Библиотека „Силвије Страхимир Крањчевић” у Теслићу

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Библиотека „Силвије Страхимир Крањчевић” у Теслићу
Библиотека „Силвије Страхимир Крањчевић” у Теслићу
ЛокацијаТеслић
Општина Теслић
 Република Српска
ВрстаБиблиотека хрватског народа
ЗапослениЈуре Прањић

Библиотека „Силвије Страхимир Крањчевић” представља културну омладинску установу на простору општине Теслић као значајн фактор у култури и образовању хрвата на овим просторима. Ова библиотека и читаоница је релативно млада зато што је основана тек 2012. године.

Библиотека данас[уреди | уреди извор]

Оснивање ове библиотеке је директно повезано са радом хрватског удружења "Наше огњиште" из Теслића. Наиме, ради се удружењу које је основано још 2012. године са циљем заштите и промоције права хрвата на подручју опшине Теслић, те унапређења суживота с осталим грађанима овог подручју.[1]

У реализацији те визије данас у склопу ове организације ради и библиотека под именом Библиотека „Силвије Страхимир Крањчевић, која носи име по хрватском књижевнику Силвију Страхимиру Крњачевићу. Да је развој ове билиотеке још у почетку говори и то да су тек 2016. године опремили просторије са компјутерском опремом, која им је омогућила бржи и бољи развој и учење кроз забавне садржаје и одржавањае разних семинара. Та донација је била поклон Конзума из БиХ. [2]


Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Отворена канцеларија и библиотека Удружења "Наша огњишта". Министарство спољњих и европских послова РХ. Приступљено 23. 11. 2018. 
  2. ^ „Konzum BiH poklonio pet računara udruženju “Naša Ognjišta” iz Teslića”. Islamska zajednica Bosne i Hercegovine. Приступљено 14. 8. 2017. 

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]