Разговор са корисником:Goldfinger

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу


Павле Бихали[уреди]

Друже молим те погледај чланак Павле Бихаљи оставио сам коментар тамо да не пишем сад и овде. Хвала.Pavlebihaly (разговор) 03:46, 19. октобар 2011. (CEST)

Ako vas put nanese tamo, možete li slikati Megatrend univerzitet (Goce Delceva), Alfa univerzitet (mislim da je adresa Palmira Toljatilja 3) i beogradsko odeljenje ovog univerziteta (Resavska 28, to je valjda u zgradi Udruzenja novinara Srbije)? -- Bojan  Razgovor  11:12, 29. март 2011. (CEST)

Tu mi je curica studirala, radi, brani doktorat, a ja ne stizem. -- Bojan  Razgovor  11:28, 29. март 2011. (CEST)

Милош Требињац, није био народни херој, пошто га нема у Зборнику. Вероватно је био неки локални борац из Бајине Баште. Немам ништа о њему. Можда нађеш нешто о њему у некој књизи о Бајиној Башти. Које је су му године рођења-смрти?--Pinki (разговор) 22:42, 4. април 2011. (CEST)

Mogu se okaciti te dve, one su za Vikipediju. Ja nisam beogradjanin, ne znam gde se tacno nalazi. Kad sam trazio adresu, video sam da je u Udruzenju novinara Srbije Resavska 28. Sad vidim na njihovom sajtu Resavska 18/1. Neki drugi put ako vas put nanese. -- Bojan  Razgovor  14:56, 13. април 2011. (CEST)

Odgovara i to. Hvala. -- Bojan  Razgovor  08:33, 15. април 2011. (CEST)

Само то није Алфа универзитет, већ беогрдско одељење универзитета из Новог Пазара. -- Bojan  Razgovor  08:45, 15. април 2011. (CEST)

Goldfinegru[уреди]

ne naravno, nije mi želja da pišem članke jer imam i previše obaveza, jedino me zanima po kojem kriterijumu su neki ljudi zaslužili da se nađu tu, a drugi ne. moje ime i prezime slobodno uguglajte, pa ćete se i sami uvjeriti da i nisam toliko nebitan kao što stoji u nečijem, mislim vašem komentaru.

s poštovanjem

Хвала[уреди]

Драго ми је да неко прати мој рад и да сматра да је корисно то што радим. Хвала и поздрав--Mile MD (разговор) 11:09, 23. април 2011. (CEST)

Don Kihot na Tašmajdanu[уреди]

Lepa ona slikica, samo ima jednu veliku manu: veliki crveni datum po sred slike. Ima li šanse da dobijemo slikicu bez datuma na naslovnoj stranici? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 22:46, 10. мај 2011. (CEST)

Ajde. Mnogo je ružno da stoji onaj datum. Sad je lepo vreme, pa je fino i za još jednu šetnjicu do Taša i ponovno uslikavanje dotićne skulpture... :)--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 22:33, 11. мај 2011. (CEST)

Разговор[уреди]

Ја немам админ овлашћења па не могу да пребацим. Чим наиће неки админ, он ће да преименује Калдрма (плочник) у Калдрма и све ће да буде уреду. --БаШ-ЧелиК (разговор) 12:13, 27. мај 2011. (CEST)

Ovaj prblem se rešava ili tako što se na glavnom članku stavi "a ako vas zanima još..." ili jedan naziv koji je ima višeznačne odrednice. Ako je "glavni naziv " kaldrma onda svi ostali članci moraju imati u sebi još nešto makar koliko rogobatno to zvučalo. Pozdrav --Goldfinger (разговор) 12:20, 27. мај 2011. (CEST)
Можемо разговор да наставимо на страници за разговор. Најбоље је да тамо изнесеш своје ставове. --БаШ-ЧелиК (разговор) 12:21, 27. мај 2011. (CEST)

Русјан[уреди]

Поздрав. Лепо је што сте сликали бисту на гробу. Штета што се на слици не види да је ту сахрањен Русијан са датумом сахране, [1] а не Русјан како тврде лингвисти за име и датум сахране који стоји у тексту. --Drazetad (разговор) 11:53, 10. август 2011. (CEST)

Nema na čemu Face-smile.svg Pozdrav! mickit 20:40, 10. август 2011. (CEST)

Geronimo[уреди]

Ne razumem zašto je otvorena kategorija Slobodan Ž. Jovanović kao podkategorija Televizijske emisije? Tako ispada da je Slobodan Ž. Jovanović emisija koja ima 46 epizode a ne da je on reditelj tih emisija. Ako emisije drugih reditelja mogu da budu u kategoriji televizijske emisije, zbog čega se njemu uskraćuje to pravo?

Благоје Јастребић[уреди]

У реду. Драго ми је да је чланак сређен, видим да се и ситуација на гласању рашчистила. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:02, 20. септембар 2011. (CEST) с. р.

Неутрална тачка гледишта???[уреди]

Нисам сигуран да сам разумео твоју поруку. Написао си ми "чини ми се објективан текст". Па све је то у реду, али то није ИСТИНА, да ли чланови Википедије могу да напишу о било коме било шта као субјективно мишљење, користећи се паушалним оценама и баналном политичком литературом, а када наиђу на аргументовани деманти од особе о којој пишу или у овом случају најближег члана породице наилази се на зид...Стварно је срамота, и не падам ни у какву ватру, него људи, пишете о мојој породици ствари које нису истина, лажи, па како да реагујем? И молим те ми реци кога да контактирам да промени име у Бихали, стварно је скандалозно и срамотно. Или је "објективно" да стоји презиме које није наше, лепо вам је човек горе нацртао да се ради о грешци која је направљена приликом ословљавања Ота, и он је то задржао као "уметничко" име да не би било више збуњивања. Са Павлом то нема никакве везе. Ако можеш одговоре шаљи на спорној страници.Pavlebihaly (разговор) 14:06, 19. октобар 2011. (CEST)

Поздрав, не знам где сам пронашао податак да је био члан КПЈ, али сада више не могу ни да тражим. једноставно ме тај чланак више не занима. променио сам наслов јер је човек био упоран и досадан и то сам урадио једноставно - „да бих га скинуо с врата“. А нико од администратора није желео да се позабави њиме, а што се тиче антисемитизма, то си управу. Човек је осташћен и жели да правду истера оведе, као да је ово званични сајт Владе Србије или СКЈ, а не интернет енциклопедија. Поздрав. --Pinki (разговор) 20:07, 24. октобар 2011. (CEST)

Слике[уреди]

Мислим да имам нешто мало о њему, ал може бити чланак и од тога. Јављам ти данас послеподне колико имам тачно. Одлично за слику. Јел имаш у плану још неке слике биста/спомен плоча са тематиком радничког покрета, КПЈ-СКЈ и НОБ? Пошто би ми оне много одговарале за чланке. Поздрав--Pinki (разговор) 12:48, 29. октобар 2011. (CEST)

Написао сам чланак о Радовану Драговићу, а за остало ћу те контактирати путем мејла. Поздрав--Pinki (разговор) 16:34, 29. октобар 2011. (CEST)

одлично, послао сам ти мејл --Pinki (разговор) 13:12, 30. октобар 2011. (CET)

Поздрав[уреди]

Поздрав! Драго ми је да ти се свиђају моје слике. Као што можеш да видиш, има их са простора целе бивше Југе :) Видим да и ти шаљеш слике везане уз раднички покрет Југославије. Ја посебно настојим усликати што је више таквих слика. --Plamen (разговор) 19:55, 2. новембар 2011. (CET)

Чланак[уреди]

Ја га не видим уопште као релевантног. Мислим, постоји пар навијачких група познатих, све остало нема везе са енциклопедијом. Не можемо ми сада писати о свакој навијачкој групи, па и подгрупама у оквиру београдских навијача и сл. У успоредби са делијама или гробарима, не видим мјеста другим групама. То је такорећи нарасло до националног питања, остало ништа није у тој равни. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:47, 4. новембар 2011. (CET) с. р.

Разлика је у навијачима великог клуба и малог, као што је разлика и између великог клуба и малог клуба. Ово прво баш и не подлијеже неким критеријумима, то су удружења грађана или нерегистроване групе које немају неки значајан карактер дјеловања, док су клубови друга ствар. Ако имаш примједбе на спортске клубове, обрати се уредницима који су се тиме бавили, знам да ту има доста нејасних ситуација. Раније су неки и предлагани за брисање, неки нису прошли, поједини имају сличне примједбе као и ти..., али углавном спорт је нешто друго. Дјеловање навијача не можемо подвести чисто под спортске критеријуме тј. постојање клубова, него их третирати као удружења, а ово богами нема по мени истакнуто дјеловање нити познатост. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:56, 4. новембар 2011. (CET) с. р.

ХВАЛА ЗА СЛИКЕ!--Pinki (разговор) 20:47, 6. новембар 2011. (CET)

Цана[уреди]

Средио сам чланак Спасенија Цана Бабовић и ставио га на расправу као кандидата за добар чланак. Па погледај и дај неки коментар ако хоћеш. Поздрав --Pinki (разговор) 11:46, 12. новембар 2011. (CET)

Хвала ти за слике, нешто ми теже иде да их отворим. Где си их набавио? Јер ако би их слали на Википедију морали би да наведемо извор. Што се индивидуалног терора тиче, он је на неки начин ображен у члнаку Црвена правда. Иначе по мени убиство Фрање Фердинанда не спада групу индивидуалног терора, јер су њега извршили припадници Младе Босне, уз помоћ организације Црна рука тј Уједињење или смрт, а према неким подацима у овај атентат су биле умешане и неке политичке личности из тадашњег политичког живота Краљевине Србије. А као друго КПЈ је основана 1919, тачно пет година после овог атентата. Под индивидуални терор може се сматрати покушај убиства и убиство министра унутрашњих дела Милорада Драшковића и покушај убиства регента Александра, 1921. године. Јер су у индивидуалном терору учествовали незадовољни чланови КПЈ који су се због забране рада Партије сами одлучили на оваква дела. --Pinki (разговор) 12:13, 12. новембар 2011. (CET)

Дајем ти предлог ѕа сликања, па ако будеш стигао сликај.
  • Спомен табла народном хероју Сави Ковачевићу на кафани „Каленић“ у Милешевској улици (бивша Саве Ковачевића)
  • Спомен табла народном хероју Ивану Милутиновићу у улици књегиње Зорке (бивша Ивана Милутоновића), пс. табал се налази на раскрсници улица књегиње Зорке и Светог Саве
  • Спомен табла демонстарцијама 14. децембра 1939. у улици Цара Николаја другог (бивша 14. децембра)
  • Спомен табла затвору Гестапо (бившем Окружном затвору) на згради Дома синдиката на тргу Николе Пашића
  • а могао би и усликати зграду „Борбе“, односно „Вечерњих новости“, јер се у њој налазило средиште ЦК КПЈ, до изградње зграде на Ушћу

Поздрав--Pinki (разговор) 22:48, 18. новембар 2011. (CET)

Hvala za slike, ali ih nema u poruci na mejlu. Ima samo tekstualna poruka. Okacu ih slobodno na Vikipediju, jer si ti autor. Inace tabla je negde u okolini tzv "Gradica pejtona"... Pozdrav i hvala--Pinki (разговор) 21:26, 28. новембар 2011. (CET)
Jos jednom hvala za slike... Sto se tice clanka o demonstracijama 14. decembra 1939. godine, imam nesto materijala, pa ce biti...--Pinki (разговор) 20:08, 29. новембар 2011. (CET)

Пасха[уреди]

Избацио сам смеће и редундантни текст. --В. Бургић (реци...) 11:44, 27. новембар 2011. (CET)

Миља Вујановић[уреди]

Поздрав интересује ме где си набавио слике из приватне колекције Миље Вујановић Регулус. Ако не желиш да напишеш одговор на википедији пошаљи ми на е-маил - prle_doe@yahoo.com Змија бгд 04:25, 1. децембар 2011. (CET)

Даскал[уреди]

упорном претрагом на Интернету пронађох да је то учитељ. Наш чланак се некада звао „Даскал Висарион“ јер је он тако по свему судећи потписао неке своје песме које су ушле у историју српске књижевности. --Ђорђе Стакић (р) 12:14, 1. децембар 2011. (CET)

Илегална штампарија[уреди]

Поздрав, свиђа ми се што си сликао и послао споемн-таблу посвећену Илегалној штампарији ПК КПЈ за Србију, која се налазила у кући на Булевару ослобођења бр 187. Током рата у Београду су функционисале 3 илегалне штампарије - штампарија ЦК КПЈ, штампарија ПК КПЈ за Србију и штампарија МК КПЈ за Београд. Све ове штампарије је организовао Светозар Вукмановић Темпо, који је био задужен за руковођење радом технике ЦК КПЈ. Поред ових штампарија он је организовао и неколико штампарија у Србији, Македонији и на Косову.

Ја сам у чанку Илегална штампарија ЦК КПЈ у Београду да опширнији опис ове штампарије. Интересантно је да се тада ова улица звала Шумадијска, чак је и број исти - 187. У старијој литератури се ова улица често назива и Авалски друм, јер се наставља на тај пут. У непосредној близини ове куће је и кућа на Бањичком венцу бр 12. у којој је била штампарија ЦК КПЈ. Штампарија је ту била до лета 1943. када су се у куће у целом крају уселили Немци, па је штампарија исељена. Ова кућа је 1950. постала Музеј илегалних партијских штампарија и постојала је до 2000. године. Кућа је данас враћена старим власницима, који су је и дали на коришћење КПЈ. Негде на интернету сам видео изглед куће и она је реновирана и сасвим другачије изгледа. Ако којим случајем будеш тамо пролазио могао би сликати ту кућу. Ваљало би нам у чланку.

Штампарија ЦК КПЈ је у јесен 1943. пресељена у кућу Милутина Благојевића у Крајинској улици бр 24 (после рата ова улица је носила назив Милутина Благојевића, а данас се зове Даничарева) где је радила све до лета 1944. када је откривена. Вероватно и тамо псотоји нека спомен-табла, па ако будеш пролазио можеш сликати.

Сигурно ти је познато да је и једна епизода серије „Отписани“ посвећена оовј штампарији. Поздрав--Pinki (разговор) 11:44, 10. децембар 2011. (CET)

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

--Vlada talk 18:02, 29. децембар 2011. (CET)

Честитка[уреди]

Срећну Нову годину, добро здравље, успех у раду и животу жели Вам --Drazetad (разговор) 12:20, 1. јануар 2012. (CET)

Цадик Данон[уреди]

Могао би мало да средиш овај чланак и да га боље референцираш. Иначе 2006. сам у емисији Kлопка гледао типа који се зове Цадик Данон и преживео је Јасеновац. Самарџија (разговор) 20:37, 3. јануар 2012. (CET)

Списак улица[уреди]

Видим да радиш на списк улица Београда, па бих ти препоручио - Списак улица Земуна и Списак улица Новог Београда, мислим да би тако требали да изгледају и остали чланци...--Pinki (разговор) 16:50, 4. јануар 2012. (CET)

Јово Капичић[уреди]

Stavio si nalepnicu neutralnost u clanak Jovo Kapicic, a nisi naveo nikakovo obrazlozenje! Sta po tebi nevalja u clanku? --Pinki (разговор) 22:31, 10. јануар 2012. (CET)

Капичић можда јесте имао мрачну страну, како ти кажеш, али је питање колико је она стварно мрачна!? Наиме то о чему говори та учитељица из Црне Горе није никакв ратни злочин већ обичан новинарски сензационализам. Ако се нешто догодило 1947, а рат је завршен 1945. године како то може бити ратни злочин, кад нема рата. Тај њен отац може бити окарактерисан само као одметник, који је устао против уставног поретка ФНРЈ и као одметник је убијен од стране припадника УДБЕ. Колико знамо и ти и ја, у свакој другој држави света одметници и побуњеници завршавају на сличан начин.

Што се тиче Голог отока, човек је тамо био свега 3 пута! Ја не спорим да је на Голом отоку било тортуре и сам Капичић наводи да је тамо било доста невиних. Али данашњој политичкој елити одговара да се за тај политички логор (намењен искључиво комунистима) окриве сви они који им не одговарају - Тито и други, а међу њима Капичић. Јер шта је његов грех!? То што јавно говори ставри које мисли, а оне су у супротности са владајућим националистичким ставом? Или можда то што отворено говори о повампирењу национал-фашизма, или можда то што се залагао за суверену Црну Гору? Или можда све заједно?

Чланк сам ја писао и трудио сам се у најкраћим цртама да изнесем појединости из његовог живота, без икаквих коментара и примедби. Ја знам да је пуно оних на овој Википедији, који би желели да чланак о Јови Капичићу започиње овако: Јово Капичић Капа (1919), комунистички ратни злочинац, командант логора Голи оток и антисрбин.

Али то није тако и ја то нећу дозволити. Стога ако желиш изнеси конкретну примедбу, на неку реченицу или пасус. И који то још чланак о народним херојима није неутралан? --Pinki (разговор) 12:09, 11. јануар 2012. (CET)

Мислим да си добар познавалац комунистичког покрета и изненађују ме овакве ствари од тебе! Какве везе има Капичић са „Пасјим гробљима“? Прочитај његову биографију! Он никада, а поготово не на почетку рата није био висока личност у комунистичком покрету! Он је био само члан ОК КОЈ за Цетиње, а не члан Покрајинског комитета за Црну Гору или Централног комитета. С тога његова одгворност је веома мала, ако не и упитна. Иначе колико сам информисан пасја гробља су већином у колашинском крају!

Како несхваташ зашто се одговорност за Голи оток не прошири на све. Како могу кривити Јову Капичића за прогоне по Црној Гори, кад је он био у Београду, зашто се невиди ко је тада био министар унутрашњих послова у влади ЦГ и ко је био шеф УДБЕ у Црној Гори! Зато што их је баш брига за голооточане, па ова власт неподноси голоотоане јер су били ем комунисти, ем русофили. Све горе до горег за њих. А у голом отоку виде шансу да се обрачунају с политичким противницима и да удре етикету Титу да је био диктатор!--Pinki (разговор) 12:43, 11. јануар 2012. (CET)

Украјинска дијаспора[уреди]

Добар дан, да погледамо, молимо вас да чланак Украјинска дијаспора. Да ли све у реду. Као ја разумем да је неопходно да се пише на ћирилици? --Dolyn (разговор) 15:50, 12. јануар 2012. (CET)

Хвала[уреди]

Хвала, на подршци и признању јер је чланак завршен тек око 60%. Поздрав и срећан рад.--Mile MD (разговор) 18:23, 17. јануар 2012. (CET)

Гласање[уреди]

Морам ти нешто рећи: не знам колико си присутан, али свађе и вређања ЈЕСУ стварност овог пројекта, а предлог иде у правцу минимализовања тог проблема и надам се, тоталног елиминисања. Тако да, твој глас заправо иде у правцу фаворизовања стања које постоји, што, сигурна сам, није твоја намера. Размисли још једном, погледај пажљиво аргументе за отварање странице и увођење тог поступка у решавању несугласица, и погледај дискусију, преиспитај свој глас, јер као администратор имаш већуодогворност. Такође, први разлог јесте растерећивање Администраторске табле од тужакања и километарских дискусија, које верујем ниси ни приметио (да јеси, схватио би чему предлог), јер је не посећујеш, али други админи то раде, и веруј ми, није им лако. Све ти ово пишем не да бих утицала на твоје мишљење, него зато што се из твог коментара види да не разумеш о чему се ради и да ниси ни прочитао разлоге за његово покретање, као ни дискусију која се поводом тога водила. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:24, 20. јануар 2012. (CET)

Отворено је гласање, било би добро кад би дао свој глас. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 01:11, 27. јануар 2012. (CET)

Шаблони[уреди]

Ја нешто не разумем. Тј, мислим а разумем али нисам сигурна. Хоћеш да додам шаблон {{пренос}} на страницу Википедија:Шаблони/Обавештења? Па нисам ни ја баш много вична томе, али ајд, покушаћу... Face-grin.svg--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:41, 20. фебруар 2012. (CET)

Силвија Ердељи[уреди]

Извини, шта није у реду са старницом Силвија Ердељи? Чланак није постојао тако да сам га написала --Ghjghj (разговор) 13:04, 17. март 2012. (CET)

Одговор[уреди]

Доста чланака пишем тако да знам напамет редосљед и структуру итд. Ово ја стално радим тако да не мислиш да радим само на твојим чланцима. :) Поздрав --БаШ-ЧелиК (разговор) 11:26, 18. март 2012. (CET)

Силвија Ердељи[уреди]

Хвала, нисам ни приметила xD

Led[уреди]

Када се латиницом у претрагу укуца led то води на чланак светлећа диода (LED), а не на чланак лед. --Helios13 (разговор) 12:10, 7. април 2012. (CEST)

Слика[уреди]

Преименуј ово: [2] у : „Spomenik žrtvama rata i braniocima 1990 1999 1“ (фали С). Поздрав --БаШ-ЧелиК (разговор) 10:40, 13. април 2012. (CEST)

Направио сам неке промјене, ако ти не одговара, слободно промјени. --БаШ-ЧелиК (разговор) 11:02, 13. април 2012. (CEST)

Можеш ли да провјериш овде да ниси можда грешком обрисао садржај: [3] --БаШ-ЧелиК (разговор) 12:00, 20. април 2012. (CEST)

То сам и мислио. Поздрав --БаШ-ЧелиК (разговор) 12:17, 20. април 2012. (CEST)

Slike[уреди]

Goldi, posto redovno slikas beogradske parkove i spomenike, ako te put nanese u neko od ovih kvartova,mozes li da ih uslikas? -- Bojan  Razgovor  09:38, 24. април 2012. (CEST)

Prvi wiki clanak[уреди]

Pozdrav! Imam nekoliko pitanja u vezi linkovanja nekih reci i sl. Da ne duzim, moj clanak se nalazi na ovoj stranici.

1. ako ne mogu da nadjem pojam na srpskom jeziku da ga linkujem (npr. autentifikacija), da li je dozvoljeno da linkujem ka en.wiki clanku Authentication? Na IRC kanalu, su me savetovali da samo refernciram (ka nepostojecem clanku, da se pise o tome) npr. autentifikacija ...sad ja ne znam sta je ispravno? I da li je bolje da linkujem (ako može) ka en.wiki ili hr.wiki zbog jezika?

2. Kako mogu da linkujem ka nekom delu određenog wiki članka? Na primer, kada linkujem, da mi se pojavi kraj tog članka gde se pominje relevantni pojam?

3. Da li može da se piše i latinicom? Imam mnogo akronima koji su engleski (GSM, BSS, GPRS...) pa ne znam da li može?

Eto, to je za sada to :)

Hvala unapred.

P.S. Ako bi mogao da baciš oko na formatiranje teksta, i da mi daš par ideja, bio bih ti zahvalan. Nedostaje literatura, spoljašnje veze i još par stvari.

Hvala još jednom.

cvelle89Cvelle89 (разговор) 22:35, 9. мај 2012. (CEST)

Opet ja[уреди]

Cao! Izvini što započinjem novu temu, ne znam gde da udarim za replay. Evo ja sam pri kraju mog članka, dosta toga sam naučio. Ali hoću da te pitam, negde sam našao da na primer jedan blok (<blockquote>) zatamnim sivo/plavom bojom. Tj. da bude pravougaonik u koji ću da pišem neke definicije. Možeš li da me uputiš? Jedino sam našao <blockquote>, samo jos neku bojicu da mu dam :) — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Cvelle89 (разговордоприноси)

Марко Јанкуловски[уреди]

Ово је осми текст који је на исти начин написао ист корисник (5 му је обрисано, а два су испрвљена да види како треба писати, Корисник:Milosczv02 а после блока Корисник:Milosmikiczv02 наствља писати текстове са измишљеним подацима. Лакше је написати нови текст него поправљати стари. Поздрав--Drazetad (разговор) 20:24, 14. мај 2012. (CEST)

Brisanje stranice[уреди]

Navedeno je da je zbog krsenja autorskih prava obrisana stranica koju sam napravila, medjutim imala sam dozvolu za koriscenje fotografije, a mogu i da je skinem sa stranice. Sta treba da uradim da bi stranica bila vracena? Svetlost 23:05, 17. мај 2012. (CEST)

Признање[уреди]

Захваљујем за признање, увек је пријатно и драго.-- Сахараразговор 14:19, 20. мај 2012. (CEST)

Ana Bovan[уреди]

To stoji, ali ostatak članka nije referenciran. Ne sporim ja njenu enciklopedijsku relevantnost, već samo odvajam biografije živih osoba upravo da bi ih neko prije uočio i referencirao.-- Марко Dic,amice! 21:46, 19. децембар 2012. (CET)

Sada je u redu.Face-wink.svg-- Марко Dic,amice! 21:49, 19. децембар 2012. (CET)

Верујем да си дуго на Википедији, али искрено, тако не изгледа. Без увреде. Чланак треба озбиљно прерадити, а ја сам одавно престао да трчим за другима и преправљам. Рецимо, у првој реченици ти је на крају речи велико слово, што није у духу српског језика. Затим, поднаслови су писани великим словом (сви знамо шта велика слова претстављају на интернету; не ради се о сраћеницама или акронимима). Имена компанија нису транскрибована, има доста правописних грешака. Извини, али то је истина. Не тражим, напротив, да пишеш савршене чланке — али било би лепо када би исти које правиш/пишеш били у складу са неким нормама и правилима. Не желим да улазим у детаље чланка, већ ти ово причам одокативно. Надам се да се не љутиш. Поздрав, Павлица причај 11:52, 20. децембар 2012. (CET)

Википедијанац 2012[уреди]

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

Погледај Википедија:Брисање/Разно#Корисник:Goldfinger/Затворени партијски састанак--Miut (разговор) 14:54, 6. фебруар 2013. (CET)

Петар Бојовић[уреди]

Коментариши номинацију. Расправа траје до: 20. августa 2013. у 14.35 Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 14:54, 13. август 2013. (CEST)

Захваљујем на коментару, много ми значи. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 11:37, 14. август 2013. (CEST)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Степа Степановић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 18. августa 2013. — 25. августa 2013. --Потипис корисника Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 22:24, 18. август 2013. (CEST)
Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Петар Бојовић да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 20. августa 2013. — 27. августa 2013. --Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 14:39, 20. август 2013. (CEST)

Skidanje blokade s naloga veselinmarkovic[уреди]

Поштовани,

Мој налог veselinmarkovic блокиран је већ више од шест месеци. Исти налог користим на свим Викимедија сајтовима, а једино је у блокади налог на српској Википедији.

Хтео бих да Вас питам да ли је могуће да скинете блокаду с мог налога? Ја бих се званично обавезао да убудуће најстрожије поштујем сва правила која важе на овом сајту.

Срдачан поздрав,

Веселин Марковић

-- veselinmarkovic 217.65.192.88 (разговор) 18:27, 21. август 2013. (CEST)

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

--Vlada talk 14:40, 26. децембар 2013. (CET)

Живко Павловић[уреди]

Коментариши номинацију. Расправа траје до: 18. јануара 2013. у 22:10. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 22:21, 11. јануар 2014. (CET)

Петар Бојовић[уреди]

Кандидат за сјајни чланак je на расправи. Коментариши номинацију Расправа траје до: 18. јулa 2014. у 22:40 Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 22:48, 11. јул 2014. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Петар Бојовић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 18. јулa 2014. у 22:40 — 25. јулa 2014. у 22:40 --Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 22:45, 18. јул 2014. (CEST)

Живојин Мишић[уреди]

Кандидат за сјајни чланак je на расправи. Коментариши номинацију Расправа траје до: 13. децембра 2014. у 23:20 Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 12:34, 7. децембар 2014. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Живојин Мишић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 13. децембра 2014. — 20. децембра 2014. --Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 23:45, 13. децембар 2014. (CET)

Admin neaktivnost[уреди]

Nisi koristio svoja admin ovlašćena više od godinu dana tako da ako ne želiš da ih izgubiš iskoristih (brisanje, zaključavanje itd.) --Милићевић (разговор) 00:03, 8. децембар 2014. (CET)

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

-Vlada talk 19:24, 26. децембар 2014. (CET)

Слика са неодговарајућом лиценцом[уреди]

Овим путем те обавештавам да једна слика коју си послао није прописно означена потребно је променити ознаку за ауторска права, у твом случају иде {{ЈВ-ја}} или {{Cc-by-sa-3.0}}

--Милићевић (разговор) 22:22, 15. јануар 2015. (CET)

Global account[уреди]

Hi Goldfinger! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (разговор) 01:50, 17. јануар 2015. (CET)

Офпедија: Месец Википедије уживо[уреди]

Здраво, да ли заинтересован да учествујеш у Офпедији? :) Први састанак ће бити сутра (10.09.) а наредна два 20. и 27. септембра у канцеларији Викимедије Србије (Булевар краља Александра 20, пети спрат). У питању су три тематска окупљања ради упознавања, дружења али и приче о томе како да заједно унапредимо Википедију. Прва тема је „Како да нам Википедија буде пријатније место за боравак?” а сваку наредну ћемо откривати након окупљања. :)--IvanaMadzarevic (разговор) 14:18, 9. септембар 2015. (CEST)

Welcome to The Wikipedia Adventure![уреди]

TWA guide left bottom.png
Hi АКВ! We're so happy you wanted to play to learn, as a friendly and fun way to get into our community and mission. I think these links might be helpful to you as you get started.

-- 22:44, субота 5. децембар 2015. (UTC) Википедија:TWA/Navigation2

Admin neaktivnost #2[уреди]

Nisi koristio svoja admin ovlašćena više od godinu dana tako da ako ne želiš da ih izgubiš iskoristih (brisanje, zaključavanje itd.) --Милићевић (разговор) 23:44, 5. децембар 2015. (CET)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, Goldfinger.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

Жиле () 15:08, 2. мај 2019. (CEST)