Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ у Костајници

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ у Костајници
JУ Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ Костајница
Оснивање1995.
ЛокацијаКостајница
Општина Костајница
 Република Српска
ВрстаНародна библиотека
АдресаМладена Стојановића бр. 3

Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ представља културну установу на простору општине Костајница као значајн фактор у култури и образовању на овим просторима.

Библиотека данас[уреди | уреди извор]

Од свог настанка па до данас представља значајну установу и ужива углед у друштву на подручју општине Костајница. Да би то успјела било је потребно посједовати и довољан број наслова међу којима су школске лектире, стручне књиге као и белетристичка литература. До тих наслова, наравно, долазе као и све сличне институције, а то су донације грађана и осталих привредних субјеката, куповина књига по сајмовима књига, као и обавезни примјерци.

На сајму књига 2014. године књижни фонд је увећан за 262 наслова, међу којима су савремена српска и свјетску проза, стручне књиге из области друштвених наука, историје и књижевности, романе за дјецу и тинејџере и сликовнице за најмлљђе кориснике библиотеке. Исте године је библиотека посједовала око 19. 000 наслова.[1]

Осим своје првобитне дјелатности, издавања књига, библиотека такође врши и разне друге промоције. Такве су разне промоције књига током цијеле године, међу којима се могу нађи како новији наслови, или збирке пјесама, као и друге врсте манифестације ( изложбе, представе за дјецу, итд.).

Да је успјешан рад ове библиотеке говори и то да је 2015. године прославила 20 година успјешног рада. Том приликом је прилагођен културно-забавни програм. Такође, 2017. године је при обиљежавању Дана библиотеке организован и забавни приграм који је трајао од 21. до 26. јуна.[2][3]

Организација[уреди | уреди извор]

Основне организационе јединице Библиотеке су:

  • Дјечије одјељење
  • Одјељење за одрасле

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Kostajnica: Knjižni fond obogaćen novim naslovima”. РТРС. Приступљено 14. 8. 2017. 
  2. ^ „Koncert Željka Galonje u Narodnoj biblioteci "Nevenka Stanisavljević". Opštinа Kostajnica. Приступљено 14. 8. 2017. 
  3. ^ „Program obilježavanja Dana biblioteke „Nevenka Stanisavljević. Костајница. Архивирано из оригинала на датум 2. 9. 2017. Приступљено 14. 8. 2017. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]