Пређи на садржај

Еурека (ТВ серија)

С Википедије, слободне енциклопедије
Еурека
Жанрбиографски
ФорматТелевизијска серија
СценариоВладимир Плавевски
Богдан Поп Ђорчев
Иван Џепароски
РежијаДимитар Христов
Богдан Поп Ђорчев
Стојан Стојаноски
Томче Стојков
Земља Југославија
Језикмакедонски
Број епизода24
Време трајања30 минута
ПродуцентЂоко Темелковски
ПродукцијаТВ Скопље
Емитовање
Премијерно
приказивање
1989 — 1993
Профил на IMDb-ју

„Еурека ” је југословенска телевизијска серија снимана од 1989. до 1993. године у продукцији ТВ Скопље.

Назив Датум
Алфред Нобел 1993
Анри Динан ?
Диоген ?
Флоренс Најтингејл ?
Хемфри Дејви 1991
Хипократ ?
Јавач на светлината (Алберт Ајнштајн) ?
Јохан Грегор Мендел 1989
Константин Сергеевич Станиславски 1990
Лангенхансови островца ?
Леонардо да Винчи 1989
Михаил Ломоносов 1990
Михаил Шолохов 1992
Михајло Пупин ?
Никола Коперник 1991
Роберт Кох 1989
Сахаров ?
Тајната на хиероглифите — Жан Франсоа Шамполион 1993
Талес од Милет 1993
Томас Едисон ?
Томас Ман 1992
Вернер фон Браун 1991
Жозеф Луј Ге-Лисак 1992
Сигмунд Фројд 1989
Глумац Улога
Мите Грозданов Стариот Михаил Шолохов (9 еп. 1989-1993)
Бранко Гиорчев Ернст Марксов (9 еп. 1989-1992)
Илија Милчин Ернст Броер (7 еп. 1988-1993)
Кирил Андоновски Директор (7 еп. 1989-1993)
Гоце Влахов Записничар (7 еп. 1988-1993)
Владимир Талевски Алберт Ајнштајн (7 еп. 1993)
Љупчо Бојковски Болничар (6 еп. 1989-1991)
Ђорђи Колозов Константин Сергеевич Станиславски (5 еп. 1990-1993)
Димитар Костов Фурние (4 еп. 1988-1993)
Славица Зафировска г-ђа Едисон (4 еп. 1990-1992)
Киро Ћортошев Херберт (4 еп. 1993)
Владо Денчов Шеф на железничка станица (4 еп. 1990-1993)
Илија Струмениковски Јохан Грегор Мендел (3 еп. 1988-1989)
Мирче Доневски Кардиналот Лаутеншлегер (3 еп. 1989-1993)
Владимир Ендровски (3 еп. 1990-1992)
Никола Ристановски Младиот Алберт Швајцер (3 еп. 1991-1993)
Божо Софрониевски Агент 2 (3 еп. 1989)
Диме Илијев Томас Едисон - возрасен (2 еп. 1993)
Благоја Чоревски Кардинал Белармино (2 еп. 1988-1989)

Остале улоге ▼

Глумац Улога
Влатко Лазаревски Анри Динан - дете (2 еписодес)
Ацо Јовановски проф. Кохињ (2 еп. 1989)
Петар Горко Ханс (2 еп. 1989-1993)
Петре Арсовски Човекот (2 еп. 1989)
Дубравка Киселичка (2 еп. 1990-1993)
Верица Ђорђевска (2 еп. 1991-1992)
Борче Палчевски Момче - дете (2 еп. 1993)
Лазе Манасковски (2 еп. 1989-1993)
Анастас Тановски (2 еп. 1989-1993)
Миодраг Саурек Агент 1 (2 еп. 1988-1989)
Владимир Дади Ангеловски Дик (2 еп. 1989-1993)
Томе Витанов (2 еп. 1991-1992)
Иван Каровски (2 еп. 1993)
Киро Попов Човек (2 еписодес)
Предраг Павловски Момчето - возрасен (2 еп. 1991)
Киро Попов Сарпеј (2 еп. 1993)
Јусуф Гулевски Адолф (2 еп. 1989)
Кирил Псалтиров (2 еп. 1990)
Душко Костоски Етјен (2 еп. 1993)
Ердоан Максут (2 еп. 1990-1991)
Александар Наумовски Лакеј (2 еп. 1993)
Кире Печијаревски Роберт Кох (1 еп. 1989)
Ненад Стојановски Леонардо да Винчи (1 еп. 1989)
Младен Крстевски Талес од Милет (1 еп. 1993)
Вукан Диневски Хипократ (1 еп)
Снежана Конеска Флоренс Најтингејл (1 еп.)
Павел Максимовски Томас Едисон - млад (1 еп)
Рефет Абази Стариот Лејош Јаначек (1 еп. 1989)
Валентина Божиновска Ема Кох (1 еп. 1989)
Нино Леви (1 еп. 1990)
Славица Јовановска (1 еп. 1992)
Силвија Стојановска (1 еп. 1993)
Митко Костов Вилијам Најтингејл (1 еп)
Весна Стојановска Милева Марић (1 еп)
Душан Костовски Јакоб Фројд (1 еп. 1989)
Тања Кочовска (1 еп. 1992)
Верица Ристевска Сопруга (1 еп)
Мајда Тушар Фани Најтингејл (1 еп)
Методија Марковски Кардинал Макалано (1 еп. 1988)
Љубица Гојковић Амалија Фројд (1 еп. 1989)
Ангелина Иванова г-ђа Волф (1 еп)
Јовица Михајловски Бечеролд (1 еп)
Јоана Поповска Мајката Ана (1 еп)
Соња Михајлова Марта Бернајс (1 еп. 1989)
Верче Ристовска (1 еп. 1990)
Звезда Ангеловска (1 еп. 1991)
Верица Крстева (1 еп. 1993)
Ванчо Петрушевски (1 еп. 1990)
Трајче Ђорђиев (1 еп. 1991)
Шенка Колозова (1 еп. 1992)
Сандо Монев Професор 1 (1 еписоде)
Звонко Плавевски Ханс Ајнштајн (1 еп)
Милица Стојанова Хариета (1 еп)
Владо Јовановски (1 еп. 1991)
Александар Ђуровски (1 еп. 1993)
Станко Гиновски Професор 2 (1 еп)
Катерина Кочевска Секретарката (1 еп)
Слађана Нешић Беатриче (1 еп. 1988)
Снежана Киселичка (1 еп. 1992)
Јордан Витанов (1 еп. 1993)
Зоран Китановски Калуђер 1 (1 еп. 1988)
Лазар Бараков (1 еп. 1989)
Тони Михајловски (1 еп. 1991)
Бојана Ристовска (1 еп. 1991)
Душица Стојановска (1 еп. 1992)
Биљана Дураковска Вивијен Најтингејл (1 еп)
Лазе Манасковски Офицер (1 еп)
Никола Шелев Калуђер 2 (1 еп. 1988)
Кирчо Божиновски Секретар (1 еп. 1989)
Венцислав Ристов (1 еп. 1991)
Васил Шишков (1 еп. 1993)
Раде Врчакоски Ученик 1 (1 еп. 1993)
Марјан Стојнев Стјуарт (1 еп)
Горан Стефановски Ученик 2 (1 еп. 1993)
Македонка Арсова Библиотекарка (1 еп)
Ристе Гиновски Дете (1 еп)
Денис Александров Ученик 3 (1 еп. 1993)
Владимир Плавевски Лекар 1 (1 еп)
Роберт Вељановски Грађанин 1 (1 еп)
Зоран Ацевски Активист (1 еп)
Никола Кумев Грађанин 2 (1 еп)
Томе Лукановски Лекар 2 (1 еп)
Ђорђи Дамјановски Лекар 3 (1 еп)

Комплетна ТВ екипа ▼

Спољашње везе

[уреди | уреди извор]