Божићни принц: Краљевска беба

С Википедије, слободне енциклопедије
Божићни принц: Краљевска беба
Филмски постер
Изворни насловA Christmas Prince: The Royal Baby
Жанркомедија
РежијаЏон Шулц
Главне улогеРоуз Мекајвер
Бен Ламб
Алис Криге
Сара Даглас
Тахирах Шариф
Џон Гуерасио
Хонор Кнафсеј
Тео Девани
МузикаЗак Рајан
СценографЕјми Крел
Година2019.
Трајање85 минута
Земља Сједињене Америчке Државе
Језикенглески
Претходни
IMDb веза

Божићни принц: Краљевска беба (енгл. A Christmas Prince: The Royal Baby) америчка је божићна романтична комедија. Режирао га је Џон Шулц, а продуцент je Ејми Крел. У филму глуме Роуз Мекајвер, Бен Ламб, Алис Криге, Сара Даглас, Тахирах Шариф, Џон Гуерасио, Хонор Кнафсеј и Тео Девани.[1] Филм је објављен на Нетфликсу 5. децембра 2019.[2]

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Скоро годину дана након венчања, Амбер (Роуз Мекајвер) и Ричард (Бен Ламб) очекују своје прво дете. Јавности и породици не желе да открију пол, као ни могућа имена. Сајмон (Тео Девани), који и даље покушава поново да стекне поверење своје породице, открива да је позвао Мелису (Тахирах Шариф), Амберину блиску пријатељицу, у Алдовију за Божић. Мелиса открива Амбер да су она и Сајмон заљубљени.

Амбер и Ричард се припремају за свето потписивање уговора којим се поштује мир између Алдовије и њиховог највећег савезника Пенглија. Господин Лајтл (Ричард Ештон) објашњава да су принц Јун од Пенглије и принц Клод од Алдовије пронашли начин да окончају дуготрајни рат између две нације. На Бадње вече 1419. оба владара су потписала уговор. Од тада се обнавља на сваких сто година. Амбер је узбуђена што ће бити прва алдовијска краљица која ће га потписати, али остали јој кажу да су Пенглијанци врло традиционални и женским монархима није дозвољено да потпишу уговор од његовог стварања. Упркос овоме, Амбер је одлучна да убеди краљицу Минг (Момо Јунг) да буду прве краљице које ће га потписати.

Краљ Тај (Кевин Шен) и краљица Минг од Пенглија стижу у Алдовију. Амбер покушава да убеди Минг да се њих две придруже својим мужевима у потписивању споразума, али она то одбија. У тренутку када се краљевске породице припремају за потписивање уговора, откривено је да је он украден. Због временских непогода, сви аеродроми су затворени, а Амбер и Ричард закључују да уговор мора и даље бити у палати, заједно са лоповом. Особље палате одмах покреће истрагу. Док она траје, Ричардова сестра, принцеза Емили (Хонор Кнафсеј), сазнаје за древну легенду која каже да ће смртно проклетство задесити прворођено дете монарха одговорних за кршење уговора. Изненађена, схвата да би то била Амберина и Ричардова беба. Њена мајка Хелена (Алис Криге) је убеђује да то није тачно, али Емили јој не верује. Све исприча Амбер и Ричарду који схватају да време истиче и да морају што пре нешто да ураде како би спречили проклетство.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Роуз Мекајвер Амбер Мур
Бен Ламб Принц Ричард
Алис Криге Краљица Хелена
Сара Даглас Аверил
Тахирах Шариф Мелиса
Џон Гуерасио Руди Мур
Хонор Кнафсеј Принцеза Емили
Тео Девани Сајмон
Ричард Ештон Лајтл
Момо Јунг Краљица Минг
Кевин Шен Краљ Тај

Снимање[уреди | уреди извор]

Филм је у потпуности снимљен у Румунији, између марта и јуна 2019. године.[3] Објављен је на Нетфликсу 5. децембра 2019.[4]

Критика[уреди | уреди извор]

Ротен томејтоуз је на основу 9 критика оценио филм са просечном оценом 5 од 10.[5]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „It's Beginning to Look a lot like Netflix | Holidays 2019 | Netflix”. YouTube. 15. 10. 2019. 
  2. ^ seewhatsnext (11. 3. 2019). „Some personal news...” (твит) — преко Twitter-а. 
  3. ^ „A Christmas Prince: The Royal Baby: Netflix Release Date, Plot, Cast & Trailer”. What is On Netflix. 2019-10-30. Приступљено 30. 10. 2019. 
  4. ^ seewhatsnext (11. 3. 2019). „Some personal news...” (твит) — преко Twitter-а. 
  5. ^ „A Christmas Prince: The Royal Baby (2019)”. Rotten Tomatoes. Приступљено 3. 8. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]