Хала спортова у Београду

Из Википедије, слободне енциклопедије
Хала спортова у Београду
Хала спортова у Београду
Хала спортова у Београду
Локација Нови Београд, Београд,
Застава Србије Србија
Отворен 1968.[1]
Власник Град Београд
Оператор ЈП СЦ Нови Београд
Капацитет 2.500 (Спортски догађаји)
3.500 (Музички догађаји)
Корисници
КК Суперфунд
ЖКК Партизан
КК Партизан

Хала спортова или Палата спортова је вишенаменска спортска дворана у Новом Београду, Београд, Србија. Отворена је 1968. године и то је најстарији спортски објекат у Новом Београду, а од 1979. се налази у саставу Спортског центра Нови Београд. Капацитет јој је 5.000 посетилаца за спортске и 7.000 за музичке догађаје.

Поред велике хале, постоје и три мање сале за различите спортове. У холу се налазе столови за стони тенис и професионална теретана.

Хала спортова служила је као домаћи терен многим спортским клубовима. Од краја 1970-их до раних 1990-их своје домаће утакмице овде је играо Партизан, повремено Раднички Београд, а пре преласка у Пионир и кошаркаши Црвене звезде и ОКК Београда. Користили су је још Атлас (раније ИМТ Београд, Беопетрол), бивша Беобанка (90-их), а тренутно је домаћи терен кошаркаша Суперфунда и кошаркашица Партизана. Халу осим кошаркашких користе и клубови из осталих спортова.

Хала је такође била један од домаћина Летње универзијаде 2009. У њој су концерте одржале многе велике домаће и стране музичке звезде.

У претходном периоду Хала је делимично реновирана. Комплетан простор је климатизован, реновиране су свлачионице, постављен нови паркет и реконструисан хол. А током 2011. сређена је и спољашњост хале.[2]

Концерти[уреди]

Поред спортских, у хали су одржане и многе музичке манифестације. Најпознатији су концерти:

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]