Разговор:Стефан Немања

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Иво Пилар[уреди извор]

Нисам сигуран колико се штиво ревизионистичких пропагандних националиста који су писали о историјским чињеницама кроз сопствене очи може користити као кредибилан извор. --Полковник (разговор) 06:21, 20. август 2009. (CEST)

Нисам упознат са ликом и делом дотичног чике,али сама тврдња која се поткрепљује њиме (Главна политичка тенденција богомилства била је отпор византијској државној и црквеној власти) је сасвим на месту,кол`ко ми се чини и не би било тешко да се нађе адекватнија референца за то.Барем ми се тако чини. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 06:38, 20. август 2009. (CEST)
Оснивач је ревизионистичке школе; у потпуности заступа теорију Црвене Хрватске, чији је он један од главних зачетника, изражава жестоко ауторитативне и насилничке антипатије препуне милитаризма и расизма, а када су у питању Срби, они су велику већину територије која је дио њихове државе и коју насељавају преотели од Бугара и Хрвата. Велика већина данашње Србије (без Војводина) је према Пилару бугарска земља преотета од стране Срба, док су Срби украли од Хрвата "Западну Србију" (?), Дукљу, а почев од Првог свјетског рата Срби су показали нове апетите на хрватске земље и нису се задовољили тиме што су до тада покрали - окомили су се на срце Хрватске, Босну и Херцеговину, за коју Пилар упозорава да Срби неће стати док је од Хрвата у потпуности не украду. Хрватске аутентичне историјске земље које јој припадају по државном праву су данашња Хрватска, БиХ, Црна Гора и крајеви западне Србије око Ужица, западног Санџака или шта већ подразумијева под Западном Србијом (Бачка, Срем, итд.). Аутентична српска земља су три села около Новог Пазара, остало је све агресорски и злочиначки задобијено.
Пилар описује Србе како им је у раси усађено да краду туђе земље, како су генетски недружељубиви и како увијек имају манију за уништавањем, раса разбојника која живи на грбачи Хрвата. Чак и у реферираном извору посвећеном Богумилима је споменуо да су Срби након уништења Богумила преотели хрватске и бугарске земље. --Полковник (разговор) 09:46, 20. август 2009. (CEST)

Отац Стефана немање[уреди извор]

Мавро Орбин, римокатолички свештеник, из 16.века аутор је књиге Краљевство Словена у којој наводи да је отац Стефана Немање великаш Деса а не Завида. Завида је отац Мирослава и брат Стефана Немање, Мирослава којему је написано чувено Мирослављево јеванђеље и који је погинуо на страни Византије борећи се против својих Срба. 109.122.83.196 (разговор) 09:57, 24. април 2015. (CEST)

Немањићи[уреди извор]

Стефан Немања није био Немањић, као што ни нпр. Карађорђе није био Карађорђевић. Из тог разлога не треба да стоји Стефан Немања I Немањић јер је рогобатно и нетачно. --Ђорђе Стакић (р) 12:42, 20. мај 2017. (CEST)

Наравно.Исто важи и за убацивање бројева (Стефан Немања I),чега нема у (мејнстрим) историјама. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 18:36, 3. јун 2017. (CEST)