde molim te uradi update na meti za LanguageSr.php jer nam je potrebno da bismo menjali interface na wikinews-u. Sasa Stefanovic

Замолио бих те да ми вратиш опцију уређиванја чланка Филиоп Цептер и да више не менјаш моје промене, друго си нешто обећао!?

Зашто ми стално укланјаш и заклјучаваш опцију уређиванја чланка Филип Цептер!?

Ти ниси испоштовао обећање да нећеш постављати проблематичне информације ("стотине милијарди долара") без релевантних потврда за тако нешто. Ако нађеш релевантну потврду за ту своју тврдњу и унесеш тај линк информација ће остати. --Милош Ранчић (разговор) 13:12, 1 јун 2005 (CEST)
Ускоро ћемо добити релевантне информације о њему од њега, тако да више нећемо морати да се расправљамо о подацима које је он сам послао. --Милош Ранчић (разговор) 13:12, 1 јун 2005 (CEST)

И наравно, ја који знам све о том човеку ћу бити у праву, није поштено да само мени укланјаш опцију а другима не!? Ја морам да напишем истину, како тако. А ви намерно неприхватате, заиста немам речи.

Непознати корисниче, превршио си сваку меру! Треба писмо да се напише Цептеру, као што је то милош написао. У сваком случају, ја могу рећи да знам све о Ал Капонеу, јер је моја мама његова сестра по оцу. Међутим, нажалост, ја то не могу да докажем. Твоја нерегистровање само те постепено још више дисквалификује за даљу дискусију, бар са мном. --Покрајац|разговор 13:30, 1 јун 2005 (CEST)

Да назначим да постоји могућност да грешимо ми, а не КЦП зато што се не наводи да је у питању његова лична имовина него имовина фирме којом управља. Ипак, писмо ће разрешити дилему. --Милош Ранчић (разговор) 13:39, 1 јун 2005 (CEST)

Prvo jesam se registrovao, drugo i dalje tvrdim bez obzira na sve da sam u pravu i opet ponavljam nije uredu to što mi radite!

Регистрација олакшава доста ствари, поготову када би све време додавао податке као регистровани сарадник (што не радиш). Ипак, свако може додавати податке и нерегистрован и није у томе проблем. Проблем је у томе што нам ниси дао релевантну потврду за своју тврдњу и што нам у овом тренутку правиш доста посла тиме што ми сами морамо проверавати релевантност онога што износиш. Страну сам закључао зато што си по не знам који пут урадио ствар коју није требало да урадиш и око које је почела цела ова расправа. Какогод, писмо би требало показати да ли си износио неистине или не. Писмо се шаље у понедељак, па ће се тада цела ствар разјаснити. До тада бих те замолио да се бавиш другим питањима и да, наравно, не правиш исте проблеме које нам правиш поводом чланка о Филипу Цептеру. --Милош Ранчић (разговор) 13:51, 1 јун 2005 (CEST)

Да је енрегија уложена у ову расправу усмерена на писање чланака већ би имали 20так нових, лепих, дугачких (па све са сликама) чланака. Поздрав Вандал Б 14:55, 1 јун 2005 (CEST)

...Да, и ја се с тим слажем потпуно! Бакћемо се око неког оволико ко помахнитали, а толико чланака не урађених! --Покрајац|разговор 15:31, 1 јун 2005 (CEST)

Милоше, да ли би могао на неколико минута да дођеш на МСН? Нешто да ми објасниш у вези ИП адресе:)). --Покрајац|разговор 22:43, 1 јун 2005 (CEST)

  • Strana Sjajni chlanci -- Pesma Evrovizije se odrzhava svake godine krajem trecce sedmice maja, negde oko 20-tog, plus-minus par dana do najblizheg vikenda. --Dzordzm 23:09, 1 јун 2005 (CEST)

Linkovi, jezici..[уреди извор]

OK, pokušat ću, možda malo zakasnim jer imam tu neke nepredviđene poslove. Seeya Mir Harven 13:47, 3 јун 2005 (CEST)

Petronije 14:34, 6 јун 2005 (CEST) Милоше, пуно поздрава, у Мањежу ћемо се можда окупити у петак 10.6.2005. поводом 10-годишњице изласка првог броја часописа Мањеж Викли. Прослава ће бити тиха уз припадајућу текућину. Могуће је да се појави и нови, пригодни број часописа. Место окупљања је спојени сто у десном углу према кухињи, под условом да напољу у башти не буде места, или да буде невремена. Ово сматрај позивом. У овој енциклопедији сам почетник. Још сам еуфоричан. Добио сам прилику да дам значај појединим стварима и људима које би време немилосрдно почистило , а итекако су постојали на овој планети и остављали трагове.


Својевољно брисање[уреди извор]

Сваки чланак само са линковима за мене је екстрамна ситуација. Бар је била до сад. Не знам да ли се нешто променило? Никада неће бити тешко наћи неке сајтове који се тичу неког места, па тако и Сокобање. Чланак са сајтовима тј. линковима је на Википедији бесмислен. Ако неко мисли да ће направити енциклопедијски чланак тиме што ће ту ставити некакве линкове, онда се грдно вара. --Покрајац|разговор 21:30, 6 јун 2005 (CEST)

НАПИСАО САМ ДОСТА ЗА ДАНАС ТРЕБА НЕКО ДА ПРЕБАЦИ НА ЋИРИЛИЦУ И ПОНЕШТО ДА ПРЕВЕДЕ СА ХРВАТСКОГ

Пријава за споменице за оригиналне текстове[уреди извор]

Предлажем себе :-D за прве споменице за оригиналне енциклопедијске одреднице Омар Набер, Математичка гимназија, Европесма-Еуропјесма и Александар Вучић, од којих ниједна не постоји ни на једној другој Википедији. (Имам још, али ови су "прави".) --Dzordzm 07:43, 7 јун 2005 (CEST)

Такође предлажем да успоставимо и "орден другог реда" за чланке који постоје на другим википедијама, али су на српском језику ипак написани од нуле и имамо разлога да сматрамо да су садржајно значајно бољи од другде постојећих. --Dzordzm 07:43, 7 јун 2005 (CEST)

Чланак Александар Вучић рачунам и теби и Саши :) --Милош Ранчић (разговор) 07:45, 7 јун 2005 (CEST)

Предлажем себе за прве споменице за оригиналне енциклопедијске одреднице Хавијер Маријас и Весна Пешић које су у тренутну учитавања на ср. Википедији постојале само на њој. Чланак Голи оток је у тренутку постовљања (5.12.2004.) на ср. Википедији, постојао само на енглеској Википедији. Тренутно је то знатно квалитетнији чланак у односу на друге Википедије, првенствено захваљујући и Златнопрстом :). Можда их има још, али јавићу... --Покрајац|разговор 21:43, 7 јун 2005 (CEST)

Мој додадни предлог тиче се енциклопедијске одреднице Бранко Ћопић која је у тренутку постављања на ср. Википедију постојала само на њој. --Покрајац|разговор 23:41, 8 јун 2005 (CEST)
Чланак Бранко Ћопић је само на ср. Википедији био од 23. јануара дп 3. фебруара 2005, када је у неколико реченица постављен и на енглеску Википедију. --Покрајац|разговор 12:24, 9 јун 2005 (CEST)
Ево, поред Ћопића додајем и Борислава Пекића. --Покрајац|разговор 02:40, 26 јун 2005 (CEST)
Списку додајем и чланак Врбица, јер сам га написао први. Значи, није постојао ни на једној другој Википедији пре наше. --Покрајац|разговор 6 јул 2005 00:12 (CEST)

Захваљујем се Милошу на споменици, и мислим да смо ја и Џорџм доказали и показали како се решавају сукоби на Википедији, овом приликом желим да захвалим Џорџу на неким стварима које ме научио око неутралности на Википедији и ако и даље мисли да му се нисам извинио сада се ЈАВНО извињавам. Џорџм ИЗВИНИ --Саша Стефановић разговор 21:50, 7 јун 2005 (CEST)

  • Нема на чему, таман посла, чак напротив. Мислим да смо тада, иако смо обојица били нови, и (и даље) дијаметрално супротних мишљења, поступили разумно—имали смо сукоб, па смо питали администраторе за решење. Штавише смо дошли и дотле да ценимо један другог. Звучи као прича из уџбеника за грађанско ;) Неки нови би могли од нас да науче тако једноставне ствари.... --Dzordzm 22:14, 7 јун 2005 (CEST)
  • Ajd na IRC ili ICQ, o'ma --Dzordzm 06:19, 8 јун 2005 (CEST)
  • E a shto da bude zajednichki domen? Bash je dobra fora da ga uzmemo za sebe ;) Zhivela autorska prava!!! --Dzordzm 07:58, 8 јун 2005 (CEST)

Ево и ја да предложом себе за ове споменице, предлози су: Димитрије Нешић, Михаило Петровић Алас, Сима Лозанић, Боривоје Ж. Милојевић, Марко Т. Леко, Миодраг Павловић, Сава Текелија, Светозар Милетић, Васко Попа, Драгослав Аврамовић, Текелијанум, Медо Пуцић, Манастир Бањска, Милован Илић Минимакс, Марија Богдановић, Милорад Васовић - сви ови наведени текстови постоје за сада само на нашој (српској) Википедији и ја сам их овде поставио. Осим тога, предлажем се и за текстове: Десанка Максимовић, Слободан Јовановић, Патријарх српски Павле (Стојчевић) који сам овде поставио у моменту када их није било ни на једној Википедији. У овом тренутку они постоје и на другим Википедијама и то: Десанка Максимовић и патријарх Павле на енглеској, а Слободан Јовановић на бугарској, наша верзија је послужила као узор. Такође се предлажем и за текстове које нисам ја започео већ неко други, али сам их ја комплетирао и прерадио до непрепознатљивости са првом верзијом. То су: Јован Цвијић, Јустин Поповић, Јован Жујовић, Стојан Новаковић. Они су такође прво настали на српској Википедији, а данас постоје и на другима: Јован Цвијић на енглеској и бугарској (моја верзија послужила за превод), Јустин Поповић и Јован Жујовић на енглеској, и Стојан Новаковић на хрватској. Пошто су ови текстови настали првобитно код нас, а нисам их ја започео мислим да би било поштено да за њих добијемо заједно споменице и то: за текстове Јован Цвијић, Јустин Поповић и Јован Жујовић Корисник:Domatrios и ја, а за текст Стојан Новаковић Корисник:Никола Прљић и ја. --Ђорђе Стакић (р) 11:48, 8 јун 2005 (CEST)

  • Имаш одговор на мојој страни. --Ђорђе Стакић (р) 17:44, 8 јун 2005 (CEST)
  • Ја предлажем Голију за оригиналне текстове којих нема ни на једној другој википедији. Ако ико треба да добије споменицу за оргиналност (и за текстове и за начин рада) то је сигурно Голија. Вандал Б 08:39, 9 јун 2005 (CEST)

Могу ли ја да преложим себе за чланак Colonia за који сам провјерио да не постоји ни на хрватској Википедији?--Ђорђе Д. Божовић 13:55, 21 јул 2005 (CEST)

From Slovak Wikipédia[уреди извор]

Hi! We don't use such name vikipedija. In slovak we use Wikipédia. Btw, where have you been redirected to sk:Hlavní strana from? Metju12 07:38, 8 јун 2005 (CEST)

Електронске адресе администратора[уреди извор]

Предлог[уреди извор]

Ја бих радо. Али одавде из Америке ја нећу моћи се са вама видети, а ово је важно.

Ако можемо тако, онда: почекујмо до средини јула или аугуста, а тад ја ћу бити вама више користан и имаћу више времена.

Хвала на предлогу.

Подарио сам Joy-у барнстар на енглеској Википедији за неутрално гледалиште на ствари. Поменуо сам и вас, како знаш. --ВКокијелов 08:02, 11 јун 2005 (CEST)

Јесам из Београда, хвала на позиву, али нећу бити ту, путујем сутра на две недеље --Goldfinger 19:22, 17 јун 2005 (CEST)

Dado "Miladin" Pršo[уреди извор]

(Пренето на Разговор:Дадо Пршо.) --Милош Ранчић (разговор) 14:27, 30 јун 2005 (CEST)

миладин и dado[уреди извор]

(Пренето на Разговор:Дадо Пршо.) --Милош Ранчић (разговор) 14:20, 30 јун 2005 (CEST)


Какав је то проблем са електронском поштом? --Иван Радојевић 17:53, 1 јул 2005 (CEST)


Моја e-mail адреса је ivanrad@ptt.yu

Објасни ми каква је процедура да се постане бирократа? --Иван Радојевић (разговор) 3 јул 2005 19:42 (CEST)


Администратор сам на српској Википедији од 25. апр 2005. године. Пошто је прошло више од месец дана од тада желео бих да постанем бирократа. Унапред хвала, --Иван Радојевић 5 јул 2005 15:24 (CEST)

Nisam siguran kako se točno izgovara. Od nekih komentatora na HTVu sam čuo 'ažaksio' (i naglasak na "o"). Mislim da je problem to što je to klub sa Korzike. --Joy 02:44, 3 јул 2005 (CEST)


правопис[уреди извор]

Милоше, не знам да ли си бацио поглед на разговор о Кикерону. Шта је твој предлог? Да у овом случају занемаримо шта каже правопис?

--Ford Prefekt 6 јул 2005 19:41 (CEST)

ставио сам мали темплејт са римска књижевност и изговор латинског језика. мада на нивоу целе википедије нема уједначености. спремам се да напишем чланак о Вијени/Виени, морам да проверим оригинални изговор:) где је твој одговор о песми/чланку? на тргу га не видим

--Ford Prefekt 8 јул 2005 11:00 (CEST)

народ најстарији[уреди извор]

да ли си видео текстове о Овидију и Хорацију?! --Ford Prefekt 8 јул 2005 12:16 (CEST)

Ево, сада ћу погледати. Ставио сам линкове да бих могао да кликнем на њих :) --Милош Ранчић (разговор)

ево на шта сам мислио. ово је из текста

"Publius Ovidius Naso, рођен је 20 марта 43. године старе ере у Сулмони стотињак километара од Рима, умро је 17. године нове ере. Међу тројицом најпознатијих песника Августовог доба, поред Хорација и Вергилија, налази се Овидије који је српског порекла са Балкана. Он је себе сматрао козмополитом, припадником римског царства, док га ми видимо и као наше горе лист, као уосталом и Хорација и неке друге значајне личности тог доба".

"...Хорације је рођен у децембру 65. п.н.е. у Венусији, Италија, умро је 27. новембра 8. п.н.е. у Риму. ...

2. ХОРАЦИЈЕВ CARMEN (III 13) Или: Хорације наше (Црне) Горе лист. "

тај део је, вероватно у целости, преузета студија Никола Вулић: Један Carmen Хорацијев (Приказано на I скупу Академије друштвених наука од 20 новембра 1942), заправо анализа песме на основу које покушава да доведе Хорација у везу са Црном Гором. после анализе песме каже ...»Проблем је што нисам нашао наше ауторе да пишу о овој теми. Разлог је прилично једноставан. Нашим новокомпоновано-нордијско-антинационалним историчарима никако не одговара да Хорација преко паганских обичаја повезују са староседиоцима Балкана, јер би то изазвало питања на која они нису спремни да одговарају..."

--Ford Prefekt 09:59, 10 јул 2005 (CEST)



Гледе џастифај нећу више да га рабим :). Хвала на поправкама темплејта. Узео сам исту боју за све три категорије у које је укључен одговарајући текст, неку тамну наранџасту за категорију књижевност, хеленску књижевност и српску књижевност. најбоље би било кад би категорија књижевност изгледала као мали портал...

--Ford Prefekt 18:47, 11 јул 2005 (CEST)

Александар Ранковић[уреди извор]

ја сам управо према својим знањима и могућностима сређивао чланак о Ранковићу. Хипертекстулане везе и додао још по мало. Чланак је "мало" пристрасан али ту се не бих мешао јер не знам довољно добро ствари. али... Нпр "он је изашао из болнице у пиджами..." тачније би било "он је побегао из болнице у пижами..." и сл. На какво додатно сређивање чланка си мислио?--Goldfinger 7 јул 2005 10:37 (CEST)

Мало је неписмено :) и сл. Што се података тиче, стварно се у њих не разумем. Да сам мислио да је пристрасно, ставио бих ПОВ темплејт. Иначе, чланак може да буде међу изабраним, па га је зато добро средити. Успут, видимо ли се у суботу-недељу? --Милош Ранчић (разговор) 7 јул 2005 11:14 (CEST)
хвала на позиву...хм.. мало ми је фрка.. где се скупљате? А чланак сам још мало сређивао али још ћу...--Goldfinger 7 јул 2005 11:21 (CEST)
Скупљамо се код Вука. Погледај Википедија:Уживо у вези са тим стварима. (Немој се бојати, последњи пут смо неког појели пре неколико месеци, а ионако сада имамо довољно залиха у кући ;) ). Још увек се нисмо прецизно договорили када ћемо следећи пут (субота, недеља или понедељак), али ће на поменутој страни то уписати већ неко. --Милош Ранчић (разговор) 7 јул 2005 11:25 (CEST)


мислим да сам средио члана о Александру Ранковићу, можеш да скинеш оно ... "треба уредити" --Goldfinger 7 јул 2005 13:57 (CEST)
Могао си и сам да склониш и да ми само то кажеш :) Поента је била само средити чланак. Додао сам кутијицу за биографије и ставио сам га међу изабране чланке за дане на које је рођен и на које је умро. --Милош Ранчић (разговор) 7 јул 2005 15:12 (CEST)


администратори и бирократе[уреди извор]

у чему је разлика? --Goldfinger 09:15, 10 јул 2005 (CEST)

Бирократа је администратор који може другим сарадницима да да администраторска и бирократска овлашћења. Код нас је обичај да та права дамо администратору после месец дана админовања. --Милош Ранчић (разговор) 05:20, 11 јул 2005 (CEST)