Стубови земље

Из Википедије, слободне енциклопедије
Стубови земље
Илустрација књиге Стубови земље

Соларисово издање из 2005.


Аутор Кен Фолет
Жанр роман
Оригинална верзија
Наслов The Pillars of the Earth
Издавач Pan Books
Језик енглески
Држава порекла Застава Уједињеног Краљевства Уједињено Краљевство
Датум објављивања 1989.
ISBN оригинала 0-330-31273-1
Верзија на српском језику
Преводилац Валерија Пор
Издавач Соларис
Датум објављивања 2005.
Тип медија тврд повез
Број страна 755
ISBN 86-7560-032-1
Хронологија
Свет без краја

Стубови земље (енгл. The Pillars of the Earth) је историјски роман америчког аутора Кена Фолета из 1989. године. Књига прати причу о изградњи катедрале у Кингсбриџу у дванаестом веку.

Дело садржи описе готске архитектуре која преовладава над тадашњим романским стилом. Иако заистина град Кингсбриџ постоји на северу Велике Британије, истоимено насеље које се помиње у роману је измишљена локација представљена као типичан град тог времена. И поред тога што се ради о измишљеној причи, дело је засновано на историјски тачним подацима.

Стубови земље је најпродаваније дело овог писца. Налази се на 33. месту Би-Би-Сијеве листе најчитанијих књига (Big Read List). Такође се нашла и на списку Опра бук клубу у 2007. години.

Радња[уреди]

Red information icon with gradient background.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис!

Стубови земље је сага о Филипу, опату из Кингсбриџа, ревносном и сналажљивом калуђеру који је подигао највећу готску катедралу на свету, о Тому, зидару који је постао њен архитекта, о лепој леди Елајни, коју тишти скривени грех, те о вечитој борби између добра и зла која је окренула цркву против државе и брата против брата.

Спољашње везе[уреди]