Сулејман Угљанин — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
Autobot (разговор | доприноси)
м srpski navodnici
Ред 30: Ред 30:
Председник је [[Странка демократске акције|Странке демократске акције]] [[Санџак]]а од [[29. јул]]а [[1990]]. године и Бошњачког националног Већа у Србији.
Председник је [[Странка демократске акције|Странке демократске акције]] [[Санџак]]а од [[29. јул]]а [[1990]]. године и Бошњачког националног Већа у Србији.


На новембарским изборима 1996. године у [[Савезна Република Југославија|Савезној Републици Југославији]] изабран је за савезног посланика у Већу грађана Савезне Скупштине испред Коалиције "Листа за Санџак – др Сулејман Угљанин". На првим непосредним изборима 2004. године изабран је за председника општине Нови Пазар.
На новембарским изборима 1996. године у [[Савезна Република Југославија|Савезној Републици Југославији]] изабран је за савезног посланика у Већу грађана Савезне Скупштине испред Коалиције „Листа за Санџак – др Сулејман Угљанин“. На првим непосредним изборима 2004. године изабран је за председника општине Нови Пазар.


Ожењен је, отац четворо деце.
Ожењен је, отац четворо деце.

Верзија на датум 25. август 2012. у 09:57

Сулејман Угљанин
Сулејман Угљанин
Лични подаци
Датум рођења(20-11-1953)1953. новембар 20.(Грешка: Need valid year, month, dayКатегорије:Грешке у годинама год.) • Грешка: Невалидна година. • Грешка: Невалидан дан.
Место рођењаКосовска Митровица, ФНРЈ
Министар без портфеља
Тренутна функција
Функцију обавља од 7. јул 2008.
ПретходникДраган Ђилас

Др Сулејман Угљанин је министар без портфеља у тренутној Влади чији је председник Ивица Дачић.

Рођен је 20. новембра 1953. године у Косовској Митровици. Дипломирао је на Стоматолошком факултету у Сарајеву, где је завршио и специјализацију. Радио је 12 година као стоматолог у Медицинском центру у Новом Пазару.

Председник је Странке демократске акције Санџака од 29. јула 1990. године и Бошњачког националног Већа у Србији.

На новембарским изборима 1996. године у Савезној Републици Југославији изабран је за савезног посланика у Већу грађана Савезне Скупштине испред Коалиције „Листа за Санџак – др Сулејман Угљанин“. На првим непосредним изборима 2004. године изабран је за председника општине Нови Пазар.

Ожењен је, отац четворо деце.

Спољашње везе